reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gdzie kupić warzywa dla niemowlaka?

reklama
U nas na osiedlu zamontowali. Jest chyba 4 albo nawet 6% :-) Kupiłam mężowi na spróbowanie, bo on tak lubi mleko, że dziennie wypija litr!(naprawdę). Ku mojemu zaskoczeniu powiedział, że wcale jemu osobiście nie smakuje - woli "Koneckie".
Tak zasadniczo to też nie wiadomo czy te krowy np.w ogóle wychodzą na trawkę :)
Wiem, że jeśli chodzi o jajka to warto kupować te malutkie od kurek zielononóżek.
p.s. a słyszałyście, że do Gerber w sowich słoiczkach wykorzystuje mięso oddzielone mechanicznie?!

he he ja ten słoiczek kupiłam raz :-) i zjadłam sama z chlebem, a smakowało nie przymierzając jak kiepskiej jakości pasztet :-) ani słony ani smaczny :-)

a ja dzis bylam na hali targowej, i na tym eko stoisku to jakos szalu warzywnego nie ma. sprawdze jeszcze w selgrosie. co do krolika, to obeszla wszystkie miesne stoiska i swiezego krolika nie uiscilam, pomimo pytania czy bywa nigdzie, poza jednym, ale tam byl mrozony :/ a w tym slonimskim byla owszem tuszka hermetycznie pakowana, ale krotko wazna pierwsze primo, a drugie- strasznie wielka. nie wiem ile by zuzce zajeli spalaszowanie tego :/

A słyszałyście może o tych targach ekologicznych ? są zdaje się 2 razy w miesiącu w soboty. Raz na Kozanowie w sklepie Halina czy jakoś tak a w drugą sobotę na św. Antoniego w restauracji na przeciwko kościoła. Ponoć dobra jakość i przyzwoita cena. Osobiście nigdy tam nie byłam. Dowiedziałam się o nich od dziewczyny w szpitalu która się tam zaopatruje. Ponoć mają wszystko ekologiczne od upraw po wyroby , wędliny itp i wszystko z certyfikatem.

Nie znam sklepu Halina na Kozanowie. Jedyne co z kobiecym imieniem to sieć sklepów Irena. i tam w sklepie bliżej pętli syn właściciela faktycznie prowadził półkę ze zdrową żywnością, ale nie wiedziałam, że coś więcej. Może to inny sklep

Ja się na hali zaopatruję i nie narzekam - kupuję marchewkę, pietruszkę, ziemniaki, dynię, brokuła. Owoce na musy kupuję w zwykłym warzywniaku i w Epi mrożone maliny, jagody, aronię. W epi też kupuję eco szpinak, ser ricotta i pecorino. Królika się zamawia, zwykle nie leżą i czekają, właśnie dlatego, że mają krótki termin przydatności ( z resztą jak każde surowe mięso, nie wiem czego tu więcej oczekiwać, zwłaszcza po takim mięsie, które z założenia ma być bez konserwantów). Kupuję świeżą tuszkę i całą okrawam z mięsa, dzielę na porcje 70g. każda (starcza na 2 obiadki 220g), każdą porcję wkładam do oddzielnego woreczka i zamrażam. Później jak potrzebuję króliczka to wyciągam i robię obiadek, wiadomo, że nie zawsze podaję królika, więc wyciągam go co jakiś czas, w przerwach ma inne mięska albo warzywa z serami

Nie znam sklepu Halina na Kozanowie. Jedyne co z kobiecym imieniem to sieć sklepów Irena. i tam w sklepie bliżej pętli syn właściciela faktycznie prowadził półkę ze zdrową żywnością, ale nie wiedziałam, że coś więcej. Może to inny sklep
Może to właśnie Irena i mi się pomieszało :) Wiem że mają półkę ze zdrową żywnością ale raz albo dwa razy w miesiącu też takie jakby targi ekologiczne gdzie przyjeżdżają sprzedawcy z zewnątrz.

reklama
Do góry