reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Jestem, jednak laryngolog zadzwonił po nas wcześniej, i już po wizycie, ( zrobili mu ssanie tej wydzieliny co była w środku) mały ma jakieś zapalenie ucha, mam mu uszko czyścić wodą utlenioną, smarować wokół maścią i uważać zeby się nie przegrzał, czyli narazie nie jest zle, w razie gorączki itp. mam dzwonić, narazie jestem spokojna powinno to ustać po 2-3 dniach. Trzymajcie kciuki, żeby nie gorączkował i nie było tej okropnej wydzieliny.

Marzycielko Alanek dostał dużego buziaka od Ciebie :tak: dziękuję :-)

Idę do mojej fasolki ;-)

reklama
marzycielka i co po tych 6 tyg ustalo od razu czy mialas jakies plamienia/sluz podbarwiony? U mnie w pon minelo 6 tyg a jeszcze sa te plamienia.Co do seksiku to musze cie zmartwic. U mnie przez pierwsze 3 mies nie bylo mowy o tym, bolalo mnie i tyle. Pozniej pomalu zaczelam sie przekonywac ale jeszcze pare miesiecy potrwalo zanim sie przekonalam w zupelnosci do seksu. a pierwszy raz nie nalezal do najprzyjemniejszych:zawstydzona/y:

Miałam taki lekko podbarwiony śluz.
A to mnie zmartwiłaś tym sexem no ale w końcu mąż może poczekać bo to ja przeszłam poród nie on.

Jestem, jednak laryngolog zadzwonił po nas wcześniej, i już po wizycie, ( zrobili mu ssanie tej wydzieliny co była w środku) mały ma jakieś zapalenie ucha, mam mu uszko czyścić wodą utlenioną, smarować wokół maścią i uważać zeby się nie przegrzał, czyli narazie nie jest zle, w razie gorączki itp. mam dzwonić, narazie jestem spokojna powinno to ustać po 2-3 dniach. Trzymajcie kciuki, żeby nie gorączkował i nie było tej okropnej wydzieliny.

Marzycielko Alanek dostał dużego buziaka od Ciebie :tak: dziękuję :-)

Idę do mojej fasolki ;-)

No to jak na razike nie jest źle i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-)

U mnie na szczęście przynajmniej o moje krocze dobrze zadbali:tak: Kochaliśmy się już 3 tygodnie po porodzie,bolało tylko przy wkładaniu,a później było super:tak: Następnym razem nie bolało już wcale i jest bardzo fajnie:tak:

Witajcie
No rzeczywiscie produkcja mała :-D.
Marzycielko to fajnie ze cała rodzinka jedziecie :tak:
Edee super ze z uszkiem maluszka nie jest tak źle ;-)

A co do krwawienia, mi szybko przestało leciec, bo tak 3 tyg po porodzie. Pierwszy raz mam juz za soba, ale nie było za fajnie :-(, bolało na poczatku i po wszystkim krwawiłam troche, na drugi dzien juz nie. Ale teraz mam jeszcze wiekszy dystans do seksu i tak wczesnie nie bedzie drugiego razu :baffled:.

Ja przestałam całkiem krwawić i plamić po 3 tyg. (miałam cesarke), i sexik był niedługo po tym :tak:, i było mmmmiooodziooo:tak::-D:-D:-D
Mi gina dała recepte na tabletki (Azalia) anty, anty, ale narazie się wstrzymam z ich kupnem i bedziemy używać gumek :baffled:

Ja po porodzie krwawiłam 3 tygodnie,ale ten ostatni tydzień to było raczej słabe plamienie.Okres dostałam 5 tygodni po porodzie i trwał 8 dni.Co do antykoncepcji to ginka przypisała mi te tabletki,które można brać przy karmieniu piersią,ale niestety moje karmienie nie wyszło.Nie wiem więc czy brać te tabletki i jak one działają.Może jednak powiem żeby dała mi inne.Na razie bez tabletek.

Co do antykoncepcji to sama nie wiem, nie cche brac tabletek. Kiedys brałam i źle się czułłam psychicznie :-(.

A byłyscie juz na wizycie kontrolnej u gina ?

reklama
Agacia to może też zależeć od tego jakie brałaś tabletki.Ja brałam przez jakiś czas Diane bardziej leczniczo niż jako antykoncepcję i miałam duże problemy.Na wizycie kontrolnej byłam 4 tygodnie po porodzie.Ginka była zdziwiona,ze tak szybko,ale tak mi kazali w szpitalu.

Do góry