reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria brzuszków

candy śliczniasty!
Kingusia jaki duuuzi już. Kinia ile mierzysz na wysokości pępka? :)
Mój eks mieszka w Londynie ;) Teraz kumplujemy sie ;P
Tam to wogóle zupełnie inna opieka medyczna jak u nas.. No cóż.

reklama
candy śliczniasty!
Kingusia jaki duuuzi już. Kinia ile mierzysz na wysokości pępka? :)
Mój eks mieszka w Londynie ;) Teraz kumplujemy sie ;P
Tam to wogóle zupełnie inna opieka medyczna jak u nas.. No cóż.

Inna ... jeśli chodzi o poród i opiekę to jest dużo plusów, są także minusy ...
bo USG robią rzadko, z 2 razy przez całą ciążę , i tylko na każdej wizycie sprawdzany jest mocz , ciśnienie i tętno maluszka jedynie... aż tak dużo wizyt nie ma jak w PL.
Ale na poród i opiekę po porodzie kobiety nie narzekają, wręcz chwalą :-D
i przy porodzie są tylko położne, tak samo przez całą ciążę tylko położną można zobaczyć.

kingusia no to nieźle :p Ja mialam dużo usg, bo a to bylam w szpitalu a to cos sie działo i musiała sprawdzić, mialam 6 razy usg. Ale ogólnie prywatnie jak chodzą to wiem ze mają czesto bardzo czesto. A ja panstwowo chodze.
Ale szczerze wolałabym poród i po porodzie miec lepszą opiekę. Tzn zobacze, bo może akurat u mnie wszystko ok bedzie ale za duzo moja rodzina i znajomi przeżyli żebym dobra opinie miała o polskiej służbie zdrowia.
A ile w pasie mierzysz?

kingusia no to nieźle :p Ja mialam dużo usg, bo a to bylam w szpitalu a to cos sie działo i musiała sprawdzić, mialam 6 razy usg. Ale ogólnie prywatnie jak chodzą to wiem ze mają czesto bardzo czesto. A ja panstwowo chodze.
Ale szczerze wolałabym poród i po porodzie miec lepszą opiekę. Tzn zobacze, bo może akurat u mnie wszystko ok bedzie ale za duzo moja rodzina i znajomi przeżyli żebym dobra opinie miała o polskiej służbie zdrowia.
A ile w pasie mierzysz?

Zależy na kogo trafisz, mam nadzieję i trzymam kciuki, żebyś miała dobrą opiekę i na żadną kwokę , żebyś nie trafiła :eek:
bo potrafią być złośliwe niektóre ... jak moja koleżanka przyjechała rodzić w niedzielę to powiedziała jej położna, że psuje im niedzielny spokój :-D i ogólnie niedzielę hyhy ...
ale to wiesz zależy na kogo się trafi , na prawdę... :-D
a nie wiem ile mierzę, nawet nie mam takiej "ciuchowej" miarki , żeby sprawdzić :confused2:

kingusia no wiesz jak trafie na taką kwokę to jestem na tyle wredna że to ona będzie przeze mnie gnębiona ;P
Niestety za pyskata jestem a jak juz mnie naprawde by ktoś wkurzył to nie wiem jakbym miała cierpieć to wstałabym i jej coś zrobiła ;D;p

Kingusia a moze Ty masz blizniaki;-) hehehe, duzy brzunio, ale to juz finish:-) Moj brzunio też większy niż w poprzedniej ciąży

A to my 36+6 :)

Załączniki

• Nowy folder.jpg
    Nowy folder.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Do góry