reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Mój mąż po mojej wczorajszej wizycie cały czas mi przypomina czego jeszcze nie mamy i daje mi do zrozumienia, że powinnam już pakować torbę do szpitala :-)
Troszkę go zaskoczyła wiadomość, że Jaś może być wcześniej na świecie :-)

A ja nockę mimo 4 - krotnego wstawania miałam udaną. :-)

reklama
WITAM MAMUSKI niedzielnie :-)

Ja również nockę miałam spokojna....śniło mi się,ze poszłam odebrać wyniki do szpitala i pani położna do mnie,ze o tutaj to juz sie Pani przebiera i jedziemy rodzic.... a ja :szok: taki to mi sie film w nocy wkręcił....a to dlatego ,ze ciagle czytam o porodach chyba..hahaha

Yoka bardzo sie ciesze,ze nocka spokojna i oby bylo ich wiecej....
Myszqa mam do Ciebie pytanko, pisałas ostatnio,ze Ci płytki krwi spadły....jezeli moge spytac to ile masz ich obecni????

WITAM MAMUSKI niedzielnie :-)
Myszqa mam do Ciebie pytanko, pisałas ostatnio,ze Ci płytki krwi spadły....jezeli moge spytac to ile masz ich obecni????

Teraz mam 132. Tylko, że jak w necie czytam to norma jest 140 a wg. Lux-medu 150. Więc właściwie to nie wiem. Mam znowu w karcie ciąży zaznaczone kółeczkiem. Poprzednio miałam 143. A jeszcze poprzednie badanie 170.
Gin tylko pytał czy biorę witaminy dla kobiet w ciąży jak powiedziałam, ze biorę to nawet tego wyniku nie skomentował. Tylko te kółeczka mnie wkurzają. :-)

No i sie chyba pospieszyłam z tym dobrym humorkiem na dzisiaj....:wściekła/y:właśnie chciałam wyprać pościel Oliwki i okazało sie ze w jednym z ochraniaczy jest zepsuty zamek i nici z prania....wrrrrr:wściekła/y:

Witajcie Kochane.

O 6 rano dostałam smsa od Ani i melduję:
wczoraj po 22 pojechali do szpitala, bo jej nogi strasznie wyglądały i do tego ciśnienie miała 140/90, poza tym źle sie czuła. Okazało się też że ma skurcze i rozwarcie 2 cm. od rana ma wyniki i dostała gluzkozę do picia. Pozdrawia wszystkie mamuśki.
Chłopaki zrobili nam dzisiaj od rana niespodziankę, budzę się a tu na stoliku nocnym stoi herbatka, pół bułeczki i do tego cała cytryna (bo nie pozwalam im sama kroić):-). Zawsze byli kochani, ale ostatnio kombinują, co by tu zrobic, zeby jakoś mile nas zaskoczyć.
Czasami to myślę, ze nie zasługuję na takie dzieci, bo jak taka wredna bywam.

Uściskaj Anię ode mnie, jak będziesz smsować :)
A Twoje chłopaki są naprawdę super!!! Co za pomysłowość i inwencja, dobrze ich wychowałaś po prostu:tak:

Witam!
Ale po basenie czuję się totalnie odprężona... No i porządny prysznic z maseczką na włosy sobie robię w łaźni parowej przebywam chwilkę - i jest super!

Uważaj z sauną, bo w podobno w ciązy niewskazana...

No i sie chyba pospieszyłam z tym dobrym humorkiem na dzisiaj....:wściekła/y:właśnie chciałam wyprać pościel Oliwki i okazało sie ze w jednym z ochraniaczy jest zepsuty zamek i nici z prania....wrrrrr:wściekła/y:

Czyli jeszcze Cię czeka wymiana pościeli :sorry2: Złośliwość rzeczy martwych. Ja wyprałam dzisiaj ostatnie śpioszki, torba spakowana, łóżeczko gotowe.

Tylko mój Jasiek mnie martwi. Kaszlał dzisiaj całą noc i coś mi to wygląda na kaszel alergiczny, bo ja jestem alergikiem i kaszlę podobnie - sucho, dudniąco, krtaniowo. Jutro idziemy do lekarza i poproszę chyba o skierowanie do poradni alergologicznej. Tylko kiedy ja z nim będę latać po poradniach, jak tu się poród zbliża :confused:

Teraz mam 132. Tylko, że jak w necie czytam to norma jest 140 a wg. Lux-medu 150. Więc właściwie to nie wiem. Mam znowu w karcie ciąży zaznaczone kółeczkiem. Poprzednio miałam 143. A jeszcze poprzednie badanie 170.
Gin tylko pytał czy biorę witaminy dla kobiet w ciąży jak powiedziałam, ze biorę to nawet tego wyniku nie skomentował. Tylko te kółeczka mnie wkurzają. :-)

Aj Myszqo to moge Cię pocieszyc,ze nie masz sie czym martwic....ja mam teraz 85 tys....jak sie okaząło ,ze mam 90 to dostalam skierowanie do szpitla z maloplytkowoscia...a takie spadki jak masz ty to sa podobno czeste w ciazy....ale dobrze,ze TWOJA GINKA TAK TEGO PILNUJE....:}

blizniaki koniecznie pozdrów Anię! Kochanych masz tych chłopaków:tak:. Super, że kombinują jakby cię tu zaskoczyć.

ewelw zazdroszczę basenu. Ja też chętnie bym sie przeszła, ale jakoś ciągle mi czasu brakuje.

