reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Edytko kochana STO LAT, spełnienia marzeń, miłości, cierpliwości i uśmiechu!!!!

Marzycielko - Hanka gada jak najęta, właściwie już ostatnio formułuje całe zdania, choć oczywiście przekręca jeszcze wyrazy, miesza odmianę i po swojemu coś dodaje. Śpiewa parę piosenek i powtarza wszystko za Jaśkiem. Ale pamiętam, że Jasiu w jej wieku mówił pojedyncze słowa, a rozgadał się dopiero jak skończył 2 latka. Chyba drugie dzieci szybciej łapią gadkę.

reklama
Hej :-)

Wpadłam tylko, żeby Serdecznie Wam podziękować za wszystkie życzenia urodzinowe tutaj i na nk ;-):tak::-):-):-)

Dzięki jesteście KOCHANE !!!:tak::-):-)

Dziendobry :),
Edee przedewszystkim spoznione, ale szczere sto lat !!!
Widze, ze tu troszke pustki, u nas po staremu, jak juz pislam :elvis::elvis:, a co do mowienia, to Oskarowi buzia sie nie zamyka, ale mowi po swojemu, tylko jak cos konkretnie chce to powie jedno slowo, a takto caly dzien macha rekami jak dorosly i gada,gada, gada... tylko nikt go nie rozumie :pP Na nocniczku tez nie siada, bo nie wiem czy sie boi, czy nie lubi, ale chyba jest gotowy, bo wola jak robi kupe, tylko sie chowa gdZies w rogu i robi :p Nie chce go sadzac na sile, zeby go nie zrazic, pozatym uwielbia byc w wodzie, przez te upaly bylismy dzien w dzien na baseni i z wody nie mozna go wygonic :) Pozatym nic ciekawego sie nie dzieje, dzis nareszcie popadalo i nie ma jest juz tak goraco :)

Witajcie :-)

Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję Wam za życzenia :-):-)

Ja zaglądam tu niemal codziennie, ale takie pustki ostatnio ....:-:)-(, ale to pewnie głównie przez piękną pogodę :rofl2: mamuśki spacerują z pociechami całymi dniami :-)

Natalko fajnie, że wpadłaś, pisz częściej, szczególnie na :elvis: jeśli tylko czujesz taką potrzebę :tak::tak: całuski :-);-)

P.s. Nie wiecie co u K.A.J.A ? bo albo jestem nie na bieżąco, albo jej już strasznie długo tu nie widziałam :(

K.A.J.A odezwij sie do nas :) !!!

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :) nie było mnie troszkę, ale jakoś weny ostatnio nie mam, poza tym jak jest tak gorąco to staramy się coś wymyślać - wyjazd na basen lub nad jezioro... od wczoraj trochę chłodniej ale podobno nie na długo. Teraz zrobiło się duszno i już grzmi...

Ja używam sprayu na komary Brossa.
Dziewczyny co myślicie o takim łóżku ŁÓŻECZKO + BARIERKI + M.KOKOS + KPL.POŚCIELI (1099568730) - Aukcje internetowe Allegro
Muszę coś znaleźć dla Nati żeby ją wymeldować od nas.

też myslimy o podobnym łóżku, ale to za jakieś pół roku.
A Natalka śpi z Wami?

W ogóle czy jakikolwiek dzieciaczek spi z rodzicami jeszcze?

hey

Ja mam pytanie ile dzieciaczków już mówi??

A ja nie znoszę upałów :( Chcę jesień!!
A tak poza tym to Młoda idzie od września do żłobka a ja szukam sobie pracy.
Nie wiem jak to będzie :)

Edee wszystkiego najlepszego:D

Bartek bardzo mało mówi, większość po swojemu, a tak to tylko : mama, tata, hau hau, miam ( czyli miau ), am, chcę, nie, tak, no, papa, autko ( jego ulubione słowo, jest maniakiem samochodów ), pić, pipi (ptaszek), mówi jak robi słoń ( tuuuuuuruuu ).
I to chyba tyle.

Lepiej jest z nocnikiem... co prawda sam nie zawoła, ale wysadzam go regularnie i zawsze zrobi siusiu do nocniczka mając przy tym wielką radochę :) zdarza mu się sikać do pieluchy ale coraz mniej. Dobrze byłoby aby nauczył się wołać, ale wszystko w swoim czasie. Narazie jest ok, zdarzają się nawet nocki po których pieluszka jest sucha :)

Ja chodzę na rolletic i jestem zadowolona, widać różnicę w wyglądzie skóry, wyraźnie się ujędrniła :) może w końcu się cellulitu pozbędę :)

Ollcia tak Nati śpi z nami i to już teraz się na dobre zalogowała w naszym łóżku bo kiedyś ją usypiałam na kolanach i te pierwsze godziny przesypiała odłożona do swojego łóżeczka. Teraz zasypia sama przytulona do mnie i potem już nie mam sumienia jej przenosić. A chcę ją przestawić do swojego łóżka jeszcze przed moim pójściem do szpitala żeby potem babcia nie miała z nią kłopotu

reklama
Ollcia tak Nati śpi z nami i to już teraz się na dobre zalogowała w naszym łóżku bo kiedyś ją usypiałam na kolanach i te pierwsze godziny przesypiała odłożona do swojego łóżeczka. Teraz zasypia sama przytulona do mnie i potem już nie mam sumienia jej przenosić. A chcę ją przestawić do swojego łóżka jeszcze przed moim pójściem do szpitala żeby potem babcia nie miała z nią kłopotu

u nas jest dokładnie to samo :zawstydzona/y:

Do góry