reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria styczniowych Skarbeńków :)

Pasibrzuch - brawo!!!
Klara to chyba jest marchewka? Nie wiem... ale my dziś jedliśmy dynię z ziemniaczkami (z Hippa, tylko te dwa składniki, dobre) i było mniej żółte. ;)

reklama
Hipp ma te pierwsze produkty bez dodatków takich jak cukier, mleko czy ryż. Zazwyczaj do produktu dodana jest tylko woda. Póki co nakupowałam słoiczków HIPP pierwszą marchewke, zupkę marchewkę+ziemniak, zupkę marchewka+dynia.
Jakoś nie mam przekonania do marchewek ze sklepu i jabłuszek pięknych i rumianych. Wiem jak uprawia się np. ogórki, czy kapustę lub buraka - pryska się co trzy dni, bo jak się tego nie zrobi to zaraza wchodzi. Dlatego mam nadzieje, że te w słoiczkach są .... przebadane i wyselekcjonowane.

Jak u mojego taty urośnie marchewka i jabłka to będę dawać ;-)

Myślałam, żeby u teściów zasadzić marchewkę, bo mają dom na wsi, na totalnym zadupiu, 3 domy na krzyż i pola. Ale ponoć mieli bardzo robaczywe marchewki, to ja już wolę ten słoiczek.

Pasibrzuch - a patrz jakoś za mało pomarańczowa ta marchew mnie się widziała.....
A co do latającej marchewki - no popatrz, ale się uśmiałam że nie lubisz właśnie takiej :D

My też dajemy Hipa, właśnie dlatego że tych dodatków tam nie ma w wielu słoikach, ale trzeba czytać bo w niektórych są....

Kaja-MY dziś obaliliśmy dynię+ziemniak- C skomentował jak zwykle, przy każdym kęsie, "ammmm"
Ale mam ubaw z niego, nagraliśmy jego ammmowanie....

A to my- pierwsza marchewka- z ubiegłej soboty i pochłanianie chrupy...
Przy marchewce- oczy zapłakane.....szloch pokonała marchewka, ale gdy się skończyła był płacz na jeszcze...Niestety, Młody musiał zadowolić się mlekiem na dokładkę. Choć i tak byłam miętka bo dałam mu pół słoika marchewki na raz.... Wcześniej przez tydzień jabłko jedliśmy tylko.....

Marchwiaczki słodkie.
Klara a ty to się przyznaj że paprykę podajesz bo kolor mi nie pasi:) A z tymi chrupkami to żart ma sie rozumieć? Czy ja jakaś opóźniona jestem?

Morka, poważnie marchewka!!!!!

A co do chrupek - to nie jest żart, kupiłam jakieś bez konserwantów i pół dziennie jak tak na siłę pcha wszystko do buzi i ma mocny ślinotok mu daję....
Pytałam kiedyś o chrupki, ale nikt mi nie odpisał, kilka znajomych dawało 4 miesięcznemu dziecku to też dałam....
Nadineczka daje schabowe, to C chyba chrupki kukurydziane nie zaszkodzą ;-):-D

e: w składzie piszą że jest kasza kukurydziana...

Ostatnia edycja:
Morka Bunia przeurocza jak zwykle:tak::-)
Pasibrzuch Asiowo, ale słodkie psiapsóły:-)
Nika fajnie że mały taki obrotny;-)
Agnieszka Julcia słodziutka:tak:
Jola 24 syn przystojniacha a synowa też niczego sobie;-):tak:
Paulinaa ależ on już duży :-)
Justys 85 przystojniacha jak się patrzy :tak:
Patrysia ach Ci mężczyźni ;-):-)
Sel Alicja bardzo subtelna:-)
pasibrzuch fajny ten twój marchewkowy potwór:tak:
Klara ładnie tego swojego zawodnika pasiesz;-):tak:

reklama
Yola- gdzie tam pasę :D
Nadineczka- no a co takiego złego jest w tych chrupkach?
Wielce na pewno wartościowe nie są, ale słodkie ani słone też nie, kleiki kukurydziane się daje, to taką małą chrupkę chyba też można.... no niby chrupka bardziej przetworzona, ale bo ja wiem... nie wiem....daję....nic mu nie jest....po jabłku jest gorzej....

A ze schabowym , Ty wiesz żartowałam :D

Do góry