reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Zapominajko ja też przeżyłam bardzo śmierć dziadka...a Twojej babci mimo jej wieku i tak jeszcze zdrowia życzę.

A do was dziewczynki mam pytanie - czy waszym maluchom psują się ząbki? Ja zauważyłam plamki tylko na dwójkach górnych od tyłu i poszłam od razu do dentysty - już byłyśmy trzy razy na impregnowaniu - na szczęście pozostałe są zdrowe...a jak jest u was?

reklama
Agatkas u nas ząbki są całkowicie zdrowe.Ale znam dziecci,które w wieku naszych maluchów maja już początki próchnicy.Może u nas to też kwestia genów,bo Mariusz nigdy nie miał żadnego zęba robionego.Nie ma ani jednej plomby ani nic.

Dzień dobry....

Zapominajka tulaski...a babci zyczymy powrotu do zdróweczka...

Vive ja tez skonslutowalabym to z logopeda

Agatkas u nas na razie ok z ząbkami ale idziemy na kontrole niedlugo...

Cześć dziewczyny.
U mnie plucha i błoto.
Zaczynam wątpić, czy zima zaszczyci moje okolice...

Zapominajko ja też przeżyłam bardzo śmierć dziadka...a Twojej babci mimo jej wieku i tak jeszcze zdrowia życzę.

A do was dziewczynki mam pytanie - czy waszym maluchom psują się ząbki? Ja zauważyłam plamki tylko na dwójkach górnych od tyłu i poszłam od razu do dentysty - już byłyśmy trzy razy na impregnowaniu - na szczęście pozostałe są zdrowe...a jak jest u was?

Agatkas tu ci nie pomogę, bo Iggy ząbki ma zdrowe.

Witam i ja

Zapominajko zdrówka dla babuni:zawstydzona/y: wierzmy,że będzie dobrze-czasami wiara czyni cuda...
Vive ja też poszłabym do kontroli do logopedy,bo jestem z tych co dmuchają na zimne;-)super,że juz lepiej u Ciebie
Agatkas nie wiem jak u nas z ząbkami,bo nie byłysmy jeszcze u dentysty, ale z tego co tam widzę chyba na razie ok

Hejka!
U nas wczoraj piękny śnieg w nocy padał. Ulice były białe. A dziś - błocko!
Chyba Janosik jednak nie pojeździ na sankach :baffled:

Dziś była u mnie ekipa sprzątająca. Mój M. jako fan gruponów i innych citydealów kupił kupon na sprzątanie. I aż lśni. :-D Tylko tak głupio, że ktoś mi sprząta w domu a ja sobie kawkę popijam. :tak: Ale raz na jakiś czas można. Dziś znowu idziemy na squasha. Fajna zabawa. Tylko męcząca.

A i do dziewczyn odchudzających się - chcecie ze mną ćwiczyć brzuszki? Znalazłam fajny "program", żeby się łatwiej ćwiczyło. Jak chcecie to skrobnę co nieco :-)

HEJO
:-) u nas rano takie cudowne płateczki spadały z niebios a teraz też chlapa:wściekła/y:

Myszqo ja poporoszę wszelkie nowości o brzuszkach ,bo moje ćwiczenia mi juz po mału brzydną:zawstydzona/y:

hej u nas tez pluchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bleeeeeeee
Mysza a moze mąż jakąś uczynił w Twoim kierunku aluzję tą ekipą:-D wiesz może Ty niedokładna jesteś:-D
a brzuszki to i mi by sie przydały dawaj!!
Zapominajko zdrowka dla babci

reklama
hej u nas tez pluchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bleeeeeeee
Mysza a moze mąż jakąś uczynił w Twoim kierunku aluzję tą ekipą:-D wiesz może Ty niedokładna jesteś:-D
a brzuszki to i mi by sie przydały dawaj!!
Zapominajko zdrowka dla babci

Tygrys - o to samo zapytałam jak kupił :-D Ale stwierdził, ze absolutnie, ze nie skądże, że tylko dla mnie, żebym nie musiała - nooooooo faktycznie ten jeden raz mi ulży :-D:laugh2: Ale grzecznie podziękowałam żeby nie było, że niewdzięczna zołza jestem :-p

Co do brzuszków - ha! pójdę dalej z propozycją dla chcących się odchudzać. Jak zbierze się nas co najmniej 2 - ja i ktoś :-) To podejmuję się zadania pisania niskokalorycznych jadłospisów na cały tydzień, przypominania o codziennej porcji wody (waga/30=ilość wody jaką trzeba wypić dziennie), przypominania o codziennych ćwiczeniach min. 30min dziennie. I obiecuję wspierać wzamian za wsparcie ;-)

A teraz brzuszki: Zdobycie Korony Ziemi.
Mamy do zdobycia siedem najwyższych szczytów ziemi. Od najniższego po najwyższy - Mount Everest

Codziennie robimy brzuszki - 1 brzuszek równa się 1m góry. Brzuszki, półbrzuszki, skośne - dowolne!
Codzien zapisujemy ile brzuszków zrobiłyśmy i tak powoli aż do zdobycia pierwszego szczytu
Puncak Jaya 4884 mnpm. Czyli 4884 brzuszki. Dowolnie rozłożone w czasie - tyle ile damy radę - ale codziennie!!!
Po zdobyciu szczytu - mierzymy się dokładnie - pod biustem, na wysokości pępka i w najszerszym punkcie brzuchola. I na następny szczyt. Dla zainteresowanych - mam zrobioną już tabelkę :-)

Dla chcących się odchudzać - mam wiele tabelek :-D Postępy w ćwiczeniach, waga, wymiary, ilośc wypitej wody.
Jestem mistrzem tabelek :-D:-D

No to soo? Są odważne? ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry