reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Marta jakiś czas temu pochwaliła się, że nauczyła się w przedszkolu wierszyka: "Mały jeżyk o tym wie i nastroszył kolce swe". Pytam więc, co jest dalej, albo wcześniej :-D bo nie sądziłam, aby to była całość. Na co Martuś, że to już cały wierszyk- co ja się będę kłócić z dzieckiem :tak: Zagadka rozwiązała się na występie z okazji pasowania na przedszkolaka- otóż są to ostatnie dwa wersy dość długiej piosenki, którą moje dziecię doskonale zna :-D

reklama
Sylwia, u nas też pierwsza zwrotka:-D
Kasia, u nas jest tylko taka zabawa "na polanie siedzi jeż, co on robi to ty też" i wtedy pani coś pokazuje i dzieci naśladują;-)No chyba, że jest coś dalej o czym nie wiem:sorry2::-D

Na Mazurach była całkiem przyzwoita pogoda, nie padało, było ciepło, ale przez chwilę coś tam pokropiło i Wojtek na to popatrzył w górę i powiedział:
- Desczu! Nie padaj!

Są i następne zwrotki piosenki - wszystko mozna wygooglować:-D

Piosenki dla dzieci

Matek, każda mama chciałaby takie słowa usłyszeć.

No google to skarb normalnie :-)

Dzis pierwszy raz jak zapytalam sie Noemi o czym mysli (bo sie zamyslila to mi odpowiedziala... No i myslala o tym ze spala w swoim pokoju i ze jej prezent kupie...:-D
A wczoraj siedzimy w lazience i mloda:
mama,tata ma ogon tu z przodu...
Ja:"tak?":szok:
Noemi: ale zepsuty...:-D

reklama
Do góry