reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Siema laseczki:)

Przepraszam, ze sie nie odzywalam troszku, ale jakos tak te dni szybko uciekają i zanim sie obejrzeć to juz jest wieczór i znowu klasę sie spać...

W niedziele byliśmy z Mariczka na urodzinkach u tej Emilki, która pilnuje i było bardzo fajnie... MAri sie wyszalala z dzieczynami, do tego okazało sie, ze jedna babeczke z gości znam z zajęć z biblioteki, także miałam kompanke do rozmów...:) całe urodzinki były na 36 piętrze takiego apartamentowca i widok był.... Cuuuuudowny!!!!

Aczkolwiek sam wjazd winda- dla mnie masakra....

A w poniedziałek o 8:20 zapukał do mych drzwi super nasz, ze za 10 minut przyjdzie do mnie facet i bedzie robił kafelki... I kubki i holu... Także musiałam wszystko poprzestawiac z kuchni lodówkę, kuchenkę, stolik itp to samo z szafy i naszej garderoby.... Masakra... Nie wiedziałam czy mam siebie ubierać, Marike czy robić jej śniadanie... I w końcu przy okazji pojechałam do mamy, tutaj nawet chodzić nie było można... Szczerze byłam wściekła.... Aczkolwiek dzisiaj jak juz mam wszystko wysprzatane wygląda tutaj o niebo lepiej....

Poza tym u nas ok chyba.... Jakos do przodu pomalutku...

Agaciu super , ze miejsca Ci sie zgraly :)
Zapomianjko a co Ty taka zabiegana? I jak tam z pracka? Jakies decyzje podjęte?
Myszko zdrowka:*

Kana no właśnie nie umiem zdecydować. Do piątku muszę dać w kolejnej firmie odpowiedź. Zobaczymy.
Cieszę się, że u was pomalutku do przodu.

Agacia dzięki za odpowiedź!

Witam i ja;-)
u nas nic nowego, dwa dni temu uświadomiłam sobie,że zaczynam zaniedbywać przez pracę moje dziecko i często się złoszczę na nią ze zmęczenia:zawstydzona/y:od wczoraj to zmieniam chociaż nie wiem na jak długo mi się to uda

Zapomonajko daj zanać jaką decyzję podejmiesz (kurcze jesteś rozszarpywana:-);-)-super)
Kanuś zadzroszczę widoku z apartamentowca ,no i glowa do gory, co to znaczy " u nas chyba ok?" chcesz klapsa na gołą dupkę?:-D
Agaciu zdrówka dla Was
Myszqo a Jasiu nie chodzil do przedszkola? na nowo musieliscie zalatwiać?

Kankiya - Janek chodzi 3 dni w tygodniu do prywatnego przedszkola u nas w bloku i to też nie na cały dzien bo to bez sensu jak ja siedzę w domu, płacimy za godziny ale tanio nie jest. A teraz staraliśmy się o przyjęcie do państwowego. Bo już teraz tj. od września musielibyśmy bez względu na ilość dni i godzin płacić 1200zł. W sytuacji kiedy ja siedzę w domu no to troszkę wyrzucanie kaski w błoto. Poza tym to u nas to jest taka zbieranina dzieci od 2 do 5 lat. Więc też nie wszystkie zajęcia są dostosowane do tych starszych dzieci, tylko do młodszych więc ze stratą moim zdaniem dla tych starszych.

Zapominajko życze podjęcia dobrej decyzji. Ja jak szukałam pracy to nie miałam okazji do wyboru, albo biore albo nie bo innych propozycji nie było.
Kankiya ja tez czasem mam wyrzuty sumienia że wrzeszczę na Majkę :zawstydzona/y:. Ostatnio się denerwuję. Wyniki Majki sie pogorszyły, zwolnili nasza Panią dietetyczkę w Krakowie, jest ktoś na zastępstwie kto w ogóle nie zna sprawy mojego dziecka, a w dodatku pobrana krew od poniedziałku do dzisiaj nie dotarła do laboratorium. Za to kocham pocztę polską, priorytety można sobie wsadzić w ...
Weekend majowy zapowiada się pieknie. Do pracy wybieram się tylko w przyszły piatek więc odpoczynek na całego.
Myszqo mam nadzieje że uda się z tym przedszkolem.
Kana te kafelki to miała być niespodzianka dla Ciebie? haha bo skoro byłaś zaskoczona to tak wnioskuję.

Dziewczyny, ale ja też nie mam tak różowo z tą pracą. Wszędzie wynagrodzenie prowizyjne, czyli dopóki nie zbuduję bazy sama nic pewnie nie zarobię. Zobaczymy. Na razie jestem bardzo pozytywnie nastawiona do tej firmy.

U mnie lato się zrobiło.

Zapominajko super :) ja juz trzymam kciuki :)

Zanpolo to znaczy ja wiedziałam, ze maja przyjść i je robić, ale nie podali mi terminu... A powinnam być wcześniej poinformowana...ale było minęło.... Teraz wyglada o niebo lepiej:)
Powodzonka w tych wszystkich sprawach, które napisałeś...:)

A my uciekamy do biblioteki na zajęcia:) pózniej Cosik jeszcze naskrobie :)

O i poddali cię mi troszkę waszej pogody Pleaseeeeee...

reklama
Cześć kochane :-)
Witam po dłuuuugiej przerwie, ale to już wiecie, dlaczego ;-)

Zapominajko-gratulacje i trzymam kciuki, aby u Ciebie było inaczej niż u mnie ;-)

Kana-nowe kafelki są super. Ja już się nie mogę doczekać, aż założą nasze, bo właśnie ostatnio wybrałam sobie do kuchni i przedpokoju w nowym mieszkanku :-)

Pochwalcie się planami na długi weekend. Co zamierzacie robić? Do nas przyjeżdża moja mama i zostaje w ten następny weekend z Tasiem, a my z Olkiem jedziemy do znajomych. Będzie fajnie, bo zjeżdża się kilka rodzinek z dzieciakami-w sumie będzie ich ok. 10 w wieku od 3 do 7 lat.

Dziewczyny-powiem Wam, że dopiero tera zaczęłam doceniać czas spędzony z dzieciakami i już mi się tak nie tęskni za pracą :tak:

Do góry