reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria wózków

ja nie znam sie na tych wersjach ale rozrózniam modele po kólkach i spacerówkach hehe :) bo jedne maja płytsze a drugie głebsze ;)

kupiłam mutsy urban ;)

Ostatnia edycja:
reklama
a wiece ze i moja mama i moj mąz odrazu sie kapneli ze M jak Martynka hahah a ja zaczaiłam ostatnia o co chodzi z tą literką ehhhh

no zadowolona jestem:) i najgorsze juz za mna ;)

P.S karolciu wstaw swój wózeczek :) pamietam ze kupiłas fioletowy ale zdjecia nigdy nie dałas....

Ostatnia edycja:
Ja mam wózek dokładnie firmy Mutsy, typ Trasporter, kolor Sand.

Taki...
transporter_sg_2010_cabrio_d.jpg

Jestem z niego bardzo zadowolona i polecam innym:
- skrętne przednie koła
- lekki
- 4 koła (łatwo wejść i wyjść z autobusu nie tracąc równowagi)
- 3 w 1, czyli gondola, spacerówka i fotelik pasują do jednego stelaża
- spory kosz na zakupy na dole

Wada - nie obraca się wersja spacerowa w drugą stronę.

A co warto dokupić do wózka?

- folia przeciwdeszczowa - w Prenatalu jest jedna folia uniwersalna, pasuje i do gondoli, spacerówki i fotelika podobno każdego, każdej firmy
New ; Dooky Rain & Styling Kit
Folia do gondoli dokładnie firmy Mutsy jest za 20 Euro i każda następna do poszczególnych wersji (spacerówka i fotelik) jest za 20 Euro, a to się robi już dość dużo.
- torba na rzeczy dla dziecka - niezbędna + turystyczny przewijak + pojemnik na butelkę, ewentualnie kubek (na później)
- śpiworki, niezbędny jest ten do wersji spacerowej, ale do fotelika taki mały śpiworek to też bardzo przydatny gadżet
- coś na ochronę przed slońcem...generalnie nie przepadam za parosolkami, więc ja polecam rozwieszanie zwykłej tetrowej lub flanelowej pieluszki, a jak ktoś ma więcej pieniążków to w oko wpadło mi coś takiego (dostępne w Prenatalu):
xplorys - Dooky

Ja akurat nie mam torby firmy Mutsy. Miałam dokupić, ale przy zakupie wózka dodali mi za darmo jakiejś innej firmy i jestem z niej zadowolona. Duży wybór toreb widziałam w sklepie BabyPark, Baby Dump, Prenatalu, jest nawet kilka w Hemie. A jak zależy Ci na dokładnie takiej firmie jak wózek to poszperać trzeba w necie i najwyżej zamówić on line.

reklama
Ja przy pierwszym dziecku mialam taki wozek:
wozek.jpgwozek 1.jpg
A przy drugim wybralam ten sam tylko nowszy model:
wozek3.jpgnkk.jpg
Co do straszego modelu ma tan sam minus co pisala Iguana brak mozliwosci zamontowania spacerowki przodem do mamy, ale juz w tym nowszym modelu nie ma tego problemu. W komplecie mialam wsztsko od torby po moskitiere i folie przeciwdeszczowa.

Do góry