reklama
asiulkaa
Fanka BB :)
Zapominajko jesli z Igusiem mialas cc to teraz tez pewnie bez problemu dostaniesz skierowanie Powiem Ci, ze ja przed pierwszym porodem tez wlasnie najbadziej balam sie nacinania i szycia, w ogole nie moglam sobie tego wyobrazic, a w sumie naciecia przy Fifim nie czulam, a szycie bylo pod znieczuleniem, wiec tez to nic nie bolalo. Przy Zuzi nacieciem czulam, ale to sekunde trwalo i to i tak byl pikus w porownaniu z calym tym bolem przy wychodzeniu dziecka. Ostatnio sie smialysmy z kolezanka, ze dziwnie to natura wymyslila, z tym rodzeniem przez krocze. Jakby nie mogla na czas porodu zrobic suwaczka na brzuszku, tylko by sie go otworzylo i wyciagnelo malucha, a pozniej by znikl
Ja nie mam porownania, bo cc nie mialam, ale ja znowu nie chcialabym cesarki. Wiadomo jak trzeba to trzeba, ale na wlasne zyczenie nigdy w zyciu. I w sumie jestem troche wdzieczna mojemu lekarzowi, ze tak bardzo sie pomylil obliczajac wage urodzeniowa Zuzi, bo gdyby tego nie zrobil na pewno mialabym cc;-)
Ja nie mam porownania, bo cc nie mialam, ale ja znowu nie chcialabym cesarki. Wiadomo jak trzeba to trzeba, ale na wlasne zyczenie nigdy w zyciu. I w sumie jestem troche wdzieczna mojemu lekarzowi, ze tak bardzo sie pomylil obliczajac wage urodzeniowa Zuzi, bo gdyby tego nie zrobil na pewno mialabym cc;-)
Ostatnia edycja:
kana161
Mama "terrorystek" :P
Witam i ja
u nas tak wieje ,ze w nocy malo co spalam....do tego zatkany maksymalnie nos i cala reszta....aj nie mam juz sily....
odzywaja sie moje zatoki jak zawsze przy takim katarze....
Nawet zaczelam sie martwic o malutka, czy wszystko w porzadku.....((( to juz moje drugie przeziebienie.....
Mariczka jutro konczy antybiotyk, mam nadzieje,ze nic juz od nas nie zlapie...
w ogole powinnam isc 6 stycznia do lakrza, al jestesmy w tak tragicznej sytuacji finansowej ,ze niestety musze to przelozyc....
A co do cesarki to ja na wlasne zyczenie tez bym zyciu nie poszla....tez i czulam jak mnie nacinali i bolalo mnie jak zszywali....ale ogolnie jakos nie wygladalo to tragicznie.....
Kochane bardzo sie ciesze,ze wizyty udane)))
Kajaczku wracaj juz do nasZ)))
Myszko dobrej zabawy z mezowym....
u nas tak wieje ,ze w nocy malo co spalam....do tego zatkany maksymalnie nos i cala reszta....aj nie mam juz sily....
odzywaja sie moje zatoki jak zawsze przy takim katarze....
Nawet zaczelam sie martwic o malutka, czy wszystko w porzadku.....((( to juz moje drugie przeziebienie.....
Mariczka jutro konczy antybiotyk, mam nadzieje,ze nic juz od nas nie zlapie...
w ogole powinnam isc 6 stycznia do lakrza, al jestesmy w tak tragicznej sytuacji finansowej ,ze niestety musze to przelozyc....
A co do cesarki to ja na wlasne zyczenie tez bym zyciu nie poszla....tez i czulam jak mnie nacinali i bolalo mnie jak zszywali....ale ogolnie jakos nie wygladalo to tragicznie.....
Kochane bardzo sie ciesze,ze wizyty udane)))
Kajaczku wracaj juz do nasZ)))
Myszko dobrej zabawy z mezowym....
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ja podejrzewam, że mój będzie chciał kasę za to skierowanie...
A po cc się dłużej dochodzi do siebie.
Kana a w Kanadzie macie dostęp do takich preparatów jak rutinoscorbin, *spam* - syrop itp.
Może paczkę ci wysłać można.
A po cc się dłużej dochodzi do siebie.
Kana a w Kanadzie macie dostęp do takich preparatów jak rutinoscorbin, *spam* - syrop itp.
Może paczkę ci wysłać można.
Ostatnia edycja:
kana161
Mama "terrorystek" :P
No co Ty kochana..... rutinoskorbin mam i lykam.... o tym syropku slysze pierwszy raz....
musialabym spytac w aptece polskiej, chociaz tak szczerze, oni maja tam wiecej kosmetykow niz lekow...
Pije herbake z czernego bzu, z lipy, czasem meliske.....mleczko z miodem , wode z cytrynka.... no i czekam...
musialabym spytac w aptece polskiej, chociaz tak szczerze, oni maja tam wiecej kosmetykow niz lekow...
Pije herbake z czernego bzu, z lipy, czasem meliske.....mleczko z miodem , wode z cytrynka.... no i czekam...
