Nie warto wydawać krocie. Dzieci rosną szybko.
Kup w pepco albo z przecena smyka
to moje pierwsze dziecko, ciezko sie powstrzymac. Ja poki co GAP, ZARA, H&M oraz DearSophie.. zbieram co ladne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie warto wydawać krocie. Dzieci rosną szybko.
Kup w pepco albo z przecena smyka
Ja mam duzo z lumpa i z pepcoA co dziewczynu z ubrankami? z jakich firm warto? z jakich firm ubranka jakosciowo dobre?
Widze ze kazdy jednak indywidualne zapotrzebowania ma ;-)Co do ubranek bardzo lubiłam pajacyki z firmy ewa klucze. Ogólnie maluszki szybko rosną, ale nie niszczą ubranek. Natomiast starsze dzieci strasznie plamia. Syn ma 11 miesięcy i mam dosłownie kilka czystych body na jakieś wyjścia. Mój syn nie akceptuje wszelkich sliniakow więc wszystko jest poplamione jedzeniem.
Wg mnie super jest krzesełko z Ikea do karmienia.
U nas nie sprawdził się lezaczek. Syn nie lubił w nim leżeć. Dodatkowo mieliśmy zakaz uzywania.
Mata edukacyjna jest niezastąpiona. Mieliśmy Zyrafe z brighth starts.
Do picia mamy kubek B. Box. Polecam.
Do gondoli miałam torbę ze ship hop. Teraz mam organizer do spacerówki tej samej firmy. Są bardzo wygodne i ładne.
U nas akurat sterylizatory itp. nie były potrzebne bo kp.
Pozdrawiam.
A ja korzystałam długo z podgrzewacza do butelek jak skończyłam karmić to dzieci w nocy też się domagały jeść - wodę w nim grzałam całą noc - przy dwójce dzieci. Słoiczki podgrzewałam tylko na początku przy pierwszym dziecku później już w gorącej wodzie. Sterylizator zbędny choć przy pierwszym dziecku ratował mnie przy używaniu podwójnego laktatora - jak chciałam porządnie wyparzyć.Zbedne rzeczy:
Sterylizator do butelek
Podgrzewacz do butelek i słoiczków
Zamiast wydawać przeszło 100 zł. Można zainstalować apke Szumis i za darmo
A ja jestem bardzo wygodna i przygotowanie mleka zajmowało mi kilka sekund . Ps. Moje dzieci budziły się kilka razy w nocy, a ja często byłam na tyle zmęczona, że na pewno bym była po nocy poparzona wodą z termosu, a woda byłaby wszędzie . Każda mama musi znaleźć coś dla siebie. Co u jednej było zbędne drugiej ratowało życieMi wystarczało przy jednym i drugim dziecku woda w termosie i zimna przegotowana w szklance
Ja wolałam wydać sto złotych niż trzymać przy dziecku telefon do tego zawsze ktoś może zadzwonić.Zamiast wydawać przeszło 100 zł. Można zainstalować apke Szumis i za darmo