reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Mikuś :-D:-D:-D:-D

Wojciaszek przychodzi w nocy i coś tam marudzi, a ja do niego coś w stylu: Wojtek, idź spać" (juz dokładnie nie pamiętam), a on na to poważnie:
- Mamusiu, dlaczego ty tak do mnie bzydko mówis?

:szok: Się zawstydziłam normalnie.

reklama
sie usmiałam :)
Karol też ma takie teksty ale musze sobie coś położyc i na bieząco zapisywać bo normalnie za chwile nie pamietam...pamietam tylkojak zwracałąm mu uwagę podniesionym głosem żeby nie walił nocnikiem (no bo ile razy można to powtarzać) to dzieko zostawiło nocnik, przyszło do pokoju i z powazną miną "a ty nie krzycz" ...zreszta tekst "nie krzycz na mnie" był juz nie pierwszy raz a zawsze takim tonem ze mnie rozbraja

Ja dzisiaj pękłam psychicznie i poszłam sobie popłakać w łazience... Matyl usłyszał (chociaż oczywiście miał NIE słyszeć), przychodzi do mnie i mówi "Mamusiu, już się nie denerwuj. Chodź, przytulę Cię". Gramoli mi się na kolana, daje buziaka, przytula, po czym do Tatusia: "Chodź, chodź tatuś. Pobawimy się małymi samochodami, nie będziemy mamusi przeszkadzać"....

Mój Małż chrapie, jak śpi na wznak. Mateusz rano w naszym łóżku. Leży sobie i patrzy to na mnie, to na M. Po czym - prawie szeptem - do tatusia: "Tatusiu, nie warcz tak (!!) jak oddychasz. Słyszysz, mamusia cichutko oddycha. Musisz tak spróbować. Umiesz tak?"..... :-):-):-)

:-D:-D:-D

ja tez powinnam zapisywac teksty Klaudii bo za chwile juz ich nie pamietam, a nieraz gada jak "stara"

reklama
ja tak jak rusałka i baska musiałabym zapisywać .......Sandra strasznie przekreca wręcz tworzy swoje wyrazy:tak:
gołąbek----- godłubek
często jak coś spsoci to mówi nic skodzi --- nic nieszkodzi.. nie stało - nic się nie stało.... tego to wręcz nadużywa :-D:-D:-D
cewony niski zióty bieły pańciowy ziowy oltowy ciany w kopki ,aski ciekawe czy to potraficie przetłumaczyć;-) i to nie jest zmiękczanie bo niektóre wyrazy mówi nad wyraz wyraźnie :tak: krowa cewony kapturek
a ..... ziobro aski ---- to zagadka na dziś :-D

Ostatnia edycja:
Do góry