reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

okruszek misiówka ola dziekuje za odpowiedzi- uspokoilam sie:-)

morbital gratulacje, duzy chlopak i pewnie sliczny, czekamy na fotki i relacje:-)

anka w takim razie dalej trzymam kciuki, bedzie dobrze:-)

dzwoneczka rozumie ze mialas wizyte w szpitalu bo na dzis mialas termin porodu, ale sama poszłas czy dostalas jakies skierowanie, list od gp albo połoznej? Pytam bo jutro mam ostatnia wizyte u midwife a za tydzien w srode termin porodu i zastanawiam sie czy powinnam od niej dostac jakies skierowanie?

anoli ostatnim razem jak bylam w szpitalu na skanie i wizycie w anenatal clinic to wyszlo im ze dzidzius to kawal chlopa i zastanawiali sie czy nie wywolywac, ale zdecydowali ze czekamy, na wszelki wypadek zabukowali mi usg i kolejna wizyte na dzis gdybym wczesniej nie urodzila, zeby zobaczyc jak mlody i czy robia cesarke czy czekamy, ja swoja srodowiskowa midwife widzialam w 36tyg i powiedziala mi zebym jej wyslala smsa jak juz urodze - wszyscy liczyli na to ze urodze wczesniej:)))))
wiec nie mialam zadnego skierowania tylko zapisali mnie na ostatniej wizycie w szpitalu. Dzis mialam masazyk i kazali czekac...:))) w razie czego na wszelki wypdek zabukowali mi wywolanie na 16 grudnia, bo tu z wywolaniem czekaja cale 2 tygodnie:)

anoli a gdzie ty chcesz rodzic? Tzn w ktorym szpitalu?? Jakie miasto?

reklama
ja o spaniu moge chyba pomazyc... maly tak kopie ze nie da wogole spac najlepsza pozycja jest siedzenie wtedy sie uspokaja...
dzwoneczka gratuluje wreszcie sie doczekalas ja juz nie widze dnia kiedy mnie przyjda 1 skorcze bo jak narazie to mam kopniaki od malego Alexa.:-D
trzymamy kciuki za Ciebie i za szybki porod...

Cześć kochane :-)

Strasznie mi przykro że ostatnio wcale tutaj nie bywam....ale nie dość że nie bardzo mam czas bo moja mała pokazuje juz jaki ma temperament a mowa że takie maleństwa tylko śpią i jedzą niestety nie sprawdza się u mojej córci....to do tego pomimo upływu dni ciągle boli mnie krocze+hemoroidy po porodzie =ból i niemożność siedzenia przy kompie:-)
Chcę żebyście wiedziały że bardzo za Wami tęsknię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I aż mi się teraz płakać chce jak to pisze......Jutro jadę na zdjęcie szwów może poczuję się lepiej.....
ściskam Was mocno !!!!:tak:
YOKA28 tu we wloszech kobiety po porodzie siadaja na dmuchanym kolku ratunkowym takim dla dzieci uwierz pomaga moze tego sprubuj... moze i tobie pomoze
trzymajcie sie cieplo

Witam nowe grudnioweczki,

Morbital wielkie gratulacje:-)

Anka ja myślałam że już jesteś po:-), fajnie że ze szpitala możesz pisać z nami:tak:.

Ja jestem nadal w dwupaku, ale doszły mi dzisiaj dziwne bóle jak na okres, są dosyć mocne i uporczywe .... może mnie co ruszy:tak: - zobaczymy.

Renia i jak Ci idzie?

Mi dosc systematycznie, ale straaaasznie powoli:))
Jeszcze nie dzwonilam do szpitala, ale powolutku sie zbieram:)

Maz gra w pokera:)

Znając moje szczęście wszystko się pewnie wyciszy, skurcze co 11 minut, ból podbrzusza minął:-D:-D.

Ja dzis mialam masazyk, poprawilam z mezem:-):-)

Spac mi sie chce, ostatnia noc mialam strasznie podla...Renia jeszcze nic straconego chyba, lepiej miec skurcze i zero bolu:))))

Trzymm kciuki, pisz jak tam rozwoj akcji co?:)

hop hop :)
wstałam męża do pracy wygoniłam ) sama jeszcze troszke poleże ok 11 Dawid wróci i będziemy lecieć do tego szpitala..ciekawe co wymyśla...ale ja nie chce do szpitala :[ teraz torbe przepakować muszę,i wo gule jestem baardzo niezadowolona z tego ze ide do szpitala ale wrócę jeszcze sama..jejuu przepraszam ze wam tu tak marudze,ale jakaś nie do zycia jestem..pociesza mnie to ze wczoraj lekarz mi powiedział że rozwarcie na jeden palec...i ze wyniki dobre na krzepniecie(o tym zapomniałam wczoraj napisać ;P )

reklama
A ja nie zdałam jeszcze relacji z wczorajszego - ostatniego USG.
Szymuś grzecznie ułożony w pozycji startowej, pępowiną nie jest owinięty:-) Waży 3000g czyli średniaczek:-) lekarz pochwalił mamę, że dzidzia prawidłowo odżywiona, wszystkie naczynia super!!!
Czyli pozytywne nastawienie czyni cuda!!!

Dorotka - super wieści. Masz rację, że pozytywne nastawienie czyni cuda. Ja sobie wmówiłam, że tym razem poród będzie szybszy niz poprzednio i się udało :-) Nie mogę doczekać się Twojej relacji z porodu w domku, to będzie niesamowite!

MORBITAL - GRALUTACJE OGROMNIASTE!!! SYNUŚ WIDAC Z POCZUCIEM HUMORU ;-)

Moja niuńka, jak mi ją połozyli na brzuchu to walnęła smółkę ;-)

dzwoneczku - trzymam kciuki, żebyś już wkrótce tuliła maluszka.

renia - Tobie w szczególności życzę,żeby to było już, bo czekasz i czekasz już tak długo.

A my mieliśmy dzisiaj dobrą nockę. Tylko trzy razy pobudka na karmienie (w tym jedno godzinne, haha). Moja księżniczka lubi sobie podrzemać przy cycusiu i trochę to trwa zanim się nakarmimy. Ale ja jestem taka szczęśliwa, że pije bez problemów, że jak będzie trzeba, to mogę ją karmić nawet co 10 min. :-D

Do góry