reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Aniu głowa do góry, bawisz się z maluchami na pewno równie fajnie, a to że inaczej- w końcu jesteś mamą a nie tatą.
Jesteś dzielna i świetnie dajesz sobie radę:tak: Trzymam kciuki!!!
święte słowa,
Aniu weż kij z drugiej strony -jakby Mariusz siedział sam z twoimi dzieciaczkami uwierz mi,że chyba bardziej tęskniłyby za Tobą,bo nie ma jak mama;-)

Asiulko współczuję choróbska- dobrze,że już za Wami

U nas w przedszkolu było kilka zachorowań na szkarlatynę:szok::eek: idę zaraz poczytać co to takiego:eek:

aa i od poniedziałku idę do pracy, to dalej nie ta wymarzona i podobna do poprzedniej,ale zawsze jakiś grosz wpadnie- oczywiscie jak dam radę, bo jesli tym razem cos nie będzie tak to zmieniam poszukiwania

aa i dla szukających pracy na Gumtree jest mnóstwo ogłoszeń a ja nigdy tam nie zaglądałam:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
I ja sie witam z kawka:tak: U nas podobnie jak wszedzie, typowo nieprzyjemna jesienna aura, takze spacerek dzis mamy z glowy:-(

Aniu napisze tak jak Kankiya. Gdyby to Twoj mezus mial byc z dzieciaczkami Fabianek na pewno tesknilby za Toba, bo to jednak mamusia jest najwazniejsza na swiecie:tak: Nie przejmuj sie, na pewno dajesz dzieciakom tyle ile jestes w stanie. A nerwy no coz mi tez czasem puszczaja, ale ktorej z nas sie to nie zdarza?;-) A powiedz mi Aniu masz kolo siebie rodzicow, tesciow, rodzenstwo czy znajomych? Kogos kogo mozesz odwiedzic czy liczyc na pomoc w razie jakis awaryjnych sytuacji? Czy tak siedzisz w domku caly czas sama z dzieciakami?
Swoja droga zazdroszcze tatusiow, ktorzy potrafia poswiecic czas swoim dzieciom. Moj D chyba mysli, ze jego rola zaczyna sie i konczy na zarabianiu pieniedzy. Nawet jak jest w domu to woli znalezc sobie jakies zajecie niz pobawic sie z dzieciakami. Wiem, ze kocha nasze babelki, ale boli mnie ze w sumie w ogole nie poswieca im czasu.

Kankiya szybciutko udalo Ci sie cos znalezc:tak: Trzymam kciuki, zeby tym razem wyszlo na Twoje;-)

Zapominajko jak samopoczucie? Jakies ciazowe dolegliwosci?

Ja sie zbieram powoli i dzieciaki oczywiscie. Musze podskoczyc do Urzedu Skarbowego zlozyc mezowego PIT. Czeka nas calkiem spory zwrot, wiec trzeba to zrobic jak najszybciej:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane:-).

U nas duzo lepiej juz dzisiaj. Wczoraj lekarka powiedziala ze to zwykłe przeziębienie, kazala leczyc paracetamolem:sorry:dobrze ze mam jeszcze leki z pl. wiecie ,ze tu nie przepisują takich lekow jak w pl. W pl idziesz z dzieckiem dostajesz torbe leków. Powiedzmy ze antybiotyk,do tego cos osłonowego,syrop jakis na kaszel, cos na katar itp itd. Tutaj prawie na wszystko daja paracetamol, a jak juz trzeba antybiotyk to przepisują sam. Kiedys spytalam lekarza jaki typ syropu mam dac małej, bo juz w sumie nie wiem jaki ten jej kaszel jest to mi odpowiedzial ze obojętnie:sorry::eek:.

Aniu ty sie nie mart my mamy juz tak mamy, mam te same odczucia:-pU nas jest tak,ze moj m jak wraca z pracy to w domu ma niewiele juz obowiązków moze wtedy caly czas poswiecic dziewczynkom i tak tez robi. No a ja niby jestem cały dzien z nimi, ale moja praca nie konczy sie o 15. ciagle w domu jest cos do zrobienia:-pStad sie biora takie mysli,ze mam mało czasu dla dzieci. Ale wierz mi mama to zawsze mama. Ostatnio jak wyszłam sama do dentysty na dwie godziny to po powrocie nie mogłam ich od siebie odkleic:tak:.

Kankiya powodzenia w nowym miejscu, dzieki za info:tak:

Hej Baby :)))))))

A my z Alexem w domku,ma ospę....;-) ale nie jest źle.2/3 przedszkola ma ospe teraz :)

Asiulkaaaa moja kolezanka rozliczala sie przez internet w poniedziałek a w srodę już miała kasę na koncie :-) też tak zrobię, tylko pitu mi brakuje jeszcze jednego.

Pyciol na myśl o ospie wszystko mnie swędzi, bo nie miałam ;/
Zdrówka dla was.

Asiulka ogólnie to kiepsko się czuję. Pawie hoduję, muszli słucham. Z Iggym nie miałam takich dolegliwości.

Anoli słyszałam, że na wyspach jakiejś babce na podtrzymanie ciąży paracetamol dali.

Zapominajko całkiem to mozliwe bo paracetamol jest tu lekiem na wszystko. Pewnie kobitka sie martwiła, bo cos sie dzialo, a ze u nich do 12 tyg nie ma zadnej pomocy medycznej w pomocy ciazy mogli jej doradzic złoty srodek:sorry:.

Nie zapomne jak goraczkowałam po cc dostałam całe pudło paracetamolu 70 szt chyba:sorry:

Witajcie, ja z pracy ale mam taka ochote pójśc do domu, szczególnie że roboty nie za dużo...

Kankiya trzymamy kciuki...

Pyciołku witaj...zdróweczka dla was....nas ospa w przedszkolu ominęła, na szczęscie, więc za tydzień idziemy sie szczepić...

Pyciol na myśl o ospie wszystko mnie swędzi, bo nie miałam ;/
Zdrówka dla was.

Zapominajka nie chorowałas???a szczepiłas sie??ja też nigdy nie byłam zsypana, więc myslalam ze nie chorowalam ale zrobilam przeciwciala i okazalo sie ze musialam przejść wewnętrznie...

nie chcę Cie straszyc ale podobno ospa jest bardzo niebezpieczna dla kobiet w ciązy:sorry:

Tygrysku witaj....

Anoli i dla Was zdróweczka!!!

reklama
Dziewczyny gdyby Fabian został z Mariuszem to chyba by nie zauważył,że mnie nie ma:-p
On za mną tęskni,ale jak ma tatę to już mu nic do szczęścia nie trzeba.Nawet mnie;-)

Asiulka szkoda,że Twój mąż taki:cool: Co z tego,że kocha dzieci jak żadnej więzi z nimi nie buduje.
Ja tutaj jestem sama.mam tylko sąsiadkę 65 letnia,z która codziennie sie spotykam;-) Zawsze to mam do kogo buzię otworzyć,a dzieci ją bardzo lubią:tak: Rodziców mam 8 km od siebie,więc 20 minut autobusem.zawsze w sobotę i niedzielę u nich jestem no i jak w tygodniu muszę po coś jechac do miasta.

Do góry