reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Genetyk Poznan

Sekawka

Zaciekawiona BB
Dziewczyny z Pyrlandii i okolic:)
Polecicie mi proszę lekarza genetyka, do którego moge sie udać w celu omówienia wyników badań prenatalnych I trymestru (nieprawidłowy test Pappa).
Z gory pieknie dziekuje:)

reklama
Hej
U nas trochę lepiej w żłobku ale płacz trochę też był. Jak go odbierałam to widziałam że ciocia /pani go nosiła na rączkach pokazywała różne rzeczy i słuchał co mówiła bez płaczu ale zobaczył mnie w oknie i od razu wycie. Za to w domu i już w aucie gadał jak najęty. Może jest światełko w tunelu...
Usnol o 20 i wyobraźcie sobie że bez Mleka... Nie chcial w ogóle. Machał rączkami jak chciałam mu wcisnąć. Trochę się wiercił wziąl smoczka i usnol sam 😲 nie dość że dziś tak późno wstał to jeszcze Usnol bez mleka... No szok totalny. Nie mam kiedy zupełnie pisać bo ma tylko 1 drzemkę w dzień i to jest max h i nie nadążam już z niczym a dziś urodziny męża 👍
Ja się trochę zdziwiłam jak pisałaś że Kuba zostaje tylko pół godziny na początek. Mnie panie w żłobku mówili że najlepiej od razu godzinę bo inaczej dziecko nie zdąży się zaaklimatyzowac, no ale jak widać różnie jest :)

@brolinek @Moska1 @Joasia.. sto lat dla maluchów i dużo buziaczków 😘😘🎂🎁🎉🎈

Ja nie mam na nic czasu, Gabrysia wszędzie włazi i ciągle trzeba mieć ją na oku, telefonu przy niej nie mogę wyciągnąć bo od razu do mnie leci i płacz, bo jej nie chce dać 😒
Niestety dzisiaj dzień złych informacji, tata koleżanki dowiedział się że ma raka płuca z przerzutami do mózgu 😟 z kolei przyjaciolka która jest w 12tc zaczęła plamić i okazało się że ma łożysko przodujące, teraz leży i ma nadzieję że się jednak podniesie, co za dzień 😞

Dziewczyny z Pyrlandii i okolic:)
Polecicie mi proszę lekarza genetyka, do którego moge sie udać w celu omówienia wyników badań prenatalnych I trymestru (nieprawidłowy test Pappa).
Z gory pieknie dziekuje:)
Cześć, ja mogę Ci polecić dr Kocyłowskiego (Premedicare na druzbickiego) fajny lekarz z dobrym podejściem , robiłam u niego amniopunkcję.

Cześć, ja mogę Ci polecić dr Kocyłowskiego (Premedicare na druzbickiego) fajny lekarz z dobrym podejściem , robiłam u niego amniopunkcję.
A podpowiesz, jak ogarnelas skierowanie na amino? Miałaś je wlasnie od tego lekarza? Bylas jego pacjentka?:). I czy aminio robilas na Polnej? Powinnam to wszystko wiedzieć, ale pech chciał, ze moja lekarka prowadząca okazała sie błędem, a nie lekarzem prowadzącym:(. Mam wysokie ryzyka trisomii po Pappie, a ona wcisnęła mi do zrobienia test Panorama, bez większych wyjaśnień...

A podpowiesz, jak ogarnelas skierowanie na amino? Miałaś je wlasnie od tego lekarza? Bylas jego pacjentka?:). I czy aminio robilas na Polnej? Powinnam to wszystko wiedzieć, ale pech chciał, ze moja lekarka prowadząca okazała sie błędem, a nie lekarzem prowadzącym:(. Mam wysokie ryzyka trisomii po Pappie, a ona wcisnęła mi do zrobienia test Panorama, bez większych wyjaśnień...
Ja miałam skierowanie na I prenatalne, amino z racji wieku mialamna NFZ, natomiast jak robiłam, to miałam problem się umówić na badanie I prenatalne. Mi nifty i panorama były odradzane, natomiast jak rozmawiałam o opcjach to fajnie rozmawialiśmy o plusach i minusach tych opcji.

Chciałabym w tym miejscu polecić świetnego ginekologa z Poznania: prof Marek Pietryga z Polnej. Aczkolwiek przyjmuje rowniez prywatnie w Euromedicus niedaleko „Areny” na ul. Wojskowej.

Do góry