reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hej,
larvunia,
z marcelka rocznika przyjeto tylko 10 dzieci. duzo dzieciaczkow jest na liscie rezerwowej ima bardzo realne szanse aby sie dostac. czesc rodzicow nie zlożyła podan do zerówki i na te dzieci musieli utworzyc duza rezerwe. mi kazali dowiadywac siew na poczatku wrzesnia.

reklama
asienka myslisz ze sie dostanie?
chyba pojde do przedszkola jutro z mlodym i pogadam z ta dyrektorka.
bo jak dostane prace?? to co w tedy??
bo ja calkiem powaznie o pracy mysle a raczej juz dzialam.
nie bede pisac by nie zapeszac zobaczymy co wyniknie....

ile tych dzieci jest co sie nie dostalo? a ile miejsc rezerwowych maja??

Wam tez chce sie tak spac dziewczyny?? :oo2:

Larvunia duze dofinansowanie??? mi tyle przyznali ze plakac sie chce.. a tak z innej beczki znow zlapalam nerwa!
ale to napisze na tajnym!

daffi za sam czynsz place 450zl a mi gmina daje od maja 250zl... wiec ja tylko 200 zl bede placic :-) ale sie ciesze :-)
daffi brali odemnie kazda oplate, czynsz, prad, wode, zaswiadczenie o zarobkach mojego meza, zaswiadczenie z urzedu pracy i ksero aktu urodzenia mlodego....

daffi za sam czynsz place 450zl a mi gmina daje od maja 250zl... wiec ja tylko 200 zl bede placic :-) ale sie ciesze :-)
daffi brali odemnie kazda oplate, czynsz, prad, wode, zaswiadczenie o zarobkach mojego meza, zaswiadczenie z urzedu pracy i ksero aktu urodzenia mlodego....

no wiesz u mnie jest 250 czynszu jest nas 3 i Marek na umowie ma najnizsza krajowa i przyznali 150zl.. a znam osoby ktore maja duzo wiekszy udokumentowany dochod w opiece i czynsz na moim poziomie i opieka placi im calosc czynszu! jaka to k**** sprawiedliwosc! jestem wsciekla... slyszlaals o firmie zajmujacej sie odszkodowaniami Auxilia czy jakos tak? niby do 20 lat wstecz..zaraz po lookam i napisze do nich albo zadzwonie!!!!!

oj kochana ja te firme odradzam, ale to tylko moje zdanie.
ale moze cos sie pozmienialo na lepsze i choc troche ci pomoga, no kto nie ryzykuje ten nie ma.. powiem CI ze kiedys ta firma zajela sie moja sprawa i dostalam od nich smieszne pieniadze... nie pamietam ile ale to byly grosze, jakies 200- 300zl jak dobrze pamietam....
szkoda ze ta firma co ci mowilam nie zajmuje sie dalszymi sprawami....
moze podac ci tel i zagadaj z babka moze cos poradzi??

z tym czynszem kochana to ja dokladnie nie wiem ale biora pod uwage ile placisz za prad, wode i jaki masz metraz mieszkania... moj tez ma najnizsza krajowa i jest nas 3ka w domu a ja nie pracuje....
sasiadka z 1 pietra ma ten sam metraz co ja tylko ze ona mieszka z rodzicami jeszcze i wszyscy tam pracuja i dostaje 150zl dofinansowania..... a czynszu placi cos kolo 550zl.... no i rachunki maja wieksze bo ich wiecej w domu

Ostatnia edycja:
asienka myslisz ze sie dostanie?
chyba pojde do przedszkola jutro z mlodym i pogadam z ta dyrektorka.
bo jak dostane prace?? to co w tedy??
bo ja calkiem powaznie o pracy mysle a raczej juz dzialam.
nie bede pisac by nie zapeszac zobaczymy co wyniknie....

ile tych dzieci jest co sie nie dostalo? a ile miejsc rezerwowych maja??

Wam tez chce sie tak spac dziewczyny?? :oo2:

my oboje pracujemy i oliwka sie nie dostala ale D był w piątek pogadać z dyrektorką i takie wiesci przywiózł

Witam

Larvunia- fajnie , że dostałaś dofinansowanie, zawsze to jakiś grosz w kieszeni zostaje.

daffi- naprawde współczuje, trzymaj się Kochana

Ja mam chwilkę spokoju, mały usnął i już jakąś godzinkę śpi , więc luzik. Wiecie jak to moje dziecko lubi hcodzić do żlobka, dziś jak przyszłam po niego to mnie przytulił i znów na ręce do pani chciAł pokazując salę, bo chciał tam znów iść:sorry2:wogóle jak się tulił do pani to szok, normalnie aż mi się głupio zrobiło:-)
Kurcze wstał i już do mnie raczkuje, więc będę kończyć/.

Larvunia a czy można liczyć na dofinansowanie do czynszu jak ktoś jest na wynajem?? ja płace 700zł samego wynajmu, w tym mam wode, śmieci itd prucz prądu bo mamy na licznik i sami sobie tankujemy ale też wychodzi nam preszło 800zł a mój Ł sam pracuje...może też byśmy coś dostali:/

reklama
megi idz popytaj albo na necie cos poczytaj,ja juz wielokrotkie o tym myslalam ale chyba nam sie nie nalezy,chyba ze brane by bylo pod uwage tez kredyt,
gdzie to trzeba sie udac po papiery?moze trzeba sprobowac bo nieukrywam ze jak dla nas bylo by lzej bo ten czynsz dobija mnie..ja place 230zl fajne byly czasy jak placilam po 120zl :eek::eek::eek::eek:
larvunia to teraz bedziesz miec 250zl w kieszeni,fajnie jest sie zczego cieszyc.
a ztym przedszkolem dajcie spokoj,slyszalam ze brane jest tez pod uwage kto ile zarabia.
aneteczka hehe skad ja to znam ,moj tez sie czasem tuli do kogos innego a mnie w serduchu skreca hehe matczyna zazdrosc:-Dtymbardziej ze dawid to taki typ ze nie bardzo lubi sie tulic.

Do góry