reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

reklama
reniferek 24-dziekuje za troske:) ja sie budzilam w nocy co ok2-3h:) dopiero teraz (od 3 dni) jak odcielam go od cyca dluzej spie... co prawda buntuje sie w nocy, ale w gruncie rzeczy przesypiam wiecej niz 3h!!! jupi!:) od kiedy? hmm od lutego, tyle, ze ja karmilam piersia ( nieraz jeszcze dokarmiam moim mlekiem w butelce) i mozliwe jest,ze ja robilam jakies bledy... tak, czy inaczej postepy sa:) i na razie nawet nie mysle, zeby karmic mojego brzdaca 'normalnie';-) pozdr.:)

dziewczyny pomóżcie...
maly dzis dostal tylko kawałeczek jabłuszka - ale niania zapierała sie ze nie duzo... no i mamy problem z kupą... i to straszny - stęka i sie prezy... co mu dac zeby go poratowac... ? help!!!!

aha!
w tej ksiazce dieta matki i dziecka przeczytałam ze płatki owsiane nie bardzo na noc, bo pobudzają i dzieci mogą sie w nocy budzic... lepiej dawac jakis grysik z orkiszu czy pszenicy...

Renifer platki owsiane gotowane dlugo (patrz owsianka ala ciesielska) nie pobudzaja sa lekostrawne i pozywne dzieciaki ja jedza do 3 roku zycia.Pobudzone dziecko masz bo jest niezrownowazone watroba bykiem staje.Jak bedziesz dziecku dawac grysik badz modny dzis orkisz(smak kwasny) zbijesz te biedna watrobe jeszcze bardziej i poglebisz alergie u dziecka.Watrobe masz dzwignac cieplym ,delikatnym dobrze zrownowazonym jedzonkiem bez zadnych glupot pod tytulem jabluszko.
Jabluko to pigulka ktora dziala na chwile i czyni spustoszenie w jelitach miedzy innymi -fermentuje oslabia zoladek sledzione watrobe.
Normalnie poradzilabym ci delikatne zarcie jak przy zastojach i imbirowka na rozproszenie i dzwigniecie watroby ale z taka dyscyplinka to ta ostatnia zamiast pomoc moze nie zadzialac jak trzeba bo mieszasz energie.Pamietaj wszystko co wkladasz dziecku do ust ma swoja energie jabluko silnie yin smak kwasny sciagajacy,imbirowka rozpraszajaca.

Dariusz azs to jak juz pisalam rozregulowana sledzionka watroba i pluca.Musisz przetrwac i pociagnac dalej wszystko minie tylko czasu trzeba.Moj Kaspian tez sie tak budzil nie trzeba bylo na zegarek spogladac nawet bo wiadomo ktora godzina.Teraz slonko dziecko dogrzeje po lecie moze sie zmienic.Pilnuj dyscyplinki aby te watrobe pilnowac a zobaczysz co rok bedzie lepiej a dzieciak jak ci sie po roku zmieni.PP-owe dzieci sa wyciszone ,nie pp-owe skacza jak pilki.Do zestawu jedzeniowego podawaj imbirowke tak 2-3 razy dziennie po 5 ml.Kap go w ostrozeniu tez pomoze i czytaj archiwum a duzo sie dowiesz .

Eremka madra babo ksiazki zakupie na kursa sie wybieram narazie z masazu chinskiego ale w planach mam i refleksoterapie i medycyne chinska tylko w czestochowie krucho z kursami.To zasciankowa miejscowosc mieszkaja tu specyficzni ludzie i o kursy,yoge nie latwo.No cuz ma to swoje zalety zeby dostac sie do domu nie musze stac w korkach godzinami bo ruch nie jest taki duzy.
Podam ci moje gg jak bedziesz miala ochote to sie odezwij 728849.

Dariusz ty w razie problemow tez pisz w miare mozliwosci pomoge bo wiem jak ciezkie sa poczatki.

Pozdrawiam wszystkie serdecznie i zycze wesolych swiat.

wesołych! wesołych!:-D

jakby ktos chciał sie podzielic jakims przepisem dla dziecka - w którym jest sezam, to byłabym bardzo wdzieczna!

reklama
Do góry