reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

reklama
Rybka ja mam to samo buty ciezko zawiazac ,skarpetki zalozyc ,schylic sie itd
Tak sie zastanawiam czy ktos taki gruby okolo 100 kg tez ma takie problemy ?
Dobrze ze my tylko w ciazy a potem schudniemy :) ja musze wrucic do tego co mialam przed 38-40 rozmiar i 65-69 kg :)
wczesniej zawsze mialam 63-65 ;) ale zucilam fajki i sie przytylo przed ciaza bylo 69 :) i bylo ok bo mam 172 :) i tak musi znowu byc :)
Bede biegac przy dziecku wystarczajaco jest roboty i mam nadzieje ze do swiat 2010 :) schudne :)

kamikaa śliczny brzusiooo :)) ja też własnie sie zastanawiam czy ktoś otyły też ma takie problemy... Bo ciąża trwa 9 miesiecy, a problemy od polowy załóżmy niech będą. A jak ktoś waży 120 kg i przez 10 lat tak ma że np ciezko oddychać, brzuch przeszkadza w schylaniu sie, zakladania butów i skarpetek... Hm, jesli otyłe osoby tak mają to ja po porodzie mam zamiar wrócić do swojej wagi :D nie chce mieć takich problemów.. Ważyłam 58 przed a na dzień dzisiejszy 71 i pół już waże :p (ale ja to kurdupel jestem mam 162) i jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy to papierosy rzuciłam wiec waga szybciej urosła :)

Jak urodzimy to dzieci nam napewno pomogą zrzucić zbędne kg :)))

artystka92 tez zaraz po zuceniu fajek przybylo mi 4 kg ale co tam w koncu sie udalo :) a miesiac pozniej dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to warto bylo :) i moglam jesc ile chce a teraz mam 91,2 kg szokkkkkkkkk

Ja tak mysle ze do 100 dojde przecierz to jeszcze pare dobrych tygodni i dziecko tez jeszcze z 2 kg potrzebuje :)
Nie chce byc grubasem teraz ok ale potem nie :)

ionka kochana i przy 119 cm dasz rade :) a co jeszcze potem ?
Chyba zatrudnie nianie dla mnie :-D do pomocy ubrania sie :)

Ze mnie rodzina sie smieje ze zamiast schodzic z 4 pietra to sie tocze. Ogólnie jest ze mnie takie słoniątko :p Tak sobie myśle że narzekam w 7 miesiacu a tu przede mną jeszcze tyle... :p xD

Ostatnio moja prababcia (odwiedziłam ją akurat jak spadł u nas śnieg) a prababcia do mnie że moge iść na sanki (hehe ma mnie za dziecko nadal ale cóż..) a ja stwierdziłam że sanek nie potrzebuje, na brzuchu spokojnie moge zjeżdżać :D :)))

Ale baaardzo śmieszne są niektore sytuacje, teraz jak jest bardzo zimno i śnieżnie to żeby wyjść z psem na spacer 5minutowy ubieram sie 45 minut :D Bo za nim rajstopy, spodnie, a tu bluzka, druga, sweter, kurtka, szalik czapka, a na koniec najwiekszy problem z butami jak ja nie dość że taka kulka to i grubo ubrana :))) hehe

ionka hehe ja mialam 90 i już stękałam... Jak sie schylam to dzidzia zawsze tak chyba po złości układa sie że nie moge :p zakłada mi blokade heheh :p Albo teraz np jak sie schylam to mnie po miednicach i tamtych okolicach kopie ;p

moja na bank układa się tak, żebym tylko się nie schylała :-p ale w sumie dobrze, co ma głupiej matce pozwalać na jakies akrobacje :-p wygodnie ma być :-p

A to ja i moja Kinderniespodzianka (pod postacią połkniętej piłki lekarskiej :-D) na koniec 30 tygodnia :tak: Przepraszam za jakoś zdjęcia, ale mój aparat nie lubi nocnych zdjęć i sie buntuje zawsze :-D

1.jpg

U mnie jedynym problemem przy zakładaniu butów czy skarpetek jest bolące cały czas krocze. Brzuch mi nie przeszkadza. A co do otyłych ludzi, to owszem. Oni zawsze się tak męczą. Do tego przeważnie mają kłopoty z nadciśnieniem i różnymi chorobami, które się przyplątują przy sporej nadwadze. Często też problemy z nadmierną potliwością. Dlatego ja nigdy przenigdy nie chciałabym być gruba i dlatego źle się czuję mając już tyle kilogramów do przodu.

A to ja i moja Kinderniespodzianka (pod postacią połkniętej piłki lekarskiej :-D) na koniec 30 tygodnia :tak: Przepraszam za jakoś zdjęcia, ale mój aparat nie lubi nocnych zdjęć i sie buntuje zawsze :-D

Zobacz załącznik 189859

U mnie jedynym problemem przy zakładaniu butów czy skarpetek jest bolące cały czas krocze. Brzuch mi nie przeszkadza. A co do otyłych ludzi, to owszem. Oni zawsze się tak męczą. Do tego przeważnie mają kłopoty z nadciśnieniem i różnymi chorobami, które się przyplątują przy sporej nadwadze. Często też problemy z nadmierną potliwością. Dlatego ja nigdy przenigdy nie chciałabym być gruba i dlatego źle się czuję mając już tyle kilogramów do przodu.

Kochana gdzie te kilogramy :) jestes zgrabniutka i tylko brzuszek masz ach jak ja bym tak chciala :tak:i u ciebie juz 30 tc super wygladasz :tak:nie to co ja slonica :szok:

reklama
Kochana gdzie te kilogramy :) jestes zgrabniutka i tylko brzuszek masz ach jak ja bym tak chciala :tak:i u ciebie juz 30 tc super wygladasz :tak:nie to co ja slonica :szok:

Oj Kochana, mam 15 kilo do przodu już, mimo że zdrowo się odżywiam, pilnuję z jedzeniem i w ogóle. Zastanawiam się, czy mi się woda nie zatrzymuje czasem w organiźmie. :wściekła/y:
No, ale dziękuję za dobre słowo :tak:

Do góry