reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
OOOO przypomnialo mi się
Wojtek wszystko wącha i jest wrazliwy na zapachy, któregos dnia pyta mnie
- Mama co to tak śmieldzi?
- Nie wiem nic nie czuje
- To babcia - ma kupe w majtkach:-D:-D:-D

Albo wychodzimy na spacer a Wojtek wola do babci:

Baaaaaabcia tylko nie wsadzaj mi palca do herbaty:-D:-D

OOOO przypomnialo mi się
Wojtek wszystko wącha i jest wrazliwy na zapachy, któregos dnia pyta mnie
- Mama co to tak śmieldzi?
- Nie wiem nic nie czuje
- To babcia - ma kupe w majtkach:-D:-D:-D

Albo wychodzimy na spacer a Wojtek wola do babci:

Baaaaaabcia tylko nie wsadzaj mi palca do herbaty:-D:-D

Nie no, posikałam się ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D

super!!! usmialalam sie......
moje dziecko mowi jako tako....mi sie wydaje ze przez te dwa jezyki troche mu ciezko....ale i tak mamy ubaw

np czesci ciala to zna pol po pl i pol po fr np:
reka to raczka
noga to noge:baffled:
wlosy to wloski
reka to la main(po fr)
buzia to bisou(po fr)
a susiak to "siku" :happy2:
pupa to kupa:baffled:

Wojtek ale z Ciebie numer:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U nas ostatnio Mateusz posługuje się takimi wyrażeniami:
-co ty wyprawiasz?
-chyba żartujesz
A dziadka meczy o jezdzenie traktorem i wola:
-dziadek pal trakor jedziemy na pole podsuwac ziemniaki

Ostatnio mieliśmy impreze i tesc się upił a Mateusz mówi do niego:
-dziadek idz spać, jesteś pijany:-D
Na drugi dzien poleciał do dziadka sprawdzić jak się czuje:
-dziadek żyjesz?
-żyję
-jestes pijany?
-nie
-jesteś chory?
-trochę
-dziadek nie pij wódki:-)

reklama
Heatherku, świetny wątek!!! Można się posikać ze śmiechu:))) I w ogóle w szoku jestem, jak Wojtuś i Matek ślicznie mówią!!! Marcinek nadaje prawie 24h/dobę, potrafi nazwać prawie każdą rzecz, czynność itp., ale zdań jeszcze nie składa... No i sporo wyrazów jest jeszcze przekręcanych, np. babubup to autobus, siuśtata to huśtawka itp. Większość czasowników używa w formie bezosobowej, np. siedzieć, widzieć:) Ale jednocześnie potrafi też świetnie odmieniać przez przypadki:), np. jedzie do babci Eli, zabawka jest Niunia ( tak na siebie najczęściej mówi:). A ze śmiesznych powiedzonek to mogę przytoczyć sytuację toaletową:) Kiedy robi kupę, cały czerwony z wysiłku zdoła zawsze wystękać: Tuta (kupa) idzie!:)))

Do góry