reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

fotelik samochodowy

G

goszczaca

Gość
Czy macie jakieś swoje typy na fotelik samochodowy od 0-25 lub 0-18 kg.? coś sprawdzonego i wygodnego dla prawie miesięcznego brzdąca.

reklama
Wedlug mnie dla tak malego dziecka najlepsza opcja bedzie fotelik 0-10/13kg a nie az 18 czy nawet 25kg, typ maxi cosi citi.

Popieram Paulina 12 . Dziecko do roku jest zdecydowanie mniejsze niż 18 czy 25 kilogramowe. I jak foteli jestdo wszystkiego ... to jest do niczego. Wkladak redukująca nie zrobi az takiego cudu.Tez zastanawiałam sie nad takimi rozwiazniami ale doswiadczenie znajomych i rozsadek wzial góre, na szczeście. A- foteliki tzw 1 czyli 0-13 da sie wypinac z auta i noscić, też w reku jak małe spi, część mozna też wpiąć do stelaża wózka, jeśli masz kompatybilny- stad np maxi cosi, b - potencjalnie mozna stosowac tzw bazy mocujące do auta czasami zwiekaszjące bezpieczeństwo- ale do duży koszt i dla mnie przesada. c foteliki 2 - mozna juz kupić dla wiekszego dziecka- mój synek wylądował w takowym w 9 m-cu, bo jest duzy i byo mu ciasno, wiec nie było sensu mega inwestowac w fotelik, ale bezpieczeństwo małego było na 1 miejscu. Dla mnie wazne aby poza bezpieczeństwem fotelik rozsuwał sie do pozycji dobrej do spania i zeby dało sie go łatwo czyścić
Profesjonalna strona o fotelikach, która polecam to fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa. Nasz wybór padł na uzywany ale sprawdzony i ze spiworkiem ( super dla maleństwa bo łatwiej zapakowac zamiast mordować sie z dodtakowymi warstwami ubranek) fotelik maxi cosi cabrio - bo min kompatybilny do naszego wózka quinny speedy, a potem roemer king plus i jesteśmy b zadowoleni.
Przyda sie tez osłona na siedzenie z przodu bo butkami Mały wysmaruje wszystko- coś tego typu - ORGANIZER NA SIEDZENIE OCHRANIACZ SIEDZENIA OSŁONA (5040107908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. pzdr
ms

My mielismy fotelik nr 1 firmy tako, dalam 250zl bodajze, wtedy jeszcze nie swiadoma ze sa bardzo slabe. Za to w fotelik numer 2 mloda przesiadla sie do maxi cosi priori w wieku 10msc.

Znajoma chwalila takie foteliki wieksze, ze sa o wiele lepsze niz te 0-13. Mam taki to naprawde siedział w nim jak polamaniec:/

Dziewczyny dobrze piszą- dla tekiego maleństwa najlepszy jest fotelik- "nosidełko" .
Jest tez opcja gondoli wózkowej, która przypina się jak fotelik- niektóre wózki sa w takie wyposażone.
Generalnie warto kupić taki 0-9 , dla maleństwa , mocowany TYŁEM do kierunku jazdy, który możesz wyjąć z samochodu, gdy dziecko śpi i przenieść je w nim , czy zamontować na ramie wózka. Możesz kupić nawet używany- w jakimś komisie dziecięcym czy na Allegro, bo , fakt, długo z niego korzystac nie będziesz (aczkolwiek , jak moja Niunia zaczynała "przygodę " z jedzeniem "obiadków", a jeszcze sama nie siedziała, to sprawdzał się też jako krzesełko do karmienia ;-):tak:.
Warto potem kupić dobry fotelik dla starszego dziecka- wiesz, "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego" ;)

Aha, dziecko w tym wieku zdecydowanie NIE SIEDZI . jego kręgosłup by tego nie wytrzymał.
Trzeba tak przypiąć fotelik, by dziecko było w pozycji półleżącej, z nóżkami w górze.

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim, trzeba zwracać uwagę na atesty. Tu nie można ryzykować. Fajną ofertę ma babydesign - polski producent, więc nie ma ryzyka made in china ;) Nie mają sklepu internetowego, ale można wejść na stronę i sprawdzić najbliższy sklep.

Jak kupiłam Maxi Cosi pebble (0-13kg lub 9 miesięcy), razem z bazą Maxi Cosi FamilyFix. Podstawa nam posłuży przez pierwsze 4 lata. Myślę, że warto zainwstować w taką bazę, bo najpierw przypina się do niej ten najmniejszy fotelik, a pozniej tylko go wymienia na większy... No i co najważniejsze, Maxi Cosi przeszedł testy bepieczeństwa i jest podobno jednym z najlepszych.

Tak, maxi cosi zdecydowanie zwycieza. W czolowce jest tez Romer.
A i tymi 9 miesiacami sie nie zgodze ;-), fotelik wymienia sie dopiero gdy glowa zacznie wystawac lub wtedy kiedy przekroczy mase. Corka znajomej jezdzila do 14msc ;-) im dluzej tym lepiej

reklama
Do góry