reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Misia - witaj!!

Anoli - ja nie uważam, że 2 razy USG w ciągu ciąży to mało, bo z tego co mi wiadomo to w Polsce też jest taki standard jak się leczysz państwowo i ciąża przebiega prawidłowo. Ja mieszkam też w Anglii (Gateshead) i mam za sobą jedno USG, na drugie czekam, mam mieć 28 lipca i to jest ostatnie, chyba, że ciąża rozwija się nieprawidłowo lub są wskazania to częstszego monitoringu.

z tego co ja wiem to minimum trzy usg trzeba zrobic nawet jak wszystko oki. ja niechodze prywatnie tylko panstwowo i teraz bede miala 2 i napewno jeszcze jedno o ile sama sobie niepujde wiecej razy;-)
a umnie wlasnie oberwanie chmury az mi sie tv zawiesza:-)

Wiecie co piszecie o tych dolegliwościach to sobie przypominam jak cierpiałam w pierwszej ciazy a teraz to ciaza doskonala żadnych boli ani uplawow jaka to odmiana potwierdzam to na własnej Skurze ze każda ciaza jest inna.
Ja dzisiaj się warzyłam i przytyłam 1.5kg od zajścia w ciaze ciesze się ze nie dużo, a na wizytę mam na 16.30 z tego czekania nic nie chce mi się robić już bym pojechała ale muszę czekać na meza przyjedzie o 15-tej zwolnil się specjalnie z pracy bo chce zobaczyć pleć dzidzi smiac mi się chce z niego ze tak strasznie chce wiedzieć.

Pytam bo ja pochodze z wołomina i tam będę rodzić tylko,że ja chcę rodzić u dr Zduna. Ale słyszałam, że i Lipa i Zdun są świetni. Podobno fatalny jest dr Gołąbek i dr Jagiełło.

No my generlanie jeszcze z rogatek warszawy, ale jako że z tamtej strony wawy to jak jedziemy do niego to nie musimy się pchać w największe korki stąd wybór wołomina ia Lipy :-) My rodzić będziemy, jak już wcześniej pisałem, w Instytucie Matki i Dziecka na ul Kasprzaka :-)

Witam ponownie:-)
Właśnie wróciłam z zakupków i teraz czas na jakąś przekąskę....hahaha
jak tak czytam ile kto tylko przytył to jak widze swoje 4 kilo wiecej i dopiero 17 tydzien to jestem przerażona.....czy ktoś tu obecny ma może też termin na 21 grudnia???:sorry2:

reklama
Witam ponownie:-)
Właśnie wróciłam z zakupków i teraz czas na jakąś przekąskę....hahaha
jak tak czytam ile kto tylko przytył to jak widze swoje 4 kilo wiecej i dopiero 17 tydzien to jestem przerażona.....czy ktoś tu obecny ma może też termin na 21 grudnia???:sorry2:

Ja przytyłam ok. 8 kilo no ale mam 21 tydzień ciąży więc się nie martw będzie jeszcze gorzej.:-)

Do góry