reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
Wojciaszek jest mistrzem słowotwórstwa:
abuti nadymał - autobus zatrzymał się
opylaj łyjeje - obliż łyżeczkę
lamba jebuta - lampa zapsuta

Wojciaszek któregoś dnia stwierdził:
- mama ma pupę
A potem jak wyszłam z toalety:
- mama do toalety nie padła (nie wpadła)

No i zbieranie grzybów:
- o tuuu! Gylb! Niedobly.... A tu!!!!! kulka, a nie, chyba lil.... A tu!!! kulka! Gula kulka!!
Tak na wszelki wypadek tłumaczę: o tu, grzyb, niedobry... a tu kurka!, a nie, chyba liść. A tu kurka! Duża kurka!! :-):-)
I tak sobie łazi po lesie i buzia mu się nie zamyka.

No i to, że Wojtek nie mówi "f" tylko "h" przysparza nam wiele radości. Przede wszystkim w wyrazie "fuj". No i jest na przykład tak. Wojtek cos znalazł, ja mówię, żeby wyrzucił bo to śmieć, a on na to:
- to je huj! daleko! - i wyrzuca.
Albo:
- huj! a tu! - i pokazuje na coś brudnego, czy brzydkiego.

Ostatnia edycja:
No ale się obśmiałam. Matek jak zwykle bryluje w słownictwie.
A ja tylko przytoczę pierwsze zdanie Kuby jak jeszcze uczył się robić siku
Rzecz dzieje się w wannie w czasie kąpieli:
"Kurde... ja tu siadam, a tu siku"

Mamoot ja z Wojciaszka nie mogę. Ale musicie mieć wesoło z nim no i tak fajnie wymawia że mogłabyś słownik napisać z poradami dla innych:tak::-D
Sumka pierwsze zdanie Kuby bomba:-D:-DI jaka głęboka filozofia od małego:-D

ale się uśmiałam, stęskniłam się za naszymi dzieciaczkami :tak::-)

moja Izka dalej śmiga w pampersie i nawet nie chce spojrzeć na nocnik wzięłam więc go ze sobą na wakacje w nadziei że coś się zmieni i mówię:
-Izuś zobacz nocnik przyjechał z nami na wakacje, będziesz do niego robiła siusiu?
-nie, dziękuje
no to my z mężem produkujemy się:
- ale Izuś trzeba robić siusiu do nocniczka ...itd
- nie dziękuję bardzo
ja na to
-ok, w takim razie będziesz chodzić w mokrych majtkach bo ja ci pampersa nie będę zakładać ....itd
-nie straszcie mnie!!!

dzieciaczki są fantastyczne:-)

u nas mlode szwagry maja ubaw, najmłodszy zawsze prosi Oti aby mowiła: Maciek Król..ona wymawia Maciek ciul:-)

ale się uśmiałam, stęskniłam się za naszymi dzieciaczkami :tak::-)​

moja Izka dalej śmiga w pampersie i nawet nie chce spojrzeć na nocnik wzięłam więc go ze sobą na wakacje w nadziei że coś się zmieni i mówię:
-Izuś zobacz nocnik przyjechał z nami na wakacje, będziesz do niego robiła siusiu?
-nie, dziękuje
no to my z mężem produkujemy się:
- ale Izuś trzeba robić siusiu do nocniczka ...itd
- nie dziękuję bardzo
ja na to
-ok, w takim razie będziesz chodzić w mokrych majtkach bo ja ci pampersa nie będę zakładać ....itd
-nie straszcie mnie!!!​
No ale Iza niezła z tym nie straszczcie mnie :-D:-D
Kuba za to na swoją siostrę Natalkę woła Latarka :-D

reklama
Do góry