reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
a my wróciliśmy ze spacerku...pogoda u nas bardzo przyjemna..wkoncu bo wczoraj lało cały boży dzień:no::eek:
Alex sie dotlenił więc teraz buszuje:-Djak Go tulko posadziłam na podłoge to nie ogarniał,wskoczył na brzuszek i prawa lewa prawa lewa...nie wiedział gdzie uderzyc najpierw:eek::eek::-D:-D:-D

hej hej My już po obiado-kolacji dziecko wykąpane uśpione , mamuśka przed komputerkiem piwkuje a tatuś zmywa naczynia :-D:-D:-D:-D
A Was gdzie wywiało?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Witam wieczorkowo;
cały dzien dzisiaj spędziłam na łapaniu sików Bianki na dobową próbę moczu-jeszcze noc przede mną:no: nie udawało mi się za każdym razem,bo jak nie kupka to woreczek się odkleił,ale mam nadzieję,że moje wysiłki nie pójdą na marne:zawstydzona/y: do tego Bianusia po tym wszystkim będzie musiała leczyć siśkę bo cała zarumieniona od woreczków:-(

Hey wieczorowo.

Dzsiaj byłam u endokrynologa . Wizyta okazała się być bardzo fajna bo mam super doktorkę .
Tak wię tarczyca zdrowa a USG mam zrobić dla potwierdzenia.:-)
Teraz już jeden kłopot z głowy.

Musze iść do gina jeszcze po anty i do dermatologa .Czeka mnie jeszcze prześwietlenie płuc i wizyta u laryngologa ponieważ mam chrypę oraz ciężki głos taki jak u faceta:zawstydzona/y: Aha jeszcze duszności mam.
A wszystko przez to , że po ciąży wróciłam do palenia i teraz aby nie stracić głosu musze rzucić.
To nie będzie łatwe ale dam radę bo muszę.

Pozdrawiam Was Babeczki i lecę lulu bo jutro idę na miasto po prezent z okazji 26 urodzinek M.
papa:-)
super,że wszystko ok ze zdrówkiem a fajeczki to zgubny nałóg ja już raz spróbowałam zapalić po ciąży i więcej nie próbuję,aby na nowo nie wciągneło:no:

Witam
Bliźniaki n ie gniewam się:-D:-D, dzisiaj za to skunksa nie było ale córcia budziła się co godzine i przyczyne znalazł Mariusz - jest trzeci ząbek prawa górna jedynka:-).

Kamila sto latek!!!!!!!!!!!!!!

Kokusia Natalka to zdolna dziewczyna- moja narazie na paluszkach drepta;-)
gratulki zębolka:tak:
Mopku przepraszam następnym razem jak zgasze światło to świeczki zostawie:-D:-D,
:-D:-D:-D:-D
Witajcie
jakby co to żyję :tak:
Wczoraj bylismy zrobić ostanie zakupy , miały być ostanie ... no ale ... ja nie kupiłam butów do suknie (nic mi się nie podobało, no tragedia ), nie kupiłam bizuterii, ani bielizny NIC

K kupił garnitur i buty, nie ma kamizelki. Ehhh ....
Juz mnie to męczy.
Agacia a po co Ci bielizna?:-D:-D:-D
Witam w środę:-)

Tomcio zaczął dzień od sukcesów :-), przeraczkował pokój do tatinka usiadł i spowrotem do maminki:-). Pierwszy raz raczkował do przodu o siadaniu nie wspomnę. Potem przy usypianiu przewrócił się na brzuszek , usiadł i z rozbrajającym uśmiechem powiedział grrrrrr:-D:-D. Normalnie przełom:-). Wczoraj zagapiłam się i nie myśląc postawiłam go przy jałowcu , a że kuło to stał bez trzymanki:-D:-D, udaną ma tą mamusię.
Miłego dzionka mamuśki
Pozdrawiam
gratulki dla Tomaszka za postępy:tak:

te zaraz "zestaw zboczeńca":eek::eek: to jest zestaw kosmetyków do umilania zycia małżeńskiego ooooooooo:-D:-D:-D

hihihi biedny Fifi biedny taki zastraszany w nocy jest że teraz musi grzecznie spać:-D:-D:-D:-D a tak swoja droga nie mogę uwierzyć że on tak niedawno budził się co 2 czy 3 godziny:eek::eek::eek::eek:

