reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gaz wziewny jako forma znieczulenia.

Cookie_

Moderator
Czy są tu mamy posiadające porównanie pomiędzy porodem bez znieczulenia z gazu a z nim?
Pierwszy poród bez znieczulenia (nie było dostępne w szpitalu w którym rodziłam) obecnie jest opcja użycia gazu. Chciałabym dowiedzieć się (słyszałam różne opinie) czy użycie gazu wydłuża i spowalnia akcje porodową, jakie czułyście niepożądane skutki po porodzie itd.?

reklama
Rozwiązanie
Czytając Wasze wypowiedzi, chyba zrezygnuje z tej opcji i urodzę bez gazu. Jeśli mam czuć się jedynie otumaniona 😝 Dałam raz radę to i kolejny też 💪
Czy są tu mamy posiadające porównanie pomiędzy porodem bez znieczulenia z gazu a z nim?
Pierwszy poród bez znieczulenia (nie było dostępne w szpitalu w którym rodziłam) obecnie jest opcja użycia gazu. Chciałabym dowiedzieć się (słyszałam różne opinie) czy użycie gazu wydłuża i spowalnia akcje porodową, jakie czułyście niepożądane skutki po porodzie itd.?
Podłączam się do pytania

Ja nie mam porównania bo rodziłam tylko raz, ale ogólnie to nie polecam. Wydaje mi się, że nie łagodziło to bólu wcale. Po dłuzszym wdychaniu strasznie kręciło mi się w głowie do tego stopnia, że przy parciu po prostu odlatywałam. Skutków ubocznych po porodzie nie doświadczyłam żadnych. Nie słyszałam, żeby gaz spowalnial czy wydłużał poród.

Mi bardzo łagodził ból,nie wiem jak bym dała radę bez tego,ale rzeczywiście odpływałam i trzeba było mnie siłą mobilizować ;)żadnych skutków ubocznych po.

Mam porównanie - pierwszy poród 2011r. bez gazu, drugi poród 2015r. z gazem.
Żadnej różnicy w długości i szybkości akcji porodowej, żadnych skutków ubocznych, natomiast w trakcie wdychania czułam się jak na dobrym, alkoholowym rauszu i śmiałam się tak, że pielęgniarki się zlatywały z całego oddziału, żeby zobaczyć, która to się tak z porodu cieszy 😂😂😂

Mam porównanie - pierwszy poród 2011r. bez gazu, drugi poród 2015r. z gazem.
Żadnej różnicy w długości i szybkości akcji porodowej, żadnych skutków ubocznych, natomiast w trakcie wdychania czułam się jak na dobrym, alkoholowym rauszu i śmiałam się tak, że pielęgniarki się zlatywały z całego oddziału, żeby zobaczyć, która to się tak z porodu cieszy 😂😂😂
Ha ha ha 🤣🤣🤣 Padlam jak to przeczytałam 😊😊😊
Musiał być niezły cyrk na porodowce 😁😁😁

reklama
Ja dostałam gaz gdy kroplówka z oksytocyną zaczęła robić swoją robotę hehe jak dla mnie naprawdę pomocny jeśli używa się go tak jak każą położne. . Gdy czuje się tzw odlot to trzeba zaprzestać wdychania i wszystko wraca do normy. Mi bardzo to pomogło i w czasie wdychania ból był mniej wyczuwalny i do zniesienia

reklama
Ja cala noc bylam na gazie. Nie wiem czy.dzialal, dopiero nad ranem zasnelam na chwile. Jesli chodzi o smianie sie, krecenie w glowie. Nic z tych rzeczy nie mialam, bol byl okropny.

Do góry