reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

mi wszystkie mleka co Hesia piła były obrzydliwe, i mialam odruch wymiotny jak próbowałam. taki posmak dziwny, a Heśka aż się trzęsie za mlekiem i przetworami mlecznymi. kaszkami, serkami, jogurtami.
myslę, ze HA dla alergików może dałoby rade, ale warto spróbować tych najzwyklejszych. Hesiu najpierw na Humanie za 12 zł, a potem na rosmanowskim. i tak mleko powinno byc tylko wieczorem, albop rano i wieczorem, a normalnie już jedzenie w ciągu dnia. Moja to by mogla jeść samo mleko, ale na szczęście mi nie wybrzydza. współczuję alergii, ale może warto spróbować dalej...hm? ja bym tak zrobiła. Jednak każde mleko od innego czymś się różni.
mi właśnie pediatra polecila humane jak Hesia miala kolki, po hippie miala. a po humanie nieeee ;)

Albo mleko krowie w proszku może będzie wygodniejsze. ja daje kartonowe, to fakt, ale jako normalny posiłek wieczorny nie dąłabym go. w mm jednak wszystkie suplementy, witaminy, to zbilansowane i dobrane do potrzeb dziecka. a kasa....no kosztuje trochę, ale nie są to drogie rzeczy. kartonowe pewnie na to samo wyjdzie. bo z modyfikowanego jest ileś tam butelek, a z kartonu...góra 4.
Larvuś jak chcesz to poszukam ci kogoś kto ma krowe i sprzedaje mleko prosto od krowy. Ja daję Helusi, ale ten gość co nam daje, to on nie sprzedaje, i mamy tylko co jakiś czas, jak on sobie doi i wnukom, bo normalnie to cielaki spijają.

nie wiem co mogę jeszcze poradzić, nie jestem ekspertem, ale bardzo współczuję. Ale warto próbować. może inne mleczko poradzi Misi ;) oby. trzymam kciuki.

aha to nestle junior w agapuie u nas chyba 18,99, a waniliowe 21,99 a ja kupuje w rosmanie za 13,99 ;)))))

reklama
Future u nas w agapie zwykle nie smakowe nestle 20,99 zł DOKŁADNIE bo dziś kupowałam :baffled:
jutro kupie grebera i jak mi ciacho poradzila jak to nie pomoze to przejde na kozie. Jak znasz kogoś kto ma kozę to miło by było ;-)
Future po mleku butelkowym 2% krowim też Misie wywala, jakiś czas temu dałam jej sie napic i miałą wokół ust czerwone... i na brodzie gdzie jej kapało.
No zobaczymy, jutro znowu probujemy. AAaaaa Misia w sumie jada mleczko z rana i na noc, w ciagu dnia jada "nasze" jedzonka. Ale po kazdym prawie domaga się cyca, od tak dla chyba pomiziania się z nim, max 5 razy pociągnie z niego... bo przeciez do posilku pije też wodę swoją. AAAhhh ta moja przylepa...

larvunia, tak jak dziewczyny piszą, zmiana mleka na insze. U nas na majowym dziewczyny do skutku kombinowały niektóre, bo to uczula, tamto kolki, siamto zaparcia i zwykle w końcu trafiały na dobre, niekoniecznie dla alergików. A drugie, że jak mała ma alergię, to lekarz na recepte może przepisać i jest dużo taniej. Tylko nie wiem, czy dla dużej panny też da, bo jednak noworodek musi, a roczna kobitka już nie... Powodzenia.
Szkoda, że próbek żadnych nie dają tego mleka, bo bym Ci dała... ale różne pierdółki dają, a mleka niet :/

no własnie chyba ona bardziej do przytulenia ;) do pomacania, ze to na pewno mama.

a moj szogun dzisiaj tak strasznie chcial zwrócić na siebie uwagę jak tato wrócił, że wymyślała głupoty. chodziła do tyłu. kręciła się w kółko i zerkała, czy tatuś patrzy. aż się walnęła o ścianę i zapłakana zasneła u taty w ramionach. moj szogun malutki.

zobaczymy co jutro wymyśli.

edit.

a moze ona na bialko uczulona. moze na sojowym powinna byc.

oj martwie sie, zeby ona jakims bezglutenowcem nie byla....

Ostatnia edycja:
to by brzuszek ją bolał Future po makaronach, bułkach itp...
moj brat był bezglutenowo bezmleczny do ok 14 roku zycia - porażka!

...dzieki dziewczyny, zobaczymy co jutro przyniesie dzień...

dzien dobry a co to ja pierwsza:-D:-D
larvunia na bialko to nie bo jak moze jogurt naturalny to znaczy ze ogolnie moze, powodzenie w probowaniu:-)
w poniedzialek ma sie znowu poogda popsuc:growl: wczoraj popoludniu juz tak milo bylo:-D
wstawac spiochy:-D:-D

Witam i ja :-):-)
ja nie spie od 7 mlody juz mnie obudzil to wyszlam z psem teraz pranko sie kreci,ja kawke popijam i bulka sie zajadam :-)
skonczy sie prac to na zakupy podjedziemy autem trzeba m wykorzystac ;-) woda sie pokonczyla to nie bede tego nosic wszystkiego...a pozniej na dzialeczke moze grilla w ramach obiadu sobie zrobimy :tak:
bo dzis cieplo widac bedzie slonko swieci :tak: ale od jutra juz deszcze i 19 st pokazuja wrr...

ciacho a wy jakie plany na dzis? pieczesz cos?? bo ja chce wieczorem zrobic to co ostatnio robilam z truskawkami tylko teraz dam owoce inne :tak:

Wstawac wstawac...:-)

ja juz dawno nie spię... od 6!
Mlody wstał dopiero, zaraz z psem ide i z dziećmi, bo moj wczoraj nie wrocil. Zakończenie sezonu mieli i sobie popił... śpi u mamusi.

piekna pogoda ciacho nie nazekaj :-D u mnie od 6 posciel sie wietrzy na balkonie :-D Wczoraj swierzą założyłam i dziś wietrzenie ;-)
owca milego grillowania :tak:

DZIŚ dzień ojca pamiętacie? ;-)

owca wsumie specjalnych planow nie mamy jak to w weekend, jakies zakupy, spacer, lody itp.
nie pieke nic nie chce mi sie:-D
larvunia ja nie narzekam tylko chcialabym zeby tak codziennie bylo a tu doopa blada bedzie:-D
uciekam milego dnia laseczki

reklama
larvunia wiem ze dzien ojca wykukalam w necie hehe ale ja ojca nie posiadam wiec nie obchodze tego swieta :no::-)

milego dnia lece na jakies zakupy :-)

Do góry