reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
fasolkamaria ja przytyłam 7 kilo,a to też połowa 4mc:)
Jeśli chodzi o objawy to mdłości mam lżejsze i rzadsze...Szybko się męczę,muszę dużo spać i dość często boli mnie głowa.A ostatnio ciśnienie mi jakoś skacze,ale to pewnie od pogody...A siusiam co chwilę.Jak tylko chwilę przetrzymam to później w ogóle mi ciężko zrobić siku:zawstydzona/y: No i w nocy muszę wstawać parę razy...I boję się wychodzić do miasta,bo jak tylko gdzieś idziemy to zaraz muszę do toalety:-p Muszę brać ze sobą jakiś słoik albo coś:-p

hej hej !!!

kurcze co siąde wieczorem to padne zanim zdąże odpalić kompa !!
ja sie mam ok, smaki mi takie przychodzą że szok, przed chwilą wtrąbiłam kanapkę z miodem a teraz wcinam z cebulą i szynką !!

Dziewczyny nie pamiętam czy juz wcześniej któraś zadawała takie pytanie, więc pytam: Czy można uzywac balsamów antycellulitowych?? Mam straszny problem z cellulitem, walcze z nim juz bardzo długo i nie chciałabym tego zaprzepascic... Jak sądzicie?
dzis akurat sobie czytałam takie rózne na temat ciązy bo dostałam od gina taką ksiązeczkę i tam jest tak napisane :
nie można stosować wszystkich kosmetyków w czasie ciązy. Przed zastosowaniem nalezy zwrócić uwagę na jego skład. Kofeina,kwasy owocowe, retinol, borowina, kamfora silnie oddziałują na skórę, dlatego nie powinno sie stosować kosmetyków z ich zawartością w czasie ciązy !
Wolno i warto stosować zabiegi uelastyczniające, ujędrniające i nawilżające skórę, klasyczne masaże, hydromasaże ( do 37' C ) Nie wolno stosować zabiegów z użyciem urządzeń z ultradźwiękami, podczerwienią, prądem, laserem, złuszczania kwasami, zamykania naczyń krwionośnych !

Cześć, dziewczyny ja mam ten sam problem co wy. Mnie też kluje u dołu brzucha przy większym wysiłku np. jak kicham, czuje po obu stronach podbrzusza ból, więc myśle, że to nic poważnego, bo widzę, ze większość z nas ma ten problem co ja. Ale przy najbliższej okazji zapytam lekarza o to.:tak:

mój lekarz tez powiedziałze takie kłucia, pobolewania to normalne !

Dziewczyny, czy jest możliwe, że już czuję jak maluszek się wierci??:szok:, od rana coś mi tam "fika, burczy" w brzuszku, u Was też tak jest?

ja jeszcze nie czuję ruchów bo to za wcześnie, dzidzia ma zaledwie kilka cm chociaż w nocy raz czułam jakby cały sie dzidzior przewrócił ale wg Twojego licznika masz 16tc to czasami można juz czuć ruchy ! Często takie wrażenie sprawiają ruchy w jelitach i przemieszczanie sie zawartości w nich ! Ale zaniedługo jak będzie widać takie zgrubienie jak kopnie to jest dopiero super uczucie !

czesc ja na chwilke tylko...jestem po usg ...wlasnie wrocilam....no i.....w czwartek do szpitala na zabieg....znowu dzieciatko nie zyje....tak juz czulam 2 tygodnie temu...piersi przestaly mnie bolec,przestalam nagle wymiotowac,jesc mi sie nie chce...ech...szkoda...beda wysylac wszystko do specjalnej kliniki aby znalezc odpowiedz...dlaczego...ale nie wiem czy uda im sie to zdiagnozowac....tak wiec wypisuje sie z grudniowych mamus...powodzenia dziewczyny

tak bardzo mi przykro !!!! trzymaj sie kochana !!!!

u mnie znów dzidzia sie nie ruszała! już sama nie wiem - niby wszystko ok. ale...
na test pappa już za późno!a szkoda bardzo go chciałam zrobić i nie wyszło...

to moze idź jeszcze do kogoś innego na usg jak sie denerwujesz .... chociaż pewnie jakby było cos nie tak to by to że dzidzus sie nie rusza zaniepokoiło lekarza !

