reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria Październikowych brzuszków, Nasze zdjęcia;)

Karolincia wydaje mi sie ze jak ciaza zagrozona to moze wtedy nie mozna, a jak zdrowa to chyba ok
w koncu tyle trabia o nawiazywaniu wiezi i kontaktu
nawet w szkole rodzenia radza dotykac brzuszek

No wlaśnie mi też się wydaje, że to jakieś nienormalne by było. Przecież dzidzia tam rośnie a ja jako jej mamusia chcę pokazać, że ją kocham więc głaszczę. Nie masuję jakoś natrętnie tylko delikatnie.

reklama
No wlaśnie mi też się wydaje, że to jakieś nienormalne by było. Przecież dzidzia tam rośnie a ja jako jej mamusia chcę pokazać, że ją kocham więc głaszczę. Nie masuję jakoś natrętnie tylko delikatnie.

dotykać brzucha nie można w ogóle gdy zaczyna Ci się stawiać macica :tak: a tak to można głaskać do woli :-)

Zobacz załącznik 356182a to dzisiejszy mój brzuszek...troszkę mi się urosło tu i tam...:) Pozdrawiam

sliczny brzusio i mamusia tez :))

rabbit super wyglądasz, brzuszek spory ale reszta niewielka , rączki raczej chudzinki, nogi też. Dziewczyny słyszałyście o tym żeby w ciąży nie głaskać brzuszka bo wywołuje skurcze? Bo ja notorycznie głaszcze i wtedy dzidzia mi kopie, tak się próbuję z nią bawić. Koleżanka jest właśnie w szpitalu (jest w 21 tygodniu) i lekarz jej powiedział, że jak się głaszcze brzuch to powoduje skurcze i żeby ręcę trzymała z dala od brzucha. jak wy się na to zapatrujecie?

ja slmyszalam , ze niby nie mozna , ale niby jak mam sie powstrzymac ?? :) albo jak krem nalozyc bez masowania ?? nie wiem nic sie nie dzieje , wiec brzuszek dotykam :)

Rabbit swietny brzuch.widac ze blizniaczki w srodku:-)

slyszalam ze masowanie piersi przyspiesza porod

nie piersi cale , a stymulacja sutkow :) podobno sie oksytocyna wydziela ... ale to nie wiem ile trzeba by bylo czasu je molestowac zeby wywolac skurcze ;)))

no właśnie chyba nie ma co panikować, już wiem o tym stawianiu macicy- dzięki za jasne określenie;) rzeczywiście kilka razy tak miałam ale nie jest to regularne ani częste. Będę głaskała moją kochaną kruszynkę bo najwyraźniej to lubi a mi też jest przyjemnie jak czuję kopniaka;)

No jasne głaskać brzuch można, ale wszystko w granicach rozsądku. Jak leżałam w szpitalu z laską która miała w 6 miesiącu skurczę i zrobiło jej się rozwarcie to ordynator jej mówił, że w żadnym wypadku ma nie dotykać brzucha bo wcześniej robiła to namiętnie :tak:

reklama
100_5102.jpgno i już wszystko jasne;) zaraz dodam zdjęcie brzusia
proszę bardzo oto ja;)

Ostatnia edycja:
Do góry