reklama
Moze juz gdzies pisalyscie, ale nie mam czasu szukac, wiec zakladam osobny watek. Powoli nadchodzi czas kiedy trzeba bedzie zmienic fotelik no i jestem w kropce bo nie wiem, ktory wybrac. Nie wiem jaki producent bedzie najlepszy ani czy to ma byc fotelik w przedziale wagowym 0-18 czy 9-18, a moze 9-36 ?
Wiem tylko, ze ma byc najbezpieczniejszy z dostepnych i idealnie byloby rowniez gdyby mogl byc montowany tylem do kierunku jazdy (przynajmniej na poczatku) oraz zeby byl wygodny dla dziecka.
Mozecie mi pomoc w wyborze? ? ?
Wiem tylko, ze ma byc najbezpieczniejszy z dostepnych i idealnie byloby rowniez gdyby mogl byc montowany tylem do kierunku jazdy (przynajmniej na poczatku) oraz zeby byl wygodny dla dziecka.
Mozecie mi pomoc w wyborze? ? ?
juana
Fanka BB :)
My jeździmy w nowym foteliku juz od dwóch tygodni, troche za wcześnie na jeżdżenie przodem do kierunku jazdy, ale Kubas już po prostu nie mieścił w starym foteliku, szczególnie grubo ubrany. Mimo tego, że na foteliku jest napisane, że niby dziecko do 13 kg sie w nim mieści. Kubas miał za wąsko w ramionach i taki ścisniety jeździł, wiec kupilismy nowy.
Mamy maxi cosi priori xp, przedział wagowy 9-18 i fotelik ma opcję kładzenia do spania. Bardzo wygodne dla Kubasa.
Nie chcieliśmy tego 9-36, bo uważaliśmy że jest za wielki i nie podobały nam się żadne. Z kolei na ten 0-18 to chyba troche za późno, trzeba go było kupić na początku, to teraz byłby problem z głowy...
A jak Kubas wyrośnie z obecnego fotelika, co mam nadzieję szybko nie nastapi, to kupimy tylko podstawkę dla starszych dzieci.
Mamy maxi cosi priori xp, przedział wagowy 9-18 i fotelik ma opcję kładzenia do spania. Bardzo wygodne dla Kubasa.
Nie chcieliśmy tego 9-36, bo uważaliśmy że jest za wielki i nie podobały nam się żadne. Z kolei na ten 0-18 to chyba troche za późno, trzeba go było kupić na początku, to teraz byłby problem z głowy...
A jak Kubas wyrośnie z obecnego fotelika, co mam nadzieję szybko nie nastapi, to kupimy tylko podstawkę dla starszych dzieci.
kelts
my kupilismy ramattii venus (ok 300zl - cena w miare rozsadna bo rowniez bezpieczny) i jestesmy bardzo zadowoleni, od 9-18kg z opcja spania. wygodny dla malej i praktyczny granatowy kolor. kobieta w sklepie mowila ze te do 36 kg sa niepraktyczne bo potem dziecko i tak juz nie chce jezdzic w foteliku tylko woli siedziec na podstawce
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
My kupiliśmy wczoraj Deltima do 36kg Deltim - dokładnie taki jak w linku. Mam nadzieję, że na długo starczy
, bo bratowa kupiła pół roku temu fotelik do 18kg i niestety musi teraz kupić nowy, a dziecko ma dopiero 1,5roku i waży 11,5kg
. Kelts - foteliki do 36kg można tak dementować, że zostaje w końcu sama podstawka
.
katiNJ
Ja mam upatrzony ten fotelik Britax Roundabout Convertible Car Seat
Jest to fotelik do 18kg. Do 1 roku zycia (albo do ok 15kg) montuje sie go tylem do kierunku jazdy.
Jest to fotelik do 18kg. Do 1 roku zycia (albo do ok 15kg) montuje sie go tylem do kierunku jazdy.
katiNJ
No to Patryk i Pitrus beda sie tak samo wozic:-)
pytia
Suuuper wątek, bo właśnie wlazłam na BB (nawet mąż mi kazał Was zapytać o radę
właśnie w sprawie fotelików. Dzisiaj byliśmy oglądać i kompletnie nie wiem, co wybrać. Oczywiście, podobał nam się Bebe Comfort na przykład, ale cena ponad 800 zł jest dla nas zbyt wysoka. Pan w sklepie proponował nam hiszpańską firmę PLAY Artyku
reklama
Pytia: odnośnie fotelika play - podejrzewam, że chodzi Ci o ten z zakresu wagowego 9-25kg. ja też go oglądałam, a potem poczytałam na niemieckich stronach o nim - w testach wyszedł słąbiutko jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. doszliśmy do wniosku z Krzyśkiem, że lepiej jest dodać te 100-150zł i mieć np. roemera. któy to wyszedł dużo lepiej w testach.
Podziel się: