reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielko głowa do góry.. W końcu musi być lepiej i na pewno w końcu zaświeci słoneczko... Po prostu MUSI...

Ja też mam ostatnio płacz na czubku nosa :-( Cholernie ciężkie to życie i tyle...

Kana cieszę się, że już jesteście z nami :-)

Wybaczcie, ale dziś jestem taka jakaś rozbita, że nawet nie mam sił ani ochoty pisać :zawstydzona/y:

reklama
witajcie wieczorkiem :-)

Aaaa, Zosia w 35-tym tygodniu waży 2600g, ale dlaczego ja nie ufam tym aparaturom? ;-)
moja Lena tez w 35 tyg wg usg miała 2600 :tak:

Hey przyszle mamuśki :-) jestem tu nowa
witaj :-)

No to już czas... przyszłam się z wami pożegnać na jakiś długi czas....
Wyjeżdżam już za moment i mam wielkiego stresa... przeprowadzka ta mnie wykańcza fizycznie i psychicznie... proszę o jakiekolwiek informacje jeśli zaczną się nasze grudniowiczki rozpakowywać...

BUZIACZKI DLA WAS KOCHANE.... TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO!!!!!
nie martw się,
będziemy tęsknić :tak:

a może spróbuj przed lusterkiem....ja jakis czas tak sie goliłam ale teraz doszłam do takiej wprawy że robie to na czuja....i o dziwo nieźle mi to wychodzi...haha :-)
ja też golę się na czuja :-D:tak: i całkiem nieźle mi to wychodzi :tak:

Witam mamuski....kochane oczywiscie:* ja juz jestem w domku.....
witaj :tak: super że jesteś już z nami :tak:a co do wyników nie martw sie zobaczysz że wszystko będzie dobrze :tak:

ja i tak teraz wogóle mam inaczej bo jestem na diecie cukrzycowej i przytyłam tylko niecałe 5 kg ( w sumie z etapami chudniecia na poczatku ciazy), no ale mam wskazania do cc , i niechciałabym zeby wyciagali ze mnie 4200 tym razem przez brzuch.
a dlaczego masz wskazania do cc?????? przez tą cukrzyce ciążową?????

Ja to jestem niedobra matka :-) poszłam na zakupy i chciałam coś małemu kupić ale jakoś nic mi nie podpasowało i nic mu nie kupiłam. Za to sobie dwa sweterki :-) Zamiast dla dziecka to ja dla siebie kupuje :-D

Czy wam też jakoś wolniej chodzi forum? Bo mi od wczoraj jakoś tak długo wszystko się ładuje. I mnie wkurza. :crazy:

a ja dziś mam dzień świra, najpierw pół dnia byłam u diabetologa na kontrolnej wizycie i okazała się że to ostatnia wizyta przed porodem:tak: cieszę sie bardzo bo nie będę musiała już jeździć co dwa tygodnie, powiem wam szczerze że coraz ciężej jeździ mi się samochodem tzn zaczyna mi być niewygodnie... ale nie mam wyjścia jakoś do lekarza i na zakupy trzeba jechać... później wróciłam do domu w międzyczasie oczywiście ze trzy telefony z pracy w sprawach "niecierpiących zwłoki" :baffled: przesada...
a końcówka dnia zakończona zakupami, prawie dwie godziny :baffled: masakra... teraz padam ze zmęczenia...

Semiko - nie smutkaj się, nosek do góry i popraw sobie nastrój jakoś skutecznie!!

Myszqa - a jakie sweterki sobie kupiłaś? Ja dziś kupiłam jednak drugi śpiworek do wózka z wełną owczą, bo ten co mam z polarka okazał się za duży do gondolki i kupiłam mniejszy.

sawka - koniecznie odpocznij, nie ma co się nadwyrężać!

Dziewczynki!!
mam pytanko. Słyszłam, że powinnyśmy spać na lewym boku, bo wtedy dzidzia jest najbardziej dotleniona, odżywiona. (ewentualnie na prawym - ale na lewym lepiej) Broń bosze na na plecach do dzidzia przygniata pępowinkę i jest niedotleniona - tak było napisane w tych czaopismach dla kobiet w cąiży. Ja jestem trochę podłamana - bo wygodnie mi się śpi na plecach - ostatnio... W dodatku ta moja ręka mnie b. boli i nie mogę inaczej:-(. A nawet jak się inaczej położę - to w nocy się budę na plecach... :-( A Wy??? Jak śpicie? na boku czy pleckach??

No i jeszcze...
Dostajecie coś na święta "z socjalnego" od waszych zakładów pracy?? Pytia - ty chyba w szkole pracujesz - to też bym chciała wiedzieć - bo ja też w szkole...
U nas dają 350zł. Można sobie wziąć coś na fakturę - i szkoła zwraca - tak było co roku... No ale ja jestem od kwietnia na zwolnieniu lekarskim - potem we wrześniu na 20 dni do pracy poszłam - i znów na zwolnieniu... I nie wiem czy mi się to należy czy nie... (Wcześniej się nie łapałam - bo nie miałam umowy na stałaę a teraz jak się łapię - to nie wiem czy mi się należy.........)
A jak u Was? Napiszcie....

:-) ja w czasie ciazy ciagle spie na lewym boku jakos mi tak najwygodniej i jedynie na ty boku moge zasnac na plecach to masakra:sorry2: 5minut bym nie wytrzymala wszystko mnie boli ...ale to oczywiscie moze tylko ja tak mam :) Zaraz idziemy jush lulac bo zmeczona jestem;-) i tak pewnie bedzie pobudka o 1 w nocy do kibelka heheh :-)

PS. KOChAM MOJE SKARBY DWA :happy2:

reklama
ewelew ja licze że z pracy dostanę przynajmniej talony na święta tak jak w zeszłym roku...a było to nawet sporo kaski bo dostaliśmy po tysiaku :-), jeśli byłas zatrudniona na pełen etat to chyba dostajesz wszystkie przywileje...u mni ena macierzyńskim np ni eodbierają służbowych komórek, bo zakładaja nam limit komórki jako coś co sie należy do etatu to samo dotyczy bezpłatnego karnetu na siłownie i baseny...zawsze pare stówek mniej na rachunki....ale to pisze jak jest u mnie...jak to jest zgodnie z prawem to nie na 100% nie wiem ...

Do góry