Hej!

Ja dziś pierwszy raz rano nie wymiotowałam :-) ale jeszcze nie chcę zapeszać, więc mówie to wam tak w tajemnicy ;-)

Co do siusiania ja zawsze czesto chodzę do łazienki bo piję bardzo dużo, 3 lata temu miałam problem z nerkami i teraz mam takie przyzwyczajenie, ze minimum litr wody dziennie.

A co do męczęnia się to jest jakiś koszmar. Dziś kawałek podbiegłam, zeby zdążyć na przejściu na zielonym i myślałam, ze wyzionę ducha:-D

jeśli chodzi o mnie to teraz przynajmniej raz dziennie wymiotuję i to zazwyczaj wieczorem:-(nic przyjemnego...a myslałam, ze jak acznę 4 miesiąc to wszytsko minie...a tu niespodzinka...
Siusianie w normie 2 razy w nocy do łazienki kursuję:baffled:
A w ciągu dnia mam ostatnio strasznie niskie ciśnienie od pogody - a i ja się przy okazji kiepsko wtedy czuję ale pomidor z solą i chwila leżenia zazwyczaj pomagają.
Najgorsze co zuważyłam to to że starsznie często robi mi się słabo...w kościele, na spacerze, czasem nawet jak jadę samochodem...ale jak mam butelkę z zimną wodą to dośc szybko przechodzi...

to moze idź jeszcze do kogoś innego na usg jak sie denerwujesz .... chociaż pewnie jakby było cos nie tak to by to że dzidzus sie nie rusza zaniepokoiło lekarza

no właśnie to już 3 usg - ostatnio lekarz powiedział "bije serce - najważniejsze"
dla mnie to dość dziwne bo wiele z Was opisuje jak brykają maluchy
i dziwne, że zawsze trafiam niby na porę spania!
i cholernie nie mogę sobie podarować że mogę zrobic testu pappa!!!
juzjest na niego za późno a jak chciałam i się podpytywałam lekarza to po co a dzisjaj wkoncu trafiłam do konkretnego lekarza i sam nawet zaproponował no ale niestety ...

Ostatnia edycja:
Arlets---Mialam bardzo podobnie , tylko ze z badaniem na przeziernosc karkowa........no coz, musimy poprostu miec nadzieje ze wszystko bedzie ok , trzymam kciuki, bedzie dobrze

Arletas to jak te ostatnie dwa usg robili Ci rózni lekarze i ani jeden sie nie zaniepokoił tym ze dzidzia taka spokojna to nie martw sie !
Ja jutro ide to zobacze jak tam mój będzie aktywny ! Ostatnio jak byłma ale to było bardzo krótko bo tylko przyłożył głowice i zmierzył i wyszło że za mały jeszcze to tez sie jakoś nie wiercił !

a ja byłam na badaniu i odczyn coombsa wyszedł mi ujemny i w drugim dodatni :baffled: i dzis na 7 zaiwaniałam co centrum krwiolecznictwa żeby mi określili te przeciwciała, gin mnie uspokoił ze mam sie tym nie denerwować bo w pierwszym wyszło ujemnie no ale wiecie jak jest !

reklama
Hey dziewczyny:-)

Więc wszystkie mamy się podobnie tyle , że ja juz od chyba 2 tyg nie mam żadnych nudności :tak:

W piątek bedę miała wizytę to muszę poprosić lekarza o skierowanie na natychmiastowe badanie USG bo dzisiaj mi sie wbiło do głowy , że może jest cos nie tak choć nie mam żadnych złych objawów ale miałam głupi sen i hmm niepokoję się czy dzidzia ok .
3 tyg. temu miałam USG i nie było żadnych złych zmian czyli wszystko w jak najlepszym stanie rzeczy ale ja sie denerwuję :baffled:

Do góry