A my jutro idziemy na pomiarki Filipka:tak::tak::tak::tak:
hmmmm pomiarki powiadasz Tygrysku to poproszę jutro o szczegółowy wykaz wszystkich wymiarów:-D:-D:-D skoro Fifi ma być moim zięciem musi mieć odpowiednie wymiary:-D:-D:-D
a ja już naprawdę nie wiem co mam zrobić z tym moim dzieciem w nocy:-(
zasypia ładnie sam.lulania nie potrzebuje ale budzi sie co chwila...dzisiaj czestotliowsc budzenia była od 30 min do 2h(szał pał)...o 4.20 pomyslałam dam mu mleczko...yhyyy tak mnie wrobił,że zjadł a zasnął dopiero po 5.00:crazy: już nie mam pomysłu jak mam to ogarnąć...wściekła jestem na cały świat normalnie...ileż można nie spać....dzisiaj ciagiem pospałam 2 h...a tak w sumie co sie położyłam,oko mi uciakło to zaś jeki z łóżeczka:no:już nie wyrabiam,serio:zawstydzona/y::-(a już nie wspomne o sprawach ten tegesowym....zero zero zero:zawstydzona/y:
Pyciolku współczuję czy to nie koolejne ząbki:eek:?

witajcie
na wstepie musze sie pochwalic ze dzis moje dziecko przespało NIEPRZERWALNIE 6 godzin:szok::szok::szok::tak::tak::tak: zasneła około 20 i obudziła sie dopiero po 2:tak: pierwszy raz:tak: nie wiem o co chodzi:-D mam nadzieje ze tak juz jej zostanie:tak::-D:tak:
gratulki oby tak już zostało albo było jeszcze lepiej:tak:

Dzien dobry Mamuski:-)
Ale sie dzisiaj wyspałam:-):-):-) I nie myślcie, że moje dziecko się zlitowało w końcu:no: Co to to nieee:no: Ja wyrodna matka oddałam małego teściowej:tak: Sama mi to wczoraj zaproponowała, żebym sie w końcu wyspała, a ja niedobra zgodziłam się. Ale kurcze naprawdę było mi to potrzbne, bo juz ledwo funkcjonowałam.
Filip wczoraj powiedział pierwsze słowo. I niestety nie jest to "mama", tylko "baba". Ojj jaka moja teściowka szczęśliwa:-D I tak się ciesze, bo już myślałam, że moje dziecko niemowa zostanie. I teraz cały czas powtarza baba baba baba baba:-D
:tak:
gratulki dla Filipka za nowe słownictwo:tak:no i super,że się wyspałaś Asiula

ja tu licze na to że w Polsce zacznie przypominac człowieka i zacznie przesypiac nocki:eek::confused2::confused2: ale chyba sie łudze:cool:
będzie dobrze Pyciolku, musisz to przetrzymać kochana:zawstydzona/y:

ja tez uwielbiam spać, zanim pojawiła się na swiecie Lenka w weekend wczesniej niz o 10 niebyło mowy o tym zebym wyrwała się z łozka, ja lubiłam chodzić późno spać i póxniej długo kimać:tak:mój M to z kolei odwrotnie wczesnie lubi chodzic spac i raniutko lubi byc juz na nogach
u nas dokładnie tak samo tylko,że jak przychodził weekand to czasami spaliśmy oboje do 12 w południe:zawstydzona/y::zawstydzona/y:wstyd
ło matko i jeszcze facet za nią szaleje ???
jak zobaczylam ja, to odechcialo mi sie kaszki gryczanej:crazy:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kochane my juz dawno po wizycie...ale....

najpierw był spacerek, potem obiadek i dopiero piszemy :)

Mała spała jak skała,nie obudził jej telewizorek, muzyczka nic....musiałam ja...aj nie była zadowolona....biedna moja..:sorry:

A Pani doktor powiedizała,ze wszystko z Mariczka dobrze, super sie roziwja i malutka była bardzo grzeczna, smiała sie, gaworzyła po swojemu....

