reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy

reklama
My tez bedziemy sie za niedlugo przymierzac do kupna fotelika bo nasz Maxi cosi Priori (9-18kg) sie zaczal w szwach rozjezdzac- jednak sluzyl cos kolo 20 000km. Ja obstawiam Maxi Cosi Rodi- glownie ze wzgledu na mozliwosc ulozenia w pozycji pol lezacej-co przy dlugiej jezdzie jest dla nas bardzo wazne bo Maly czesto droge przesypia. Z tymi atestami tez sie gubie, a w sklepach gdzie pytalam sprzedawcy sami niezbyt sie orientuja co sprzedaja co mnie juz wkurza chyba najmocniej!!!!

U mnie właśnie odpadają foteliki w stylu maxi cosi rodi, bo nie mają własnych wewnętrznych pasów dla dziecka, a nie wyobrażam sobie, żeby Szymon jeździł już zapięty samym pasem samochodowym - ortopedzi zalecają taką jazdę powyżej 3 roku życia, a u niektórych dzieci nawet powyżej 4 roku (ze względu na stopień rozwinięcia i stwardnienia kości klatki piersiowej).

A z czego te wzmocnienie powinny być?

Standard to styropianowa wkładka+plastik z zewnątrz (nawet maxi cosi tak mają) :szok:

Romery (taki mam) i chyba Maxi Cosi mają stelaż metalowy + styropian + plastik - te tańsze metalowch wzmocnień moga nie mieć - można to ocenić po wadze - te stosunkowo lekkie nie mają wzmocnień.

Zewnętrzna skorupa z solidnego plastiku, a w środku wyściółka styropianowa.

W tobim też tak jest, bo moja sąsiadka go ma, więc miałam okazję widzięc wywnętrzony do prania.

no bo to jest tak że niektóre plastyki sa bardzo wytrzymałe a niektóre niezbyt

ja akurat 9-18 mam na pełnym stelażu metalowym - porządne rury, nie wiem co to za firma i jak w testach, ale wygląda super, jednak zakup sprzed 3 lat...
jakieś japońskie cudo..

reklama
Koszmar z wybieraniem tych fotelików :angry:

Mam obrane dwa, o których wcześniej pisałam - małż w sobotę zadecyduje czy któryś się nada.

A cenami w moim sklepie się zszokowałam - niższe na allegro lub takie same :szok:

Do góry