reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

No właśnie dlatego wolę odżałować i kupić prędzej to łóżko to może tak jej się spodoba że nie zechce spać gdzie indziej. Na razie jak jej pokazuję zdjęcie i pytam czy będzie spała w takim łóżku to z przekonaniem odpowiada że tak:-D

Mój mąż postanowił zaszaleć i na rocznicę kupuje nam taką mikrofalę:tak::tak::tak:
Mikrofalówka 29Z016 - AGD / Zelmer Niezawodnie

reklama
Witajcie...u wczoraj wróciliśmy z działeczki...ponad tydzień tam rządziliśmy :tak::tak::tak:ciałka opalone, wypoczęci.....ale teraz sterta prania na mnie czeka:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Spóźnione życzonka urodzinowe dla Jubilatek:-):-):-):-)

Kokusia fajna ta mikrofala....

hey

Dzisiaj byłam w jednym ze żłobków ale nam się nie spodobało.
W piątek M. bierze urlop i pojedźimy po innych.

Moje dziecko śpi od zawsze samo.
Teraz ma taki duży materac w swoim pokoju.

My Martynkę zaraz po drugich urodzinach przenieśliśmy do jej nowego łóżka i od pierwszej nocy śpi w nim i nie ma mowy żeby gdzie indziej. Tylko że ona z nami nie spała w ogóle. Za to bałam się o jej zasypianie bo wcześniej nie potrafiła usypiać bez bujania a jak dostała nowe łóżko to od razu po bajce zasnęła. Mam nadzieję że z Natalką pójdzie tak samo łatwo. Na razie łóżko zostało zamówione. Czekamy na przesyłkę i będę informować o postępach;-)

Słuchajcie jaki szok. Ja myślałam że tą nową mikrofalówkę to sobie za miesiąc kupimy tak bliżej rocznicy a ten mój wariat wczoraj do domu z nią wrócił. Ale naprawdę jest na bajerze i jest o wiele większa od naszej starej. Już nawet wczoraj grillowaliśmy na próbę. No i co ważne ma gotowanie na parze i sama się czyści:tak::tak::tak::tak:
Mamuśka teraz możemy grillować cały rok na elektrycznych i nie przejmować się deszczem czy za dużym słońcem;-):-D:-D:-D:-D

hey Słońca

Ja też mam taką mikrofalę ale nie umiem za bardzo jej obsługiwać :-/

A my dzisiaj jedziemy kolejne 4 przedszkola-żłobki oglądać.
A wogóle to idzie upał...bleee

Witam
Wrócilismy po wakacjach. Nie powiem, że odpoczęłam, bo Maja nie zawsze miała dobry humor, ale troszke zwiedziliśmy. Mieszkaliśmy w tragicznych warunkach, ale jakoś przeżyliśmy :-) Teraz najchętniej posiedziałabym jeszcze tydzień z mężem w domu, a on już jutro musi iść do pracy :-(.
Ukraina to bogaci i biedni, nie ma tam klasy średniej. Na ulicy widać albo duże wille, lub bogate domy, albo ubogie domostwa, pensjonaty po 1000zł za dobę, albo drewniane domki. W sklepach jest drogo, w restauracjach taniej niż u nas. Nigdzie nie mogliśmy się dogadać po angielsku, na szczęście znam troche rosyjski to się dogadaliśmy w tym języku. Jak widać nie nakładają tam chyba nacisku na naukę jezyków obcych. Ulice to dramat, okropne dziury, w niektorych miejscach 20 na godzine to za dużo, bo nie da się jechac. A Truskawiec jako miejscowośc powoli się rozwija, jest tak duzo sanatoriów, pensjonatów, pijalnie wód, deptaki, parki, bardzo ładne ogrody przy restauracjach, ale tydzień to za długo żeby tam siedzieć, więc wróciliśmy troszkę wcześniej.

Mam jedno pytanie, czy któreś z dzieci bije??? Maja zaczęła nas bić, jak jej sie cos nie spodoba to już macha rękami i nic nie pomaga. My jej nie bijemy, wiec nie wiem czemu tak robi, moze to taki wiek że wyraża swoje emocje juz nie wiem.

Przeczytałam Was troszkę.
U nas Maja też śpi z nami i mam zamiar w tym tygodniu ją tego oduczać, ale nie wiem jak mi to pójdzie bo chyba za bardzo sie ptrzyzwyczaiła.
Kokusia mikrofalówka super, mam podobna też z Zelmera i sobie chwalę.
Myszko, a nie boisz się, że spadnie z tej góry, ja chyba jestem przewrazliwiona, bo sama się boję spać na piętrowych haha

Witam
Wrócilismy po wakacjach. Nie powiem, że odpoczęłam, bo Maja nie zawsze miała dobry humor, ale troszke zwiedziliśmy. Mieszkaliśmy w tragicznych warunkach, ale jakoś przeżyliśmy :-) Teraz najchętniej posiedziałabym jeszcze tydzień z mężem w domu, a on już jutro musi iść do pracy :-(.
Ukraina to bogaci i biedni, nie ma tam klasy średniej. Na ulicy widać albo duże wille, lub bogate domy, albo ubogie domostwa, pensjonaty po 1000zł za dobę, albo drewniane domki.
o matko 1000zl za dobe?chyba ze dla prezydenta, od urodzenia mieszkam/mieszkalam 8km od Truskawca i takich cen nie spotkalam, a dziury owszem sa, niestety:-(
karolinka na szczescie nie bije nikogo

dziendoberek

Ostatnia edycja:
reklama
Zanplo, Alan też jakiś czasem temu zaczął nas bić (a szczególnie mnie) -rękami szczególnie po twarzy, raz nawet zrobił to w sklepie, bo zabrałam mu portfel :zawstydzona/y::-( przy kasie :-( co się wstydu najadłam to szok, i nie wiem dlaczego tak robi, to my na niego nie podnosimy ręki. Zawsze przytrzymuję mu rękę i mówie "nie wolno, boli", ale to chyba mało daje, bo za jakiś czas sytuacja się powtarza :-:)-:)-(
Mam tylko nadzieję, że tłumaczenie w końcu przyniesie jakieś rezultaty, i przestanie bić :zawstydzona/y::-:)-(

Do góry