reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie kochane Dziewczynki!
Ja nadal w dwpipaku - dzień 3.
Wczoaraj jednak mi cos zaszkodziło, bo wieczorem mnie przeczyściło i w sumie myślałam że cos sie szykuje, ale po tej akcji poczułam sie o niebo lepiej.....całą noc przespałam i dzis czuję sie super, więc nie zanosi się żebym dziś urodziła i oby nie bo mam męża w pracy i własnie dzwoił że może byc dzis problem ze zeolnieniem z pracy więc mam ndzieję że jak na złośc dziś się nic nie zacznie

A my staramy się wrócić do karmienia piersią bo mam dużo mleka tylko Oliwka musi się postarać troszkę.
Koleżanka mnie dzisiaj podbudowała i może się uda więc będziemy próbować.

Miłej Nocki Brzuchatki i nie- brzuchatki;-):-)
Super Marzycielko, byle pozytywne nastawienie i na pewno sie uda, a karmienie piersią jest takie niesamowite.....tego nie moge się doczeka najbardziej.....facet może nas wyręczyć we wszystkim, ale cyca dzieku nie da...

A ja mam tyle pokarmu że leje mi sie jak z kartonu. Moja córcia upodobała sobie jedzenie nocne i wtedy ciągnie jak smok co jeszcze bardziej wzmaga laktację a w dzień sobie tylko troszkę clamie i dalej spi. Normalnie żałuję teraz że nie kupiłam wcześniej laktatora ale z Tusia nie miałam aż tyle więc uważałam że nie jest mi niezbędny. Ale już naprawiłam swój błąd i paczka juz do mnie idzie. Będziemy zbierac mleczko na lepsze czasy.
Jejku jak Ci zazdroszczę...ja tez bym tak chciała.........przy drugim dziecku miałam więcej pokarmu i mam nadzieję że teraz bede miała jeszcze więcej i że małej starczy i nie będe musiała dokarmiac tak jak chłopaków.....i na pewno wypróbuje to karmi....

Witajcie kochane:)
Wiidze , ze rozdwojone mamunie po malenku wracaja do nas:-)
Justynko, Aniamanu - witajcie:-D:-D:-D
Justynko i Yoko gratuluje cudnych coreczek:tak: a Lenka ma takie sliczne calusne usteczka:-)jest boska- swietne zdjecie Justynko
Dagulla trzymam kciuki mocccnoooo za Was;-)
Tygrysku jak dobrze, ze Twoje meki minely i oby wiecej Ci sie to nie przydazylo-obieacj:-)

Zapominajko
kochanie nie denerwuj sie tylko prosze- zrob to dla mnie;-)i daj kopniaka ode mnie mezowi za awanti- ach Ci faceci - w dupach im sie poprzewracalo:-) mam nadzieje, ze Cie przeprosi i wiecej sie to nie powtorzy;-)

...no to ladnie...a gdzie ten albumik??? I lista naszych mamus?? Jakos wszystko gubie i nie wiem gdzie co jest...HELP!!:no::no:

Jak wejdziesz na forum babyboom to musisz klikąć na przyszłe mamy : grudzień i wtedy otworzą Ci sie wszystkie nasze wątki. Lista grudnioweczek jest na samym początku a album na dole.
jeszcze raz dzieki dzieki dzieki !!!!!

ale sie ciesze ze jestem z Wami !!!

dzis juz troche sie opamiętałam !!! poza tym pięknie świeci słońce wiec nastrój tez ok troszke posprzątałam jakby mi tak ta połozna zawitała i małą przez okno opalam na słoneczku bo jeszcze trzyma ją żółtaczka !!!!
a mój skarbek ważył 3050g i 55cm długa !!! a tak mnie nastraszyli że mała i wogóle do bani to usg bo na 3 wyszło to samo ze będzie malutka i bali sie ze łożysko źle funkcjonuje a tu masz !!!
chociaz boje sie o nią dalej bo chudzinka długa taka no i jakby nie było w 37tc sie urodziłą i dzieki Bogu w porządku z oddychaniem bo naoglądałam i nasłuchałam sie w tym szpitalu przypadków !!!
Justynka super ze juz jesteś z nami no i najważniejsze że z Twoim skarbem wszystko jest ok. Juz niedługo więcej będzie tu mam z maluszkami niż tych nieropakowanych więc malduj co tam u Ciebie i u maluszka jak tylko mozesz najczęściej.....choć dzidzia teraz najważniejsza.

kokusia u mnie z pokarmem jest dziwnie. Piersi mam dosc miekkie, nie widac na horyzoncie nawalu ale maly sie najada i jeszcze zostawia sporo w cycuchu.
A powiedz jak karmisz ja np. zje troszke z jednej to nastepne karmienie zaczynasz od tej samej zeby do konca oproznil czy z drugiej?

Cyprysiowa w naszej szkole mówili że ponowne karmienie powinno być z tej samej piersi a dopiero później z drugiej....:tak:
Podobno pokarm kobiety dzieli sie na 3 fazy....:eek:

...no to ladnie...a gdzie ten albumik??? I lista naszych mamus?? Jakos wszystko gubie i nie wiem gdzie co jest...HELP!!:no::no:

Dzwoneczka;-)
Lista grudnióweczek - https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2008-f232/lista-grudnioweczek-dopisuje-cyprysiowa-16333/
Album - https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2008-f232/album-zamkniety-18633/

Ooooo zaczął mi się dziewiąty miesiąc wg suwaczka:) No to musze to jakoś uczcić:);):-D

Agatkas za dziewiaty miesiąc
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif
toastjk8.gif

Paola czekam i nigdzie bez Was nie wybieram się:-D

reklama
Robię właśnie pierniczki:-D zapraszam.

Anka strasznie jestem ciekawa ile malutka jeszcze posiedzi w brzuszku.
Zapominajko ja typuję 1 lub 2 grudzień. Marcinka urodziłam 5 dni po terminie więc tu wychodzi 1.12 ale wg USG to był 2.12....no ale zobaczymy. W każdym razie 2.12 robię szturm na szpital i wtedy juz zacznę wymyslać i myślę że wtedy mnie juz potną. Zresztą będzie wtedy inny lekarz na izbie więc mam nadzieję że podejdzie do tego profesjonalnie a nie jak ten konował....bo przeciez z cesarką nie czeka się tak długo a tym bardziej z trzecią.
Ale nigdy nic nie wiadomo i może mała zapuka wczesniej......

Do góry