reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

To ja tym bardziej witam w naszym gronie...już 18 letni syn - super!!!:-D ciekawa jestem jak chłopcy zareagowali na wieść o malutkiej istotce w domu na dodatek jeszcze siostrzyczce:tak:pozdrawiam

Bałam sie troche ich reakcji, ale zupełnie niepotrzebnie są jak najbardziej na tak)))
I tak naprawde bardzo sie mna opiekują...:-) wspierają, jestem z nich badzo dumna...Zobaczymy co będzie po pierwszych nieprzespanych nockach;)

reklama
Witajcie :-). Ja także jestem grudniową mamusią. Po dwóch synkach, wreszcie upragniona córeczka. Juz nie mogę sie doczekać...:-D. Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie)))

Witam Cię serdecznie i GRATULACJE córci:-)

Agatkas super, że w końcu się zdecydowałaś:-D. Jakie kupiłaśMarzycielko łóżeczko?

Marzycielko gratuluje koteczki, odpoczywaj sobie dopóki możesz;-)

Jeszcze nie kupilismy łóżeczka. Kupimy za miesiąc;-)
Ale mamy upatrzone to łóżeczko turystyczne.

Już mi troszkę lepiej ale jakoś za bardzo się pocę i taka duchota mnie męczy:baffled:

Acha. Dzięki. Czyli nie mam szans na ten dodatek bo ja zarabiam najniższą krajową a mąż 1500 brutto??
Generalnie to bez sensu ta ustawa:wściekła/y: bo na to wygląda ze przy 1 dziecku nikt nie dostaje tego dodatku jezeli oboje rodzicow przed urodzeniem pracowało. Dobrze to rozumiem??:crazy:

niestety, nasze polskie ustawodactwo nie jest nastawione na pomoc rodzinom :baffled:
i tak to jest ze przy urodzeniu 1 dziecka jezeli oboje rodzice pracuja to nie ma szans na zasiłek wychowawczy, skierowane to jest raczej dla ludzi bardzo ubogich żyjacych z zasiłków

Witaj Motylku i gratuluję córeczki :-) ! Na prawde wielkie szczęście :tak: !!!

Masz wspaniałych synów, zaakceptowali malutką siostre, co bardzo rzadko sie zdarza u dojrzewających chłopców. Moja siostra urodziła córkę w kwietniu po 16 latach starania. Mają już syna, ma 16 lat jak sie dowiedział ze bedzie miał rodzenstwo wpadł w szał, mówił okropne rzeczy, nawet mi było przykro tego słuchać. Jak się dowiedział ze to siostra bedzie to było jeszcze gorzej, mówił na nią "to coś".
Po porodzie nawet nie podszedł do łózeczka, nie interesował się nią, ale pewnego dnia mała zapłakała, a siostra była w drugim pokoju, on podszedł do niej polulał kołyska a mała sie na niego spojzała i usmiechnęła, od tego czasu zyc bez niej nie moze :-).

Wiec bywa róznie, super, że Ty Motylku nie musisz tego wszystkiego przechodzić tylko wiesz ze masz wspaniałych synów i kochają siostre od samego poczatku, bo wiem jak czuła się moja siostra i co przezywała widząc co robi jej syn.

Dziękuje bardzo, jestem naprawdę bardzo sxczęśliwa...a moi chłopcy no cóz chyba dojrzewają, starszy od dwóch lat spotyka sie z wspaniałą dziewczyną i Wiecie patrze na niego i nie moge uwierzyć że nie tak dawno to On był u mnie w brzuszku. To juz prawie mężczyzna.....Młodszy jest jeszcze dużym dzieciuchem zapatrzonym w brata...i bardzo czułym wobec siostry.....często wita sie z nią głaszcząc mnie po brzuszku, albo schyla sie i mówi do Juleńki....:happy: jestem wtedy bardzo wzruszona. Co słuchaj nie znaczy że są ideałami..nie są , uwierz mi...)))
Ale mam z Nimi dobry kontakt i to chyba zaprocentowało, a ja ...ja jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem:)))
Pozdrawiam ciepło...

Witam Wszystkie NOWE i "NIE" NOWE Grudniowiczki!!!!

Ja niedawno wstałam, ale spać poszłam dopiero po 3.00 nad ranem... impreza rodzinna się udała teraz pozostało mi po niej sprzątanie...
Jednak moją głowę zaprzątają inne myśli... dzisiejsze USG ach jak ja nie moge się doczekać, zobaczę moje maleństwo... może mi pokiwa...

Pozdrawiam wszystkie ;-);-);-):rolleyes2:

Daj od razu znać jak tam Maleństwo:-)

Hmmm a ja zaraz chyba zrobię Spaghetti Bolognese z Chili mniaaaaam:-)
A tak na marginesie Wam powiem , że chciałabym aby był juz listopad i żebym już urodziła bo czasami mam serdecznie dość nacisku na przeponę i innych dolegliwości;-)

Dziewczyny!!! To jak wszystko dobrze pójdzie z tą ciążą i porodem - to wypada spotkać się ponownie w 2013r :-D Będzie aż 39 tyg!!!! macierzyńskiego!!! Byłby to także wspaniały okres do spędzania czasu z tymi naszymi pociechami, które teraz sobie w brzuszkach błogo wegetują.... :tak: (Ale to tylko takie moje skryte marzenia.... ;-))

mysle że 2013 rok to bedzie juz odpowiedni czas na drugie malenstwo:tak::-);-):-D

Dziękuje bardzo, jestem naprawdę bardzo sxczęśliwa...a moi chłopcy no cóz chyba dojrzewają, starszy od dwóch lat spotyka sie z wspaniałą dziewczyną i Wiecie patrze na niego i nie moge uwierzyć że nie tak dawno to On był u mnie w brzuszku. To juz prawie mężczyzna.....Młodszy jest jeszcze dużym dzieciuchem zapatrzonym w brata...i bardzo czułym wobec siostry.....często wita sie z nią głaszcząc mnie po brzuszku, albo schyla sie i mówi do Juleńki....:happy: jestem wtedy bardzo wzruszona. Co słuchaj nie znaczy że są ideałami..nie są , uwierz mi...)))
Ale mam z Nimi dobry kontakt i to chyba zaprocentowało, a ja ...ja jestem najszczęśliwszą mamusią pod słońcem:)))
Pozdrawiam ciepło...

Jesteś wspaniałą MAMĄ i dlatego masz takie kochane dzieci:-)
GRATULUJĘ

reklama
Witam wszystkie grudnioweczki, cieszę się że jest nas coraz więcej:-D.

Ja uciekam do pracy - potem mam wizytę u lekarza a w poniedziałek badanie na cukier:szok:.

Marzycielko kotek super - uwielbiam koty z takim zgrabnym pyszczkiem:-).

Do góry