reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Jak się pytałam mojej gin powiedziała, zeby nie dać się zwariować. Co innego jest dotknąc i pogłaskać delikatnie brzuszek a co innego siedzieć i 15 minut kręcić kółka na brzuchu. Jak raz na jakiś czas, głownie jak dzidzi kopie dotknie i pomasuje się brzuszka to jest ok. Jak ze wszystkim - nie przesadzać w żadną stronę. ;-)

Buuuuuuuuuuu a ja nic takiego jak dotąd nie dostałam:no:. A dawali wam te paczki w prywatnych czy państwowych przychodniach?
Ja też nie dostałam, ale jak byłam na pierwszej wizycie w kwietniu... (wow! - kiedy to było, aż dziwnie mi tak , jak sobie przypomnę - jak się dowiedziałam w marcu - z testu :-D) to dostałam poradnik - w postaci książeczki - z miejscami na zdjęcia i pamiątki dzidzi... opisem całej ciąży.. itp, oraz gazetkę "mamo -to ja"
Chodzę prywatnie.
Nie przejmujmy się, jeśli nie dostaniemy na ostatnim badaniu, prawdopodobnie dostaniemy od razu po porodzie - moja koleżanka dostała przeróżne próbki - 2 pudła!!!

reklama
Całować to moze nie ale z tą "inną częścią ciała" dziecko będzie miało baaaaaaardzo bliskie spotkanie :-D
Hihi!! To jest racja!!!

A tak a propo's golenia - słyszałam, że lekarz goli przed samym porodem - niby dla zdrowia i żeby nie wytwarzały się różne zarazki. Robi to podobnież brzytwą (bardzo dokładnie...) Wiecie coś dziewczyny na ten temat???????

Do góry