reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

głaszczę brzuszek i ...nadajemy imiona dla naszych maluszków :)

U mnie zaczęła się wojna... na USG lekarz na 200% stwierdził, że to chłopiec więc wszystkie plany (imię wybrane dobre 5 lat temu) legły w gruzach. Alicja będzie musiała poczekać na swoją kolej a z obecnych pomysłów mamy Grzegorza i Adama.
Męskie imię też mieliśmy wybrane ale jak się dowiedzieliśmy, że w końcu jestem w ciąży to Piotr poszedł w niepamięć. Pojawiały się jakieś luźne propozycje ale jakoś cały czas chodziła nam po głowie dziewczynka i nigdy na serio do tematu nie udało nam się przysiąść. Dobrze, że mamy jeszcze 4 miesiące na rozważania...

reklama
my tez myslelismy ze bedzie dziewczynka i przygotowane mielismy tylko imie dla dziewczynki:) Ale rowniez mamy jeszcze 4 miesiace zeby sie zastanowic:)Narazie jest Oliwerek:)) zobaczymy czy tak zostanie.Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!

U mnie przez święta poruszaliśmy temat imienia dla naszego malucha, i z kilku, a było ich pięć jak nie więcej propozycji, pozostały jedno i doszło jedno nowe (Wiktor poszedł w niepamięć) mój P. chce Artura, a ja wymyśliłam nowe - Karol. Podoba mi się najbardziej ze wszystkich męskich, nie mam w otoczeniu żadnego mężczyzny o tym imieniu, nie jestem uprzedzona co do niego, i nie mam złych skojarzeń, więc idealnie. Jak przyjdzie na świat na początku kwietnia - my dodatkowo takie pokolenie JPII, to imię idealnie pasujące, a poza tym tak sobie myślę, sama jestem Karolina, więc fajnie byłoby mieć małego Karolka :-) Przedstawiliśmy nasze dwie propozycje w rodzinie i widzę, że moja się bardzo obydwu stronom podoba, Artur nie budzi takich emocji.

No i stało się... imię mamy wstępnie wybrane :D jeśli się nam nie zmieni to będzie Maksymilian... chociaż rodzinka trochę protestuje ale co tam to nie oni mają ostatnie zdanie :D

auliya bardzo ladne imie:-);-) my dla naszego synusia takie wybralismy i to strasznie daaawno temu;-) jeszcze za czasow, gdzie dzieci byly odlegla przyszloscia.. jesli chodzi o nasza rodzinke, to tez wszyscy pytali dlaczego wlasnie Maksymilian i czy to ostateczna decyzja, ale nikt jako tako sie nie wcianal i nie proponowal, zebysmy cos zmieniali, bo doskonale wiedza, ze i tak wplywu na to nie beda mieli;-) najlepszy ubaw mialam z dziadkow, ktorzy na poczatku nie mogli wogule zapamietac tego imienia, a teraz babcia dzwoni i pyta jak ja sie czuje i czy Maksymilianek rozrabia;-):-)

My wybieraliśmy miedzy Kamilą a Oliwią- będzie Kamila bo doszliśmy do wniosku ze za duzo teraz tych Oliwii:). A najbardziej podobał mi sie imię Aleksandra- niestety mój mąż ma jakies złe skojarzenia i nawet nie chciał słyszeć o tym imieniu:(

auliya bardzo ladne imie:-);-) my dla naszego synusia takie wybralismy i to strasznie daaawno temu;-) jeszcze za czasow, gdzie dzieci byly odlegla przyszloscia.. jesli chodzi o nasza rodzinke, to tez wszyscy pytali dlaczego wlasnie Maksymilian i czy to ostateczna decyzja, ale nikt jako tako sie nie wcianal i nie proponowal, zebysmy cos zmieniali, bo doskonale wiedza, ze i tak wplywu na to nie beda mieli;-) najlepszy ubaw mialam z dziadkow, ktorzy na poczatku nie mogli wogule zapamietac tego imienia, a teraz babcia dzwoni i pyta jak ja sie czuje i czy Maksymilianek rozrabia;-):-)

My się przestaliśmy wahać jak przeczytaliśmy pochodzenie tego imienia... MAKSYMILIAN (łacińskie Maximilianus z maximus - największy i Aemilius, liczba mnoga Aemilii - Emiliusze, jeden z najstarszych patrycjuszowskich rodów rzymskich. - imię męskie oznaczające największego z Emiliuszów, używane w wielu krajach.

reklama
oj widze,ze fantazja was nie opuszcza moje drogie :-D Ja mialam miec Adrianne i zawsze podobalo mi sie imie Amelia.No po prostu cudne.Az tu nagle okazalo sie ze mamy "ptaszka" i totalny brak imienia :baffled::baffled::baffled: Podoba mi sie Igor albo Aron-takie mocne meskie imiona ale nie jestem pewna zadnego z nich....

Do góry