reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam zimowo
My już po feriach i trzeba było wrócic do rzeczywistosci, pracy i obowiązków, a tak fajnie było:-(
Teraz przydałoby sie wziac za siebie, bo trochę się przytyło, najpierw obiadki w górach, a potem mnóstwo pysznosci u cioci i zrobiła sie trzecia fałdka :zawstydzona/y:, ale jakoś ciężko sie odchudzac, jak ciągle chce sie jesc. Za to mój ma więcej silnej woli, je sałatki i chudnie.
Madzia po 2 tygodniowej przerwie i ciagłego przebywania z nami, nie chciała wracac do przedszkola, poniedziałek i wtorek poszła z płaczem, wczoraj bylo ok, a dzis znów smutna minka

Aniu, fajnie było sie spotkac z Tobą i dzieciaczkami, przesyłamy buziaki

Madzienko, zdrówka dla Julci, czasem brzuszek boli i szybko przechodzi, oby to nie była jelitówka, bo wtedy ja wymęczy.
Temperatura niezła, a ma byc jeszcze zimniej, u nas w nocy i nad ranem - 15, w dzień na szczęscie cieplej.
ale z tą temperatura to nie ma tak dokładnie co patrzec na stopnie, bo nad morzem jest większa wilgotnosc i całkiem inaczej sie to odczuwa. Pamiętam że kiedys w Zakopanem było - 25 stopni, a my wogóle tego nie czuliśmy i nie wierzyliśmy, bo u nas przy - 10 było zimniej.
Madziu, a co to ta zumba?
Tygrysku, ja też poprosze kawkę;-)

Kankiya, gratulacje, oby super szlo i żebys była zadowolona z tej pracy.

Agatkas, Tobie też gratuluję i powodzonka.

Anoli, a czemu ta tomografia?

Kanuś, jakoś się wszystko poukłada, najważniejsze zeby byc w zgodzie ze sobą.
Ja też jestem rodzinna i nigdy nie chciałam sie oddalac z miejsca zamieszkania, ale teraz chyba trochę żałuję, ze nigdy sie na nic nie odwazyliśmy, pomalu mam dosc tego życia tutaj. Niby pracujemy, funkcjonujemy, głodem nie przymieramy, ale wydaje mi się że za granicą jest prosciej pod względem finansowym

Ja coś nie taka jestem jak powinnam...
Tzn?
Coś dolega czy jakiś dołek zimowy?

Blizniaki jakoś tak nie wiem. Tzn. z głową wszystko w porządku, ale wszystko mi podchodzi do góry i jkos tak ble. Może to przez przeziębienie...

witam ponownie ja już w domu, Jula śpi....ale rano wymiotowała
sorry2.gif
teraz mówi że brzuszek już jej nie boli...temperaturki nie ma ale i tak na wszelki W jadę na 17 do naszej pediatry zobaczymy co nam powie...oby to była niestrawność a nie jelitówka...podejrzewam wodę Kubuś która zbyt długo stała otwarta...
sorry2.gif
sorry2.gif

Blizniaczku
pokazuj fotki z ferii...a zumba to połączenie tańca z aerobikiem...super sprawa...
znalazłąm fajny filmik - pan w czerwonym jest boski:-D:-D:-D
Zumba Energica - YouTube

Blizniaki jakoś tak nie wiem. Tzn. z głową wszystko w porządku, ale wszystko mi podchodzi do góry i jkos tak ble. Może to przez przeziębienie...
Biezr jakies leki i do łóżka, ja wczoraj sobie i dzieciakom przed snem zafundowałam aspirynę, sudafet, rutinoscorbin i wit c, bo też katary mamy nie z tej ziemi i początek czegoś grubszego, a dzisiaj rano powtórka i katar jakby mniejszy.

Madzienko, super ta zumba, a gosciu rzeczywiscie dobry, totalnie wymiata:-D
Może Julci coś stanęło na żołądeczku, jak zwymiotowała, to powinno byc juz lepiej

Madzienko mam nadzieję, że to niestrawność tylko.

A zumby zazdroszczę, u mnie na tej głupiej wsi nie ma, ale moja siostrzyca w Pńu chodzi i jest zachwycona.

Zapominajko odpisałam dopiero teraz bo byłam troszku nieobecna:-(. Mama juz wyjechała:-(.

Kana obyscie podjeli najrozsądniejszą decyzje, bo wiem ,ze nie jest łatwo:tak:.

Bliźniaki super, ze ferie udane:tak:rozumiem, ze męzowy tez był razem z Wami? Fajny taki rodzinny urlopikjuz zapomnialam jak to jest, gdzies razem wyjechac. My to zawsze do pl milion spraw pozałatwiac a na odpoczynek brakuje czasu:sorry:.

Madzienko zdrówka dla Julci oby to nie zadna jelitówka:tak:.

Ania my wyjezdzalismy z zamiarem powrotu. Nigdy nie chcialam tu byc na stałe.No a lepiej tutaj to napewno nam by było,ale tylko pod względem finansowym. Tylko, ze pieniądze nie sa dla nas najwazniejsze. Cieszymy sie,ze moglismy tu byc, bo to co zrobilismy w pl za pieniadze stąd pewnie zyjąc tam zajęłoby nam kilkanascie lat:sorry:. Niestety nie potrafie się czuc tu jak u siebie i nie chce życ tu na siłe. Obyscie Wy czuli sie dobrze na obczyźnie:tak:.

Ale macie zimno dziewczyny, jak Wy dajecie rade:eek:ja wczoraj jęczałam bo -2 bylo jak do przedszkola szłysmy:-pMam nadzieje ze pomrozi teraz a w marcu juz znosnie będzie:-p:tak:.

Zapominajko Hania rozwali mi kiedys monitor przez twoją muche:-D

my już po wizycie....na szczęście wg pani doktor to tylko zatrucie...nic niepokojącego w brzuszku nie słychać...
ale ja już byłam prawie pewna że Jula wraca do zdrowia jak w samochodzie jadąc do lekarza zażyczyła sobie kalafiora
laugh.gif
laugh.gif
a wcześniej nawet bułki nie chciała dotknąć...więc uffffff
oby tak zostało...humor jej wrócił i mówi że brzuszek już nie boli...

Anoli
-2 hahahahahato zimno....??wracaj do Polski to poczujesz zimno :tak:

reklama
Wybaczcie nie odpisałam...rezonans z powodu tego ciemiączka:-(czekamy teraz do trzech tyg. na wynik,ale czuje ze bedzie dobrze:tak:.

Madzienko no to całe szczescie,ze jula dobrzeje:tak::-D i prosze sie nie smiać, bo mi naprawde zimno w taką pogode:tak: i jestem przerazona co to bedzie jak zamieszkamy w pl:tak:.

Zapominajko a jak Igorek? Chodzicie do przedszkola?

Do góry