A wazy równe 10 kg..a no i 67,5 dluga...to znaczy króciutka:p hahha Pani doktor mówiła,ze teraz bedzie juz tylko zrzucac....:-) :-p

Duniu kochana dziekujemy za miłe słowka....A o do lekarza to sama sie rejestrujesz i mówisz,ze po prostu na kontrole wagi...i tyle :-)
super Kanusia,że Mariczka zdrowo rosnie i się prawidłowo rozwija to najważniejsze:tak:
ZNAM TO PYCIOLKU ZNAM:) hahah

Mamuski a ja mam takie pytanie ogólne...zastanawiałyscie sie jakie buciki kupic maluszkom na zime.....bo raczej wiekszosc bedzie juz tramkowac....albo przy najmniej uczyc sie.... tak ostatnio sie zastanawialam.....:sorry:
ja na razie szukam kombinezonu i dalej nie wiem w jakim romziarze szukać chyba zostanę przy 80 skoro Bianka ma teraz 68:sorry: a buciki pózniej poszukam, bo chyba przydałoby się też kupić:tak:

baaaaaaaaaaaaaaa
zapomniałam o najważniejszym :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Bianka w końcu zaczęła poruszać się do przodu zamiast do tyłu, na razie kica jak zajączek, ale w końcu jakiś postęp jak się cieszę nawet nie wiecie kochane:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam wieczorkowo;
cały dzien dzisiaj spędziłam na łapaniu sików Bianki na dobową próbę moczu-jeszcze noc przede mną:no: nie udawało mi się za każdym razem,bo jak nie kupka to woreczek się odkleił,ale mam nadzieję,że moje wysiłki nie pójdą na marne:zawstydzona/y: do tego Bianusia po tym wszystkim będzie musiała leczyć siśkę bo cała zarumieniona od woreczków:-(

super,że wszystko ok ze zdrówkiem a fajeczki to zgubny nałóg ja już raz spróbowałam zapalić po ciąży i więcej nie próbuję,aby na nowo nie wciągneło:no:

gratulki zębolka:tak:

:-D:-D:-D:-D

Agacia a po co Ci bielizna?:-D:-D:-D

gratulki dla Tomaszka za postępy:tak:

hmmmm pomiarki powiadasz Tygrysku to poproszę jutro o szczegółowy wykaz wszystkich wymiarów:-D:-D:-D skoro Fifi ma być moim zięciem musi mieć odpowiednie wymiary:-D:-D:-D

Pyciolku współczuję czy to nie koolejne ząbki:eek:?

gratulki oby tak już zostało albo było jeszcze lepiej:tak:

gratulki dla Filipka za nowe słownictwo:tak:no i super,że się wyspałaś Asiula

będzie dobrze Pyciolku, musisz to przetrzymać kochana:zawstydzona/y:

u nas dokładnie tak samo tylko,że jak przychodził weekand to czasami spaliśmy oboje do 12 w południe:zawstydzona/y::zawstydzona/y:wstyd

ło matko i jeszcze facet za nią szaleje ???

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

super Kanusia,że Mariczka zdrowo rosnie i się prawidłowo rozwija to najważniejsze:tak:

ja na razie szukam kombinezonu i dalej nie wiem w jakim romziarze szukać chyba zostanę przy 80 skoro Bianka ma teraz 68:sorry: a buciki pózniej poszukam, bo chyba przydałoby się też kupić:tak:

baaaaaaaaaaaaaaa
Bianka w końcu zaczęła poruszać się do przodu zamiast do tyłu, na razie kica jak zajączek, ale w końcu jakiś postęp jak się cieszę nawet nie wiecie kochane:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Wymiary Fifulowe?????????? wszystkie!!????????:szok::szok::szok:Jeny ja to sie boję ze przed ślubem Filipka i Carycy Bianeczki teściowa bedzie chciała przetestowac mojego synka czy nadaje się na zięcia !!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D
ps. Agacia własnie a po co Tobie bielizna????????????? wiesz jak oszołomisz męża gdy przy pierwszym tańcu szepniesz jemu do uszka iż jesteś tylko w sukience SAMEJ SUKIENCE!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

baaaaaaaaaaaaaaa

aj gratulujemy postepow:-):-)

słodkie..ale mi by chyba uszy odpadły...:-D:-D

Witam się i ja. Dopiero wieczorem, ale cały dzień jakiś zabiegany, rano sprzątanie, później obiadek, później spacerek i w domu byłam dopiero przed 19...:tak:

Tygrysku zazdroszcze tego piwka:-) i wieczorku z mężulkiem:zawstydzona/y: Bo ja sama:-(

reklama
Do góry