reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Franek waleczny pomóż mu być zdrowym...

reklama
no to dobrze,ze fundacja tvn na cos kaskę dala.Tam jest rowniez czastka ode mnie bo ja zawsze im sms wysylam tzn w kazdym miesiącu:)

Super ,ze Franiu robi takie postępy.

I Franula na pewno bedzie zdrowy!!! wiem to:) trzymam kciuki za Was i dziękuje Ci wiesz za co:)

dziewczyny chciałabym cos przesłac Franiowi na aukcje internetową moge prosic o adres
pozdrawiam asia
i skopiowałam sobie numer konta jezeli chodzi o ddanie 1 % podatku ale to bedzie dopiero w marcu (wtedy sie rozliczam )
czy nie bedzie za pózno ???
pozdrawiam wszystkich asia

FraniowaMama jest aktualnie z Frankiem w CZD do 4.12 a potem jada na 2 tygodniowy turnus
Przesyłaja wszystkim pozdrowienia!

Kochani, długo się nie odzywałam tutaj, ale wróciłam z krasnalem tuz przed świętami, potem święta...czas płynie strasznie szybko:)

Chciałabym Wam wszystkim bardzo serdecznie podziękować za pomoc, za wszystkie rzeczy, które nam przesyłacie na aukcje, za udział w aukcjach Frania, za trzymanie kciuków za krasnala i wieeele ciepłych słów:)

Franiu robi ciągle postępy, i to zarówno w rozwoju umysłowym, jak i ruchowym. Umysłowo jest jakieś 3 mies do tyłu, ruchowo ok 7. Wzorce ruchu, które sobie wypracowuje nie sa do końca prawidłowe, ale - jak mówią lekarze i rehabilitacji - najwaźniejsze, ze znajduje sposób by usiąść, by się przemieszczać..ważne, ze chce. Bez tego i sztab najlepszych rehabilitantów nic by nie wskórał.

Czas chyba na podsumowanie roku 2010 i krótkie kalendarium postępów Frania.
Franula był na 5 turnusach ruchowych, tak jak to zaplanowaliśmy. Były to turnusy w osrodku rehabilitacyjnym, za które płaciliśmy sami. Bylismy także na 2 turnusach jednotygodniowych w Centrum Zdrowia Dziecka (1 x NDT Bobath i 1 x SI), to terapia opłacana przez NFZ. Do domu przyjeżdża do Frania 4 lub 5 razy w tygodniu cudowna pani rehabilitantka, p . Natalia. Do terapii małego włączylismy we wrzesniu terapie dr S. Masgutowej. Jeśli zaś chodzi o Synagis, to narazie Franula dostał 1 dawkę. Powinno sie udac podac mu jeszcze 2 dawki.

KALENDARIUM POSTĘPÓW FRANIA
5,0 mies (5.01.2010 r.) - pierwszy świadomy usmiech, Franiu łapie linie środkową
9,1 mies - pierwszy obrót z pleców na brzuszek
10 mies - turnus rehabilitacyjny
11 mies - turnus rehabilitacyjny
11 mies - pierwsze obroty z brzucha na plecy
12,2 mies - krasnal wkłada stópki do buzi
13 mies - turnus rehabilitacyjny
13,2 mies - siedzi samodzielnie przez pół minuty
14 mies - turnus rehabilitacyjny
14,3 mies- podciaga się do klęku
14,3 mies- samodzielnie usiadł
15,2 mies - turnus NDT w CZD
15,3 mies - turnus SI w CZD
16 mies - turnus rehabilitacyjny
16,3 mies - Franiu raczkuje!!!! (obecnie pracujemy nad detalami trudnej sztuki czworakowania:)

Bardzo proszę - nie zapomnijcie o Franiu w roku 2011. Jeszcze tylko troszkę potrzeba krasnalowi, by bylo całkiem dobrze..

Ostatnia edycja:
Pamiętajcie proszę o 1% dla Frania.
Przy wypełnianiu deklaracji PIT wystarczy wpisać:
KRS 0000037904,
w rubryce "Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%" należy wpisać: (10684) KOSSOWSKI FRANCISZEK.

6WuibIRQDwiOI9xteX.jpg

Dziękujemy:)

franiowa Mamo to moj 1% masz obiecuje pamietac o twoim synku przy rozliczaniu:) postaram sie tez cos wplacic na konto Frania na aukcji tez cos kupie,tak bardzo trzymam kciuki za Twojego krasnalka naprawde z calego serca zycze wam wszystkiego co najlepsze...na marginesie podziwiam cie jestes wspaniala silna kobieta:) Franio ma szczescie ze ma tak wspaniala mamusie:)... nie badzmy obojetni pomozmy Franuli!!!!!!!!

reklama
Do góry