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Witajcie laski :-)
Pyciolku u nas też skóra nie schodziła, jedynie Martynie się trochę łuszczyła. A poza tym to tak jak już dziewczyny napisały ból gardła wysoka gorączka i wysypka.
Kanuś na zatkany nos to poszukaj sobie kropelek olbas albo chociaż ssij cukierki eukaliptusowe, trochę odblokowują nos.
Madzienko to chyba zależy od podejścia lekarza ;-) Ja po cesarce rodziłam naturalnie :-)
Myszqo udanego wieczorku ;-)
Zmykam do mężowego pracować nad zakopaniem dołków ;-)
Pyciolku u nas też skóra nie schodziła, jedynie Martynie się trochę łuszczyła. A poza tym to tak jak już dziewczyny napisały ból gardła wysoka gorączka i wysypka.
Kanuś na zatkany nos to poszukaj sobie kropelek olbas albo chociaż ssij cukierki eukaliptusowe, trochę odblokowują nos.
Madzienko to chyba zależy od podejścia lekarza ;-) Ja po cesarce rodziłam naturalnie :-)
Myszqo udanego wieczorku ;-)
Zmykam do mężowego pracować nad zakopaniem dołków ;-)
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ja na katar Sinupred łykałam. A *spam* to taki syrop który ciężarówki mogą pić. Na kaszel lekarz mi zapisał Hedalix ( czy jakoś tak) też był ok, choć koszmarnie słodki.
Nie wiem co ci jeszcze polecić i jak pomóc.
Kokusia zakopujcie
Nie wiem co ci jeszcze polecić i jak pomóc.
Kokusia zakopujcie
Kokusia na pewno zależy to od lekarza...ale z tego co wiem w naszym szpitalu tak jest każda z moich koleżanek która miała cc a rodziła w tym szpitalu następne tez miała cc
ja w pierwszej nie brałam pod uwage cc, i troche poryczalam jak sie dowiedzialam ze ma byc cesarka, ale zdrowko niuni wazniejsze a w tej chyba wolę cc
Zapominajka z tym dochodzeniem to chyba zależy od organizmu i nastawienia...porównując dziewczyny po naturalnym na mojej sali to ja szybciej doszłam do siebie...
Kanusia na katar z naturalnych sposobów polecam kąpiel w tymianku, ewentualnie jego inhalacja...ale najlepiej podczas kąpieli wlac do wody zaparzony tymianek i głęboko oddychać...
kapiel stópek w wodzie z musztardą też pomaga
jesli masz dostep do leku typu polopiryna rozgnieć go i pomieszaj ze smalcem...wysmaruj szyje, klatke...załóż chustke i spac....
jesli pojawia sie temparatura...plasterek cytryny w skarpetkę i spać
wiem wiem że niektóre sposoby wydaja sie dziwne ale naprawde skuteczne....
a może masz dostęp do homeopatii...powinna pomóc....
w polskiej aptece szukaj sinupret na katar, na kaszel syrop homeopatyczny albo ten hedelix, mozesz tez lykac leki typu paracetamol dzialajace przeciwzapalnie....
ja w pierwszej nie brałam pod uwage cc, i troche poryczalam jak sie dowiedzialam ze ma byc cesarka, ale zdrowko niuni wazniejsze a w tej chyba wolę cc
Zapominajka z tym dochodzeniem to chyba zależy od organizmu i nastawienia...porównując dziewczyny po naturalnym na mojej sali to ja szybciej doszłam do siebie...
Kanusia na katar z naturalnych sposobów polecam kąpiel w tymianku, ewentualnie jego inhalacja...ale najlepiej podczas kąpieli wlac do wody zaparzony tymianek i głęboko oddychać...
kapiel stópek w wodzie z musztardą też pomaga
jesli masz dostep do leku typu polopiryna rozgnieć go i pomieszaj ze smalcem...wysmaruj szyje, klatke...załóż chustke i spac....
jesli pojawia sie temparatura...plasterek cytryny w skarpetkę i spać
wiem wiem że niektóre sposoby wydaja sie dziwne ale naprawde skuteczne....
a może masz dostęp do homeopatii...powinna pomóc....
w polskiej aptece szukaj sinupret na katar, na kaszel syrop homeopatyczny albo ten hedelix, mozesz tez lykac leki typu paracetamol dzialajace przeciwzapalnie....
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Madzienko tylko pozazdrościć takiego szpitala :-) Ja w drugiej ciąży też cały czas powtarzałam że chcę cesarkę i do samego końca miałam przestrach w oczach że jednak naturalnie rodzę. A jak po wszystkim położna zapytała się mnie który był poród był lepszy i który wybrałabym jako kolejny, to nie potrafiłam odpowiedzieć.
I po obu porównywalnie szybko wróciłam do formy
I po obu porównywalnie szybko wróciłam do formy
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Madzienko wrzuć te metody do tematu odpowiedniego, bo o niektórych nie słyszałam, a może się przydać!