reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Fotki naszych nowonarodzonych pociech...

Oj dziewczyny, jakie Wy jesteście młodziutkie...aż Wam zazdroszczę, jak Wy będziecie w moim wieku, to nasze dzieci będą w Waszym wieku, przeraża mnie to, bo już będę starą babą, o ile dożyję tylu lat.

A tu nasz wypad do Wesołego... DSC04575.jpgDSC04613.jpgDSC04619.jpgDSC04540 - Kopia.jpgDSC04699.jpgDSC04562.jpgDSC04578.jpgDSC04668.jpgDSC04594.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Oj dziewczyny, jakie Wy jesteście młodziutkie...aż Wam zazdroszczę, jak Wy będziecie w moim wieku, to nasze dzieci będą w Waszym wieku, przeraża mnie to, bo już będę starą babą, o ile dożyję tylu lat.

A tu nasz wypad do Wesołego...Zobacz załącznik 386868Zobacz załącznik 386869Zobacz załącznik 386870Zobacz załącznik 386871Zobacz załącznik 386878Zobacz załącznik 386873Zobacz załącznik 386874Zobacz załącznik 386877Zobacz załącznik 386876

No mnie dziś za babcię pani w przedszkolu wzięła a jak Mikołaj poszedł z tatą na piwo to pytali się czy przyszedł z tatą czy z dziadkiem.Ale powiem Ci że chodziłam do klasy z dziewczyną której mama została babcią w wieku 36 lat(obie jako 18nastki urodziły)

Ostatnia edycja:
są 'uroki' i poźnego i wczesnego macierzyństwa :O:p:)))

mnie najbardziej wkurzało jak byłam w ciąży, że wszyscy sie dziwnie patrzyli i w szpitalu też pielęgniarki myslały ze nie mam 18 lat ehhh
albo komentarze starszych pań (dobrze wiedziały ze słysze) o tym, ze młodzi nie umieją sie zabezpieczać yyy! a ja jestem w tym 1% który zachodzi w ciąże pomimo zażywania tabletek hehe :p

są 'uroki' i poźnego i wczesnego macierzyństwa :O:p:)))

mnie najbardziej wkurzało jak byłam w ciąży, że wszyscy sie dziwnie patrzyli i w szpitalu też pielęgniarki myslały ze nie mam 18 lat ehhh
albo komentarze starszych pań (dobrze wiedziały ze słysze) o tym, ze młodzi nie umieją sie zabezpieczać yyy! a ja jestem w tym 1% który zachodzi w ciąże pomimo zażywania tabletek hehe :p

A ja tam otwarcie się przyznaję, że moja ciąża była w pełni świadoma, zaplanowana i wyczekana i jak słyszę takie komentarze to zawsze muszę coś odpowiedzieć, bo mnie krew zalewa!! Jak niektóre kobiety planują pierwsze dziecko w wieku ok 40stki to nikt nic nie mówi, ale jak masz 22 lata jak rodzisz to, że dzieciak jesteś. Gdzie ta sprawiedliwość? Mam nadzieję, że nikogo tym postem nie uraziłam, chcę tylko przekazać moje zdanie, że niektóre KOBIETY zwłaszcza takie babcie to są okrutne. Aha i oczywiście muszę dodać, że będąc w ciąży ani razu nie ustąpiłam takiej "zmęczonej życiem i starością" Pani właśnie dlatego, że uważają, że młoda kobieta w ciąży to na pewno wpadka i że pewnie porzuci dziecko na śmietniku albo co... Ahhh musiałam to napisać :p

ja planowałam maleństwo, ale chciałam zacząć kilka miesięcy później :p a podczas choroby przyjmowałam tak silne antybiotyki, ze obnizyły one działanie tabletek praktycznie do 0 :p przynajmniej tak tłumaczy to moj lekarz, bo innego wytłumaczenia nie widzi :p hehe (:)

a własnie stare mohery tylko komentować potrafią ;/ jeszcze wcześniej na prawde wyglądałam jakbym miała 15 lat ;p ale to nie znaczy ze ktos mnie ma obrażac ;| (oczywiście to są odosobnione przypadki :p nie mowie ze wszystkie ;p) bo one takie schorowane i stać w tramwaju nie mogą a na drugi koniec miasta po zakupy mogą jechać ;| jakby bliżej sklepów nie było ;];]

w tramwajach są wyznaczone miejsca dla chorych, jak miałam problemy z kolanem to też siadałam na tych miejscach, nie chodziłam o kuli ani nic, ale nie mogłam stać jeszcze w tramwaju jak tak trzepie ;/ to już były dziwne spojrzenia, bo jak młoda to chora nie może byc co nie :| :p

aa to sobie ponarzekałam, jeszcze na wątku zdjęciowym :p

dodaje zdjątko Mai, jeszcze ze szpitala <33 pamiętacie jakie były z naszych dzieci maleństwa a tu już roczki prawie!!!

Załączniki

• P9260061.jpg
    P9260061.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 43
Och misiunia Majeczka taka malusia tutaj. Moja szwagierka urodziła pod koniec czerwca i jak patrzyłam na tą małą to wydawało mi się to takie odległe jak Nadia taka była. Z resztą teraz jak patrzę na nie obie to uwierzyć nie mogę, to tylko 9 miesięcy a teraz taka kolosalna różnica... Za parę lat prawie wcale się nie zauważy różnicy wieku kuzyneczek. Misiunia ja po operacji kiedyś (14lat miałam ) W tramwaju usiadłam to myślałam, że mnie taka chora staruszka jeżdżąca na drugi koniec miasta zje, że nie chcę jej miejsca ustąpić.

Misiuniaja też wyglądam na dużo mniej lat niż mam :)

Ostatnia edycja:
hehe no tak to juz jest jak sie młodo wygląda :p moje mężowi keidys kazali pokazywać dowód w sklepie jak kupował alko :D hahahahahaha :p

a jeszcze wam coś opowiem, jak dostawałyśmy wypis ze szpitala to byli też moi rodzice, bo odwozili mnie i Maje do domu, pielęgniarki zawołały mnie po odbiór ksiażeczki i żeby pokazać mi co robić z pępuszkiem i takie tam, no i moja mam oczywiście dociekliwa chciała iść z nami i pyta sie pielęgniarki czy moze tez iść, a pielęgniarka jej na to, że koleżanki to chyba nie muszą isć ze mną hahaha a moja mama ze ona jest BABCIĄ! <lol> normalnie myślałam, ze tam padne ze śmiechu :p:p

To zdjęcia z roczku hrabiny, miała mieć torta gitare ale jednak zdecydowaliśmy się na motylka:tak:

Załączniki

• P1030337.jpg
    P1030337.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 85
  • P1030338.jpg
    P1030338.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 86
  • P1030334.jpg
    P1030334.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry