reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gruczolak włókniak wycinałyście?

Martxx1

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, jest kobietka co miała gruczolaka włókniaka i wycinała? Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda zabieg. I czy są osoby co nie wycinały?

reklama
@Martxx1 Hej, ja miałam wycinanego gruczolako-włókniaka z piersi. Zabieg w ramach chirurgii jednego dnia, szybko , sprawnie w miejscowym znieczuleniu . Szew kosmetyczny , zupełnie niewidoczna blizna. Do zabiegu byłam kwalifikowana przez onkologa-zmiany tego typu nie wolno ,, trzymać,,. Powodzenia !

Różnie twierdzą. Jedni że lepiej wyciąć, bo nie wiadomo co może się wytworzyć pod włókniakiem i nie wyjdzie to wówczas na usg, inni że tak czy inaczej może się odnowić. Tego nie wiem. Obok mnie w szpitalu leżała dziewczyna, która 3 lub 4 raz wycinała, ale fakt że raczej w różnych miejscach, taka skłonność. Ja jestem za wycięciem. Wydaje mi się, że tak bezpieczniej. Siostra kilka tyg. po mnie również wycinała. Tak czy inaczej włókniak po prostu bolał. Może się zwiększać, a jak wiadomo lepiej mieć wyciętego mniejszego.

reklama
Do góry