reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
e tam nie kazdy...angielski jest najbardziej popularny...co mi np.po serbskim? :-D

Gratki dla Wojtka :)

ja wlasnie przetestowalam noemi :-D i ona umie R wymowic...ale samo...bo jak juz pelen wyraz to zajezdza takim gardlowym R wpadajacym w H- czyli mala niemra z niej :-D

Gratulacje Wojtek!

Nasz Wojtek też juz prawie we wszystkich wyrazach mówi "r". Jak nie mówi, to z lenistwa ;-). Ale że załapał, że się tym jego "r" zachwycam, to stara się mówić dużo wyrazów z "r" i poprawnie.

To Misiek juz długo r wymawia i dla mnie to było jakieś takie oczywiste, że jak oglądałam filmiki z dnia babci i dziadzia i dzieciaki r nie wymawiały, to się zdziwiłam, a to przecież zupełnie normalne. Za to dalej nie wymawia szeleszczących głosek. Same jako tako, ale w wyrazach juz nie.
Brawo dla dzieciaków!

Daniel też ładnie mówi i raczej r wymawia, jakoś sporadycznie się to zdarzy, raczej cześciej przekreca wyrazy np. tewelizor /telewizor

Kasiu, ja tak na to "r" czekałam, bo to dopiero od niedawna, a mówi się, ze pojawia sie do 5 roku życia. I stąd taka radocha. :-), bo wyczekane.
A "cz" "sz" "ż", to przeważne Wojtek mówi ładnie, ale jak się spieszy i mówi niedbale, to niedokładnie wymawia.

reklama
Do góry