reklama
motylkowelove
Fanka BB :)
No u Ciebie bardzo widać myślę ze to kolejna ciąża i dlatego ja czekam kiedy mój taki będzie
Zauważyłam, że znacznie mocniej i szybciej mi wyskoczył niż przy pierwszej ciąży, ale wtedy miałam szesciopak na brzuchu a teraz zrobiła się oponka lekka przed ciaza więc może to też ma coś wspólnego, sama nie wiem, na pewno nie jestem w stanie się ukrywaćNo u Ciebie bardzo widać myślę ze to kolejna ciąża i dlatego ja czekam kiedy mój taki będzie
motylkowelove
Po co się ukrywac jest się czym pochwalić taka fajna piłeczka ja juz tez coraz trudniej jeszcze te prenatalne i pierdziele nie ukrywam sie bo mnie to męczy
Głównie z powodu iż gdyż ponieważ aż do wczoraj jakoś tak nie chciałam, czy też nie byłam w stanie,m uwierzyć że to NA PRAWDĘ się udało i dzidzia jest zdrowa i na prawdę jestem w ciąży ciąży.Po co się ukrywac jest się czym pochwalić taka fajna piłeczka ja juz tez coraz trudniej jeszcze te prenatalne i pierdziele nie ukrywam sie bo mnie to męczy
Dagaa11
Ja sie zastanawiam.wlasnie jak to jest z tym brzuchem. Rosnie mi typowy ciazowy, troche tluszczu na nim mam, ale ma ewidentny ksztalt ciazowego. A jak dzisiaj znalazlam tetno dziecka detektorem, to znalazlam je baaaardzo nisko, ledwo nad linia gdzie kocza sie wlosy łonowe. Wiec skad ten brzuch?!Zauważyłam, że znacznie mocniej i szybciej mi wyskoczył niż przy pierwszej ciąży, ale wtedy miałam szesciopak na brzuchu a teraz zrobiła się oponka lekka przed ciaza więc może to też ma coś wspólnego, sama nie wiem, na pewno nie jestem w stanie się ukrywać
Macica rosnąc robi miejsce dla dzidzi, przesuwając nasze bebechy wyżej. Jelita, żołądek itd. To jest jeden z powodów.Ja sie zastanawiam.wlasnie jak to jest z tym brzuchem. Rosnie mi typowy ciazowy, troche tluszczu na nim mam, ale ma ewidentny ksztalt ciazowego. A jak dzisiaj znalazlam tetno dziecka detektorem, to znalazlam je baaaardzo nisko, ledwo nad linia gdzie kocza sie wlosy łonowe. Wiec skad ten brzuch?!
Kolejny to progesteron który rozluźnia mięśnie aby łatwiej się macicy rosło przez co wszystko jet bardziej wzdete ale nie od gazów a od właśnie tego rozluźnienia no i sama macica już od 11-12tc zaczyna się wysuwac zza kości lonowej i też się wystawia
Dagaa11
Dzieki za wytlumaczenie, bo w necie nic sensownego na ten temat nie znalazłamMacica rosnąc robi miejsce dla dzidzi, przesuwając nasze bebechy wyżej. Jelita, żołądek itd. To jest jeden z powodów.
Kolejny to progesteron który rozluźnia mięśnie aby łatwiej się macicy rosło przez co wszystko jet bardziej wzdete ale nie od gazów a od właśnie tego rozluźnienia no i sama macica już od 11-12tc zaczyna się wysuwac zza kości lonowej i też się wystawia
motylkowelove
Głównie z powodu iż gdyż ponieważ aż do wczoraj jakoś tak nie chciałam, czy też nie byłam w stanie,m uwierzyć że to NA PRAWDĘ się udało i dzidzia jest zdrowa i na prawdę jestem w ciąży ciąży.
Haha ja nadal tak mam tylko mnie czekaja te prenatalne ale wierze ze jest dobrze eh
reklama
Musi być !!!Haha ja nadal tak mam tylko mnie czekaja te prenatalne ale wierze ze jest dobrze eh
Mi teraz też przyjdzie pewnie aż do 7go czekać na wyniki....
Dzidzia wyglądała dobrze, kość nosowa ładna, przeziernosc w normie, nóżki długie, kończyny kształtne.... Ech a jednak jest ten stres....