reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hej
kroma a to musialas smiesznie wygladac jak tak siedzialas w krzaczorach:-D:-Dco do skurczy to wcale sie nie dziwie ze je masz juz...powoli nadchodzi ten czas:tak:a jak dzieciaki reaguja na rodzenstwo?
mnie mecza lydki czasem skurcze lapia...nieraz mam stracha bo bol taki jak z dawidem porod mi sie zaczynal bo tez wlasnie od lydek sie zaczynalo:baffled:ja dzis zakupie truskaweczki bo od wczoraj mam chetke :tak:
MYCHA trzymam kciuki za czwartek i koniecznie daj znac jak juz bedziesz cokolwiek wiedziec:-)
MEGI a to ci mezus:-D:-D:-Dfajnie ze mlody mniej kaszle..moj tez wczoraj mniej kaszlal i co najwazniejsze udalo mi sie go przekonac do smarkania...tzn nie chce w chusteczke bo twierdzi ze nie umie ale pod woda sam wydmucha i jaki dumny jest..dobre i to bo wiecznie z tym problem u nas.
EZOJA a gdyby sie okazalo ze dzidzia jest cieszylabys sie ?ja tez bede brac anty jak urodze bo nie planuje 3go.
u mnie wczoraj byli fachowcy od gazu sprawdzali junkers bo od kilku dni wyczuwalam gaz i sie okazalo ze u mnie wszystko ok ze to z kratki wentylacyjnej..byli u sasiadki i ona tez mowila ze czula....i mnie wkurzaja ludzie w tym bloku bo jest plan zeby zlikwidowac junkersy w kazdym mieszkaniu i mieli by zrobic tak ze w kranie bylaby ciepla woda...i ludzie nie chca sie zgodzic bo to duze koszta..kazda lazienka bylaby do remontu a niektorzy maja porobione.druga sprawa ze drozej bysmy placili czynszu..bo ponoc na innym osiedlu tak maja i starsznie duzo placa a i tez niewiadom czy bylaby woda goraco czy letnia....ale wkurzaja mnie bo ja niechce ryzykowac wlasnym zyciem bo im szkoda kasy.....tymbardziej ze ten pan co sie zajmuje wlasnie gazem w naszym bloku powiedzial mi wczoraj przez tel ze gdyby nasz kraj bylby normalny juz dawno nasz blok zostalby wylaczony z gazu....moze i to lepiej by bylo bo by wtedy ludzie zaczeli logocznie myslec.wczoraj na placu probowalam poruszyc ten temat ale widze ze to walka z wiatrakami..najlepsze bylo to jak jedna babka powiedziala ale przeciez do tej pory nic sie nie stalo:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:to co mam czekac az bedzie wybuch bloku to dopiero ludzie zaczna myslec!!!no mowie wam brak slow.....
no to sie marzenka rozgadala:-)

reklama
Witam !!
kawke spijam i uciekam do roboty a dzieci do szkoly i przedsz po drodze :tak:

Kroma to szybko masz truskawki , ja wczoraj bylam na dzialce kurcze ale bedzie duzo truskawek :szok:
tyle na krzaczkach wisi super ! ale jeszcze wszystkie sa zielone :-(
mysle ze tydzien i powinny byc jak bedzie slonce oczywiscie :-)

Ja tez chyba poprzestane na dwojce :tak: choc nieraz mam srubke w glowie ze mysle o trzecim ale z drugiej strony mam juz w miare odchowane dzieciaki i samodzielne ze chyba byloby glupota zmajstrowac niemowlaka za kilka lat i wpakowac sie w pieluchy hehe tak to powiedzmy ze mam juz luz ;-);-) Ale tabsow nie bralam jeszcze nigdy i nie zamierzam brac..po co sie truc :-D..

Madziarena ale fajnie mieliscie ze wypadzik w gory zrobiliscie :-) toz to kawal drogi chcialo wam sie jechac?..:-p
Dobra milego dnia kobitki !!

