reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Pyciołku ja pisałam o różyczce Test na obecność wirusa różyczki | parenting.pl

ale ta zasada co wkleiłaś dotyczy wszystkich badań na przeciwciała IgG i IgM...

sorki ze dopiero teraz ale odbierałam Julcię

Kanuś u nas jest tak zimno że dobrze ze kupiłam sobie kurtkę bo w tej co teraz chodzę jesieni nie przechodziłabym....
smacznego i powodzenia dla K w pracy...trzymamy kciuki...

a za badaniawyszło dużo...łącznie

WR - 10zł
HBs antygen - 25zł
Toxoplazma IgG - 24,50zł; IgM - 24,50zł
Różyczka IgG - 24,50zł; IgM - 24,50zł
Cytomegalia IgG - 29zł; IgM - 29zł
HIV - 30zł

+ morfologia, glukoza na czczo i analiza moczu

Ostatnia edycja:
reklama
Kana super wiadomości!!! Trzymam kciuki,żeby w końcu to była TA praca!!!

Zapominajko ponawiam pytanko :) jakie badania robiłaś? i ile tak owe kosztują ? :-)
Już ci piszę.
Płaciłam za wszystko 149 zł
i z badań miałam:
OB, morfologię, glukozę na czczo.
Różyczka Igg i IgM
Toxoplazmoza IgG i IgM
Kiła
Antygen Hbs

I chyba to wszystko.

Madziu dziękuję za info. Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz.

hej

Brak mi czasu na wszystko, nie mogę się wyrobić z niczym. Jakaś niezorganizowana jestem.

Stwierdziłam, że muszę kupić worki próżniowe , bo już nie wyrabiam z ciuchami. Już mam takie worki, i jestem z nich zadowolona.
Chyba zacznę wydawać ciuszki po Mateuszu.

Dziewczyny ... te ciężarne .... macie już wybrane imiona dla maluszków ?

hej

Brak mi czasu na wszystko, nie mogę się wyrobić z niczym. Jakaś niezorganizowana jestem.

Stwierdziłam, że muszę kupić worki próżniowe , bo już nie wyrabiam z ciuchami. Już mam takie worki, i jestem z nich zadowolona.
Chyba zacznę wydawać ciuszki po Mateuszu.

Dziewczyny ... te ciężarne .... macie już wybrane imiona dla maluszków ?

a czemu wydawać ? to nie planujecie dzidziusia ?;-)
ja się nie zastanawiałam kompletnie...ale przez przypadek weszłam dzisiaj na stronkę z imionami i urzekło mnie imię Leonia...hahahhah
a tak to już od dawna z mężowym mówimy,że była by Lenka...dla chłopaka nie mam pomysłów...:-p
w ogóle jak coś mówimy o planach na przyszłość to cały czas Lenka Lenka...tak nieświadomie nawet :sorry:
ale Leonia ładnie też :)

Pyciołku to mamy podobny gust....u nas dla dziewczynki też na razie Lenka(ale ten wybór padł dawno dawno temu) ale jak będzie chłopak to nie jeszcze nie zastanawialiśmy się....więc tak naprawdę my jeszcze o tym nie rozmawialiśmy....:zawstydzona/y:

Pyciołku to mamy podobny gust....u nas dla dziewczynki też na razie Lenka(ale ten wybór padł dawno dawno temu) ale jak będzie chłopak to nie jeszcze nie zastanawialiśmy się....więc tak naprawdę my jeszcze o tym nie rozmawialiśmy....:zawstydzona/y:
hehhehe
ja w ogóle o chłopaku raczej nie myślę...jak by to miało być tak,że jak jest chłopak to potem musi być dziewczynka :eek::-D

Pyciolku na dzień dzisiejszy nie planujemy drugiego dziecka.

Lenka ładne imię. Dla dziewczynki łatwiej wybrac imie, dla chłopca juz trudniej :eek:

reklama
Do góry