reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
92-180-153 to są normy krzywej dla kobiet ciężarnychGórna granica po dwóch godzinach to 140 a tam jest 153
Mona.lisa
Doczytałam później, że chodzi o ciąże.92-180-153 to są normy krzywej dla kobiet ciężarnych
Ja krzywa miałam robiona w 19 tygodniu i miałam 90-203-163 ....i mam mieć powtórzyć krzywa w przyszłym 23 tyg skierowanie do szpitala na oodzial ...ale najlepsze bo jak w domu sprawdzam cukier to mam dobry ...zobaczymy co będzie przy drugiej krzywej92-180-153 to są normy krzywej dla kobiet ciężarnych
Anna 1988
Po co powtarzać ??Ja krzywa miałam robiona w 19 tygodniu i miałam 90-203-163 ....i mam mieć powtórzyć krzywa w przyszłym 23 tyg skierowanie do szpitala na oodzial ...ale najlepsze bo jak w domu sprawdzam cukier to mam dobry ...zobaczymy co będzie przy drugiej krzywej
Ewidentnie jest cukrzyca. Dieta.
asia.joanna
W życiu nie zgodziłabym się na kolejne obciążenie po 4tyg od poprzedniego.Ja krzywa miałam robiona w 19 tygodniu i miałam 90-203-163 ....i mam mieć powtórzyć krzywa w przyszłym 23 tyg skierowanie do szpitala na oodzial ...ale najlepsze bo jak w domu sprawdzam cukier to mam dobry ...zobaczymy co będzie przy drugiej krzywej
Kaamilaaa
Byłaś już u diabetologa czy tylko gin widział te wyniki? Kurcze nie wiem po co powtarzać jak tu ewidentnie wysokie przekroczenia i cukrzyca...Ja krzywa miałam robiona w 19 tygodniu i miałam 90-203-163 ....i mam mieć powtórzyć krzywa w przyszłym 23 tyg skierowanie do szpitala na oodzial ...ale najlepsze bo jak w domu sprawdzam cukier to mam dobry ...zobaczymy co będzie przy drugiej krzywej
Nie ma czego powtarzać. Miałam dużo niższe wyniki od Ciebie na czczo i po godzinie a po 2 godzinach przekroczone zaledwie o 3.. to wystarczyło żeby stwierdzić cukrzyce ciążową.. od razu na pierwszej wizycie dostałam glukometr i zalecenie diety
92-180-153 to już nieprawidłowe wyniki w ciąży.. poniżej tych wartości są prawidłowe..92-180-153 to są normy krzywej dla kobiet ciężarnych
reklama
Po co powtarzać ??
Ja od początku ciąży wsumie mam dietę i się odżywiam raczej poprawnie ...wiec dla mnie jest to zrozumiałe to powtórzenie krzywej tym bardziej ze byłam na prenatslnych i profesor tez chciał skierować mnie do szpitala na powtórzenie badania. ... i mój ginekolog wsumie potwiwrdzil wersje profesora ... do kolejnego badania mam przestrzegać diety cukrzycowej i po drugim badaniu będzie decyzja co robimy ...jak sprawdzam cukier na czczo i po posilkach to mam ok żadnych przekroczen ...wiec ta krzywa wyszła mega dziwnaPo co powtarzać ??