reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GoToWaNiE na ekranie

Rob tak jak jest tam w przepisie,nie przykrywac niczym,nie obracac.Moja upiekla sie z kazdej strony i od spodu tez.Tluszczyk wtapial sie w ta sol.Nie dalam az kilograma soli na te dno,tak z pol ;-) a ze jeszcze zostalo nam tej karkowy to na kanapeczki jest.Jem teraz wlasnie znowu:-p acha ja wlaczylam bez termoobiegu.Nawet nie wiem ile pieklam,tak zagladalam co jakis czas a zapach nie samowity byl tej musztardy.:-p Jak juz byla dobrze spieczona to ja wylaczylam:tak:
 
reklama
Ja uwielbiam majonez, więc musi być :-) Do tego dodaję bielucha, wtedy sos nie jest taki rzadki, a za to jaki dobry :-)
 
Mysle ze mozna i inne miesa zrobic na ten sposob,ja tez nie przepadam za tym tluszczykiem w karkowce,choc caly sezon jadlam z grilla karkoweczke przewaznie....

Szukalam teraz w necie to nawet i kurczaka w musztardzie sie robi i tez podobno dobry.
 
Ostatnia edycja:
Mówcie co chcecie - ja uwielbiam tłuste mięsko, bo jest mięciutkie :zawstydzona/y:
Chude mięcha często są suche - może przesadziłam, no ale tak mam.
Uwielbiam karczek i np. pręge (z rosołku), nie mówiąc już o golonce :sorry2: czy po prostu o wieprzowych nóżkach :-p
 
Iwonka ale ta sol jest tylko na spodzi i tyle:szok::szok:czy nie jest slona?a w srodku jak jesli nie doprawiona to jak smakuje:confused::confused::confused:bo ja zawsze dziurki robilam i tak nadziewalam przyprawami:tak::tak::tak:
A ja robie sos czosnkowy z;
sos tatarski,majonez,czosnek
przyprawiam toche sola i papryka ostro(ociupinke)i slodka,ma wtedy fajny kolor:tak::tak:rozcienczam przegotowana ostudzona woda.Polecam,sprobujcie.Jem doslownie ze wszystkim.pizza.frytki na kanapki:-D:-D:-D:-D:-Dpo czosnku spie cudownie ale wyziew:baffled::baffled::baffled:czosnek ponoc wplywa dobrze na serducho:nerd::nerd::nerd:
 
No ja tez sie dziwilam ze tyle tej soli ale dla mnie bylo ok.zreszta przeczytaj pod tym przepisem opinie innych ktorzy tez piekli to i mieli cala mase pytan do autora tego przepisu
 
reklama
Kiedyś gdzieś czytałam, że jest specjalny sposób pieczenia mięs i ryb w solnej skorupie, podobno pycha. Ale oczywiście nie pamiętam gdzie to było.
 
Do góry