Mycha trzymam kciuki :-):-)

Marzenka to rzeczywiscie ale ludzi tacy wlasnie sa, a potem jak stanie sie tragedia to wielkie hallo...
pewnie wiekszosc to starsze babki u ciebie i dlatego..ja jak mieszkalam w mczu to wlasnie nie bylo junkersa i woda leciala goraca z kranu :tak: moja tesciowa ma junkers i zawsze trzeba odczekac jak nalewasz wode do wanny zeby zleciala zanim pojawia sie ciepla woda..
Moj m zawsze mowi ze jak ogladam mieszkania to mam patrzec zeby nie bylo junkersa wlasnie...:tak:

Ostatnia edycja:
ezoja ty tabsow nie bierzesz?
to sie wybyczylas na kawach:-D ja dzisiaj basen zaliczylam

biorę :-D o jednej zapomniałam..... nad morzem jak byłam. Różnie bywa co nie.....

megi spoko. Marzyłam o 2 i mam 2 więcej nie chcę. Podziękuję naturze za kolejny cud ;-)
Nie planuję i nie chcę więcej dzieci....
mycha będę trzymać ksiuki!
marzenko no jak okaże się że będzie no to trudno... będę kochać, lecz nie chcę kolejnej dzidzi.. famfarów nie będzie :-p
Mój zaczyna rozważać podwiązanie się, nie pamiętam fachowo jak to się nazywa. Ostatnio w tv było o tym i już jest u nas legalne. Tylko ponad 2 tys kosztuje.... jak wrócę do pracy to się będziemy do tego przymierzać. Na początku mój był strasznie przeciw, lecz teraz gdy np teraz jest niepokój zaczyna myśleć realnie i jest przychylny i nawet rozmawiać o tym już chce i sie decyduje :tak:Trzeba spełniać warunki, skończone 30 lat (już dawno ma) trzeba mieć co najmniej jedno dziecko i zdrowotnie odpowiadać.
kroma swoje prywatne truskawy?? wow.. moi rodzice mówią że u nich lipa w tym roku....
owca czesc

idę pościel zmieniać i wietrzyć :tak: cauuuuuu , miłego słonecznego dnia! :-)

hej hej
Mycha trzymam kciuki !
Marzenka Junkers hm ... nigdy tego dziadostwa nie lubiłam ... jak na stancji mieszkałam na studiach to mnie szlag trafiał ... teraz musimy napalić w piecu, żeby była ciepła woda więc jeszcze lepiej :p a w domu miałam centralne. Ludzie boją się nowości, boją się płacić, ostatnio to jak ma się na coś kase wydać to liczy sie i liczy no ale życie i bezpieczenstwo ważniejsze, powinni zamknąć wam Gaz to by sie obudzili wtedy.
Owca, Ciacho ciężko tak zdecydowac sie na kolejne dziecie jak ma sie juz duze i odchowane :) dlatego im szybciej tym lepiej, my tez juz trzeciego nie planujemy, wiec tabsy beda jak najbardziej wskazane.
eZoja jak tam ? Może to jakiś trzeci berbeć ;P ?
U mnie też już mnóstwo truskawek i niektóre już czerwone ;)) jak sie dorwe do tych krzaków to opędzluję wszystkie :p

Ja tez o 3 nie mysle nie chce mi 2 wystrczy no chyba ze sie przydazy to coz zrobic...
Ja mam spirale ale i tak sie obawiam co miesiac czy @ przyjdzie;p bo 100% pewnosci nigdy sie nie ma;/

ja juz po dentyscie..bylam miesiac temu a dzis tylko kontrola miala byc i co zabek musiala mi robic...dlatego kolejna wizyta w lipcu.ile u was biala plomba kosztuje?bo ja place 60zl.
pr ja tez myslalam o spirali...ale kurde wlasnie i tak bylabym niepewna co miesiac wiec raczej wole tabsy..
ezoja o podwiazaniu tez myslalam,,w sumie to byloby najlepsze dla nas..dlaczego tylko kobiety maja rodzic i dbac o te sprawe:baffled:

marzenka a ty czasem nie chodzisz na nfz? bo wtedy doplacasz do plomby i cena mniejsza
ja chodze tak totalnie prywatnie to 120zl najmarniej place miesiac temu robilam miedzy jedynka a dwojka i taka tyci byla i tez 120zl:baffled:
ezoja to twoj M o wazektomii mysli i dobrze

Cześć. I wtorek prawie minął, nockę mieliśmy ciężką - Janek od po 2 do przed 5 marudził, nie wiem ile razy do niego wstawałam raz Ja raz Mąż, no masakra jakaś myślałam że na głowę dostanę, zła byłam jak nie wiem bo jak na L4 siedziałam na Wojtka to obaj spali, żaden żadnych koszmarów i w ogóle do 9 spali obaj a jak Ja wróciłam do pracy i rano muszę wstawać to Janek w nocy szaleje, ale już chyba wiem dlaczego, chyba tym razem jego choroba bierze :wściekła/y: jednego już w sumie puściło to teraz drugi, jak już ma być chory to mogli obaj na raz a nie jeden po drugim nosz kurde :angry: :baffled: teraz zwolnienia nie mogę nie dość że to by był 3 tydzień to jeszcze nie wiem jak wyjdzie z pracą, okaże się w czwartek, muszę jutro z Nim do lekarza bo coś mu charczy i temp 39 stopni, rano będę się z nim rejestrować, zobaczymy co wyjdzie jak pojedziemy mam nadzieję że nic groźnego ...

