reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
U nas etap brzydkich słów zakończony chociaż jeszcze czasem coś się wymsknie Mateuszowi ale to dlatego, że w przedszkolu ma strasznie niedobrego kolegę- taki chłopak z rodziny patologicznej, wyobraźcie sobie że on opowiada że z dziadkiem pije piwo, albo że mama mówi do niego że jest skur...synem:szok::szok::szok:Przerażające i mam nadzieję że trochę go utemperują w przedszkolu bo nie mam zamiaru słuchać tego u mojego dziecka

Wlasnie,przedszkole -czlowiek mysli ze tam bezbronne istoty tylko chodza a tam cuda na kiju sie dzieja...
Mi powiedziala jedna z mam ,ze jej coreczka (3,5 roku) ostatnio powiedziala do niej "ty dziwko":szok::szok::szok::szok::szok::eek::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: Ta az siadla na dupe z wrazenia...No i pyta siei jej skad ty takie rzeczy umiesz ,a ona niby jeszcze dumna " z przedszkola"....... SZOK:shocked2:

Jak mi Wojtek przed chwilą palnął tekst, to prawie naplułam w kompa, bo właśnie łykałam herbatę. :-)Choć może to bardziej dowcip sytuacyjny.

Wojtek siedzi z taką kulą, do której przez otwory wkłąda się zwierzątka: krowę, konia i owce. Na a z drugiej strony jest otwór do wyjmowania zwierzaków. Wojciaszek wpycha przez ten duży otwór szczurka i szczurkowi wystaje już wytko tyłek i ogon, a Marci na to:
- Wojtek, co Ty zrobiłeś szczurkowi? Zobacz jaki on jest biedny...
- Ale szczurek musi uratować zwierzątka!
- A przed czym je ratuje?
- Bo krówka płacze, że chce jeść!
... po chwili wpychania szczurka...
- yyyy.... bardzo cięzko jest ratować....

Moje dziecko ma ostatnio jeden tekst-po niemiecku ale tlumacze na polski :-D
"zostaw mnie w spokoju"...
No i dzis stoimy na przystanku po przedszkolu i mloda w ryk ,ze do piekarni...cyrki na maxa...Ale ja twarda bo ona zawsze jakies ciacho sobie wymysli i zazwyczaj ja je zjadam...No i dak drze ta jape i ludzie na nia patrza...nie wiem chyba laska za moimi plecami cos jej pokazala bo zaraz zrobila na nia taki wytrzeszcz oczu----> :crazy: i krzyknela "lass mich in ruhe" :-D i tylko uslyszalam od dziewczyny "okay".....:-D:-D

a tekst ten np.w domu sypie jak cos jej kaze sprzatnac badz cos nabroi i kazanie dostanie....

A dzis mialam cudowny poranek...Mloda sie obudzila doslownie 30 sek.po mnie i taki usmiech miala aniola,glaskala mnie po twarzy....bylo to niesamowite :-)

reklama
No i dzis stoimy na przystanku po przedszkolu i mloda w ryk ,ze do piekarni...cyrki na maxa...Ale ja twarda bo ona zawsze jakies ciacho sobie wymysli i zazwyczaj ja je zjadam...No i dak drze ta jape i ludzie na nia patrza...nie wiem chyba laska za moimi plecami cos jej pokazala bo zaraz zrobila na nia taki wytrzeszcz oczu----> :crazy: i krzyknela "lass mich in ruhe" :-D i tylko uslyszalam od dziewczyny "okay".....:-D:-D

Heheheh o tej piekarni to chyba o mojej dzisiejszej drodze do przedszkola pisałas:-D nie dość ze jeszcze spóznieni godzine w korku stałam to młodemu zachciałao sie babeczek!!!!:wściekła/y::wściekła/y:których pózniej i tak nie je.

I mam przez nie sajgon w aucie i niedługo to mi chyba tam zboże urośnie od tych okruchów i ziarenek.

Do góry