reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Dzień dobry bardzo :)
Heheh chyba dziś ciepło będzie
Widzę, że zapylenia i katarów u nas pod dostatakiem - kurować się kobietki :) Moja coś kaszle ale zapodałam syropki i widzę, że już mniej.
Mycha głowa do góry !! Mąż Ci zrobił niespodziankę przyjechał a Ty znów się smutasz ??
Marzenka to super, że Ci się dobrze pracuje
Kroma pewnie, ze z dziecmi w domu najlepiej no ale kiedys trzeba ta pepowine odciąć niestety :( tak sie napatrzyłam na Twoje szkraby - takie kochane i się razem bawią, i sobie myślę, że nim zajdę i urodzę to gdzieś z rok - czyli ok. 4 lat różnicy między dziećmi - MASAKRA ! a niedawno Amelka się urodziła :/
Miłego dnia lecę pracować bo od poniedziałku tyyydzieńńńń urlopu sialala :)

reklama
kroma- no widac tabletki z loratadyna ci pomagaja... mi tez, ale teraz nic nie moge brac.
ja nie mam kataru, ale za to az za sucho w środku nosa. i nie ma czym nawilżyć bo woda morska i sol nie pomagają mi. smaruje sobie w srodku maścią majerankową Helenki.

Larvunia - no wlasnie widzialam, ze malego nie bylo wczoraj.

marzenka - nauczy się jezdzic i po dworze.

Hej z rana tradycyjnie usiadlam z kawa :-):-)
dzis zabieramy sie za malowanie korytarza i bedzie z glowy :tak:
a na 17 do kosciola - spowiedz hani pierwszy raz :tak:mam stresa :tak:

Marzenka my mielismy ten rowerek biegowy i moge ci polecic fajna sprawa :tak::tak: przynajmniej u mnie szymon duzo i chetnie nim jezdzil :tak:pomykal jak szalony jak sie wprawil :tak: jakis czas temu wlasnie sprzedalam bo juz za maly :tak:
a na obiad u nas ziemniaki jajko sadzone i salata ze smietana :tak: jak mi sie uda ugotowac w przerwie w malowaniu :-p

Zdrowka dziewczyny dla was wspolczuje tych katarkow ...

Uciekam :happy:

Witam się i ja :)

madziarenka
sama się zastanawiam jaka różnica wieku jest najlepsza między dziećmi.. Między mną a bratem jest ponad 10 lat i nie dogadujemy się za dobrze, ale myślę że to głównie kwestia wychowania. Fajnie, że od poniedziałku urlop :tak: Odpoczniesz sobie :-) Planujecie jakiś wyjazd czy w domku?

marzenka
myślę, że warto zainwestować w taki rowerek biegowy, bardzo rozwija koordynację, uczy równowagi itd.. kiedyś widziałam jakiś program w tv, w którym ekspert się wypowiadał bardzo pozytywnie. U mnie na obiadek pomidorowa z makaronem mniaam moja ulubiona. Mama ugotowała sporo.. Szkoda, że już końcówka..

kroma
, future zdrówka :* i miłego spotkania.
Yola kociak super mrrau :-D Jak dzisiaj samopoczucie?

larvunia duużo zdrówka dla dzieciaczków :*

A u mnie..
Noc podobnie jak wczoraj.. zieeeew:sorry2: ale bywało gorzej.

Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka, której dziecka byłam nianią od czasu do czasu zanim zaszłam w ciążę. Przyszła z małym.. masakra jak wyrósł. Ma już 2,5 roku. Jak go pilnowałam to zaledwie siedział a teraz latał po domu, myślałam, że wszystko rozniesie, a mojego synka uszkodzi :sorry:.. musiałam trzymać Kubę na kolanach, bo co chwilę robił podchody, żeby coś spsocić.. Ale cieszę się, że przyszli, miło było choć chwilkę porozmawiać.

Od rana miałam akcję.. Dałam Kubusiowi śniadanie, jak zwykle kaszkę z owocami. Otwierał buzię to dawałam i cieszyłam się, że tak ładnie je bez większej awantury. Aż w końcu wszystko mu się cofnęło i zwymiotował czy ulało mu się.. nie wiem jak to nazwać, ale poszło całe śniadanie.. :baffled: On tak ma, że nie ma umiaru.. a ja też nie wiem kiedy przestać mu dawać i kiedy jego żołądek jest już pełny.. Już parę razy taka sytuacja mi się zdarzyła :no: Musiałam całego myć bo nawet na plecach za ubrankiem miał tą kaszkę:confused2:

Miłego dnia dziewczynki

witam ja tez z coffee
aniolek zrob malemu tyle kaszki ile podaja na opakowaniu, zazwyczaj dzieci tyle zjedza albo i mniej, nieraz lepiej dac mniej niz wiecej
kroma, future wspolczuje alergii
marzenka hulajnoga a ten rowerek todwie rozne rzeczy mimo ze sie odpycha nogami, przy hulajnoce musi sie wiecej nameczyc

Marzenka moja zasuwa na biegowym ostro ! Nie mogę za nią nadążyć nieraz biege sprintem - kask na głowe i heja ;) super sprawa tylko nie wiem czy Dawid nie jest juz za duży na biegowy :/ Hulajnoge AMinia tez ma po Filipie ale nie lubi jej
Aniołek między mną a siostrą jest 9 lat i super się dogadaujemy, z bratem o 10 lat starszym też jest ok a gorzej z tym bratem rok starszym :) więc to zależy też od człowieka :) Ale chyba się będę brać za drugiego bobaska niedługo bo dużo różnica zaczyna się robić, a ja tak nie chcę - wolę, żeby dzieci się razem bawiły.
Ale masz syna głodomorka hehe to samo moja mala miała kiedyś - teraz już ok :)

Future dla kromy miłego spotkania hehe źle mi się napisało ;) wybacz ;-)
Dzięki dziewczyny, mój to ogólnie niejadek, ale jak już ma apetyt to za dużo zje :sorry:
Ciasteczko ja zawsze robię mniej niż na opakowaniu, bo Kuba i tak nie zjada.. a i to za dużo

Ostatnia edycja:
czasem tak bywa ale wazne ze nieraz ma apetyt chociaz wiecie u nas mloda jak byla mlodsza to tez duzo nie jadla a teraz potrafi zjesc ze czasem sie zastanawiam gdzie ona to miesci:eek::-D

reklama
Witam:)

zdrowka wszystkim zycze!!!!!
za 2 godziny dostane swoje dziecko spowrotem :) stesknilam sie cholera przez te 2 dni. maly co chwile do mnie dzwonil i takie hstorie opowiadal ze mozna boki zrywac:D
Marzenka moj od 2 lat ma ten biegowy rowerek, zasuwa tak ze nie nadazam, a teraz za bardzo nie moge z nim chodzic bo on biegnie i musi na mnie czekac az sie doczlapie, ale bylismy jakis czas temu z jego kolega, kolega ma 4 latka i jeszce sporo zapasu w tym rowerku do podniesienia siodelka . u nas tez jeszcze jest spory zapas wiec ja polecam. super roznowagi uczy, maly sie rozpedza i jedzie z podniesionymi nogami:)

Do góry