Tak poza tym normalnie Mój żołądek świruje a Ja razem z Nim, jutro to chyba sobie coś na uspokojenie wezmę albo chociaż melisę w dzień wypije a w czwartek to już na pewno coś na uspokojenie będę musiała takie mam nerwy i stres że masakra, sorki że tak wam przezywam ale bardzo bym chciała aby Mi się udało z tą pracą i dlatego tak strasznie boję się tej rozmowy i w ogóle ..... :baffled::sorry:

eZoja nadejdzie w końcu @ ;-)
Kroma Ty to agentka jesteś, w krzaczorach siedziałaś chciałabym to zobaczyć hihi :-):tak:
Marzenka co za porąbani ludzie, wiadomo koszta to nic miłego itp ale chyba zdrowie ważniejsze co nie ... nie raz kurde w tv było jak gaz wybuchł i było już po kamienicy czy innym budynku, nie życzę wam tego oczywiście może jakoś się dogadają ludzie, może jakieś zebranie przydało by się zorganizować z takimi ludźmi którzy mogli by wytłumaczyć jakie jest zagrożenie czy coś no nie wiem ...

Dziewczyny z M-cza i te które kiedyś mieszkały w M-czu Owca np Ty kurde Ja MUSZĘ I CHCĘ iść w końcu do dentysty bo mam straszne zęby, ale kurde naprawdę nie wiem gdzie iść kto dobrze leczy zęby bo jakbym miała wyrywać to w Obrzycach ale kilka muszę zrobić do kogo warto iść ale tam gdzie na kasę chorych tez można bo na razie nie stać Mnie prywatnie :no::no: Owca jak się nazywa ta o której nie raz już mi pisałaś co bodajże na Krsińskiego przyjmuje i chyba też na kasę????

Marzenka a Ty na kasę chodzisz? Dobrze robi? Mogłabym też tam czy tylko prywatnie ludzie spoza Świebodzina bo Ja nie wiem jak to jest?

Ostatnia edycja:
Cisza tu dzisiaj że hoho...

MYCHA kciuku zaciśnięte, i oby chłopakom poprzechodziło

EZOJA może przez wyjazd ci się coś bloknęło... zmiana klimatu czy coś...

MADZIARENA gratuluje dziewczynki

KROMA oj pojadłabym takich truskawek z krzaczka :p ale zadawalam się czereśniami prosto z drzewa :p

U nas oki, ciepło i jeszcze cieplej ma byc, choc wolałabym żeby zostało jak jest :p mnie w pachwniach ciągnie, czuje jak mała się pcha do dołu, chyba spojenie się rozchodzi...w pon wizyta więc będe z nią gadac o co chodzi bo czasem wstac nie mogę... Wogóle póki się nie oszczędzałam to było ok, a jak sobie troszke postanowiłam odpocząc to się zaczęły bóle :-/

reklama
hejka

Ja dzisiaj miałam mega alergię, ledwo dycham.

Ale u nas z tego co wiem to wszelkiego rodzaju sterylizacja jest karalna w kodeksie karnym. Chyba, że się znajdzie lekarza, ale to jest drogi interes. Wiem, że są ludzie co wyjeżdżają za Polskę na podwiązanie, tak samo faceci, jak i babki. Wiem, że w Czechach jest tanio. Zabieg kosztuje ok 500 zł i jest legalny. Mam koleżankę co jej M się w Czechach podwiązał. bo u nas to kosztuje kokosy ok 2000 zł.

Jadźka- mnie tak spojenie boli od 3 mcy. Mi kazała odpoczywać, ale u mnie przy dzieciakach się nie da.
Mycha- no dosłownie u mnie są krzaki bo mam taką jedną odmianę truskawek co są wysokie. Trzymam kciuki za pracę. I dla ciebie mniej stresów.
Marzenka- mój płaci 130 zł, ale prywatnie. Chodzi do takiego gościa co jak robi to nie widać gdzie jest plomba i ma zęby bez ciemnych plam. A kiedyś robił częściowo na NFZ i płacił 50 zł i miał same czarne plomby.

Do góry