Ja uprasowałam kolejna partię malutkich ciuszków i po raz nie wiem który doszłam do wniosku, że muszę zepsuć deskę bo mam taką totalnie beznadziejną...:dry:

Witajcie Kobietki w piekną słoneczną niedzielę!

Witam!

Ale po basenie czuję się totalnie odprężona... No i porządny prysznic z maseczką na włosy sobie robię w łaźni parowej przebywam chwilkę - i jest super!

Zgadzam się z Pytią sauna szczególnie w końcówce ciąży i jeszcze z twoim nadciśnieniem...... podziwiam twoją odwagę, ja bym miała stracha że w każdej chwili może się coś stać. Ale nic już nie bee komentowac bo znów powiesz że Cie straszę. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i urodzisz zdrowe dziecko.

A ze mną dzieje się coś złego.
W nocy miałam problem z nogami a raczej z krążeniem bardzo mnie bolały ale to potwornie więc posmarowałam maścią kamforową i założyłam mocno uciśkowe skarpety - podkolanówki co pomogło mi zasnąć potem regularne skurcze i myślałam , że to już ale jednak nie.
Teraz obudziłam się z potwornym bólem głowy...
Nie mam pojęcia co się dzieje.Jak będzie gorzej jadę do szpitala.
Tak sobie ciagle myśle o Tobie bo nasze terminy są zbliżone a ja ostatnio tez coś czuję że juz niedługo mnie weźmie. Często boli mnie podbrzusze, brzuch sie napina i w ogóle ledwo dycham. Dzis jak nigdy obudziałm sie o 2 no i do 5 miałam nockę w plecy. Czuje się dziś strasznie ociężała i obolała...

Anka - nasza córcia niezmiennie będzie miała na imię Inana.
No właśnie tak wyczytałam to imię z listy i zastanawiałam się czy nie ma jakies pomyłki. Pierwszy raz słysze takie imię i jest świetne. Skąd Ty je wzięłaś? Bardzo mi sie podoba.

Miłej niedzieli Wam życzę. Mąż mi posprzatał cały domek więc idę robić obiadek.

justyna - nic sie nie stresuj, taka jest standardowa prcedura - matka musi dostać antybiotyk na godzinę przed porodem, wtedy dziecko jest chronione, dowiedz się, czy podadzą maleństwu od razu antybiotyk, czy zrobią mu badania i twedy podadzą, bo to już różnie bywa, ale pamiętaj raczej, żeby wymusić te badania dla dziecka, bo to jednak bardzo ważne. Głowa do góry, będzie dobrze!

Aniamanu - mam nadzieję, że odzyskasz troszkę energii i zapału, dobrze, że z dzidzią wszystko super!

blizniakia - dzięki za wieści od Ani! Trzymam kciuki za nią! Chłopcy jak zwykle rozkładają na łopatki...

ewelw - to pracowity weekend macie, my się opierdzielamy jak należy, hahaha... tylko zakupy dzis odbebnilismy! A łaźnia parowa nie jest przypadkiem w ciąży zakazana? Bo przecież sauna jest, a to chyba jeden pies?

Marzycielka - może jakaś wirusówka cię dopadła, ale oby wszystko się unormowało!

Agga - chyba musisz sobie zaserwować drzemeczkę po obiadku...

Yoka - mam nadzieję, że będziesz się tak czuła już do końca ciąży!

pytia - oby tylko Jasiowi na krtań nie siadło... bo to już masakra, napisz co powie lekarz!

Anka - wyszperałam sobie hehehe, oczywiscie rodzina podniosla bunt na calej linii, ale nam to centralnie wisi... To jest imię sumaryjskiej bogini miłości i wojny, była pierwowzorem dla Ateny i Wenus.

reklama
Witam mamuśki

Bliźniaki pozdrów Anie od nas:-) i masz super chłopaków:tak:

Yoka może masz kogoś kto pomoże Ci naprawić ten zamek albo wymienić?:-(

Ewelw ja się z dziewczynami zgadzam co do sauny:no:

Ja się dzisiaj wybieram z moim M na obiadek do restauracji bo w środe mam imieninki, zapowiada się miły dzień, muszę się jeszcze pochwalić że mój M już pękł i nadrabiamy zaległości w nocnych igraszkach:-D:-D:-D:-D:-D.
Pozdrowienia dla Was mamuśki

Do góry