reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ale macie zgrabniutkie brzuszki,laseczki z WAS:)

hubson pewnie ze nasza waga nei idzie w parze z waga zdiecka;)

wczoraj mi polozna powioedziala ze mam duzy i rozciagniety brzuch,i ze duze dzieci mam jak na moja figure

Hej :)
Dawno mnie tu nie było :) Pamiętacie mnie i przecinka? :D
Przecinek okazał się Wojtusiem ( póki co :p ) i ma się dobrze.
Niestety rośniemy oboje ponad miarę - ja +25kg Wojtuś ma już ponad 3kg
Prawdopodobnie ciąża zakończy się cesarką- dowiemy się na 100% na ostatniej wizycie u ginka 12.06.

Wklejam zdjęcie mojego giga babola w 36 tygodniu :)
2014-06-01.jpg

Załączniki

• 2014-06-01.jpg
    2014-06-01.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 121
Kasia, daj znać po wizycie w takim razie :tak:
Ciebie pamiętam, ale przecinka nie bardzo :zawstydzona/y:

Wszystko w normie tylko my ponad normę :)
Trochę mi żal, że prawdopodobnie nie będzie mi dane urodzić dziecka naturalnie - ale lepiej nie ryzykować przyduszenia Malucha albo połamania mu obojczyków przy przeciskaniu się przez kanał będąc takim wielkoludem :)

Kasia, w sumie jesteś już 37tc, więc te 3kg to nic nadzwyczajnego... moja Ola urodziła się 3880 i długaśna, ja jestem niska, przytyłam wtedy ~15kg, w 37tc na usg wyszło mi, że waży już koło 3500, w 39tc miałam cc, ale nie ze względu na jej wielkość. trzeba liczyć się z tym, że część z nas urodzi w terminie dzieci koło 3kg, a część ponad 4kg i to też jest prawidłowo. tak samo jak dziecko mierzące 50cm, jak i 60

Do tego co napisała Małgorzatkar dodalabym jeszcze tylko to ze pomiary USG moga sie nieznacznie mylić w jedna lub w druga stronę.
U mnie na badaniu USG kilka dni orzed porodem wyszło ze Zuzia wazy juz ponad 3600g a urodziła sie z waga 3250g :)

reklama
koleżance z fitnessu w tamten wtorek córka z usg wyszła 2200, pan doktor mówił, że usg się myli i tak pewnie z 2800ma, a urodziła sie wczoraj 3050

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry