reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik Samochodowy.

reklama
toska a to już? :szok:
Jakie - poza oczywistą sprawą wagi - są symptomy "wyrastania" z fotelika? Wydaje mi się, że nasz dla Piotrka jest jeszcze ok, ale może tylko mi się wydaje :dry:

Toska też planuję kupić Maxi Cosi Rodi XR :tak:

Esiu poza wagą są jeszcze 2 symptomy wyrastania z fotelika
- wystaje głowa
- nie mieści się na szerokość (gł. barki)

Zuzia póki co się mieści w swoim foteliku (choć przyznam ,że upakowana w zimowy kombinezon albo kurtkę to z trudem:-);-)) ale wiosną/latem myślę, że będzie konieczny większy, głównie z powodu wzrostu.

U nas powód był jeszcze inny ( bo Stasiek w sumie mieścił się jeszcze w starym foteliku): ja nie miałam siły go wkładać:zawstydzona/y: (prawie 16kg zywej wagi + strój zimowy), a samemu trudno było mu się wgramolić w zimowym kombinezonie.
Gdyby nie pora roku to jeszcze chwilę by pojeździł w priori, a ten nowy jest niski i Mały bez problemu sam do niego wchodzi.
Dzisiaj zaczełam trochę klnąć na zapinanie pasem:baffled:, muszę się przyzwyczaić.

Obejrzałam Piotrka w foteliku i mam takie same spostrzeżenia :dry: Wprawdzie mieści się jeszcze (choć zimowe opatulenie nie pomaga), jednak wpakowanie go nie jest już łatwe :baffled: Robię to 2x dziennie + raz wyjmuję go z Małgosią na rękach i mam już nieco dość :baffled: A w ciąży nie jestem ;-)
Wypracowałam technikę łapania za spodnie na kolanach i zarzucania Piotworem na siedzenie, ale trochu masakrycznie to wygląda :-D

My mamy fotelik obrotowy i muszę powiedziec że to naprawdę ogromne ułatwienie. Zuzka szczuplutka to dłuuuugo jeszcze w nim pojeździ.

Eryk sam wsiada i wysiada z fotelika, w tej chwili mamy chicco ale myślę że to już końcówka jego służby Erykowi... Przebadałam wstępnie rynek i niestety muszę powiedzieć, że znane marki w tej klasie wagowej strasznie się cenią!!!:-( no bez 600 pln nie ma co marzyć o marce+ regulacja oparcia do pozycji pół-leżącej :( Czy może macie jakieś pozytywne spostrzeżenia w stosunku do czegoś jakoś połowę tańszego?

SORGA tutaj masz o testach na fotelikach ;-) fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci

a ja z kolei myślę o niemieckim foteliku - Cybex ;-) dokłądnie to on się chyba nazywa CYBEX SOLUTION X FIX ;-)
FOTELIK CYBEX SOLUTION X FIX ISOFIX 2010 URSYNÓW (891317890) - Aukcje internetowe Allegro

tak wczoraj przeglądałam sobie foteliki Cybex i przyznam, że bardzo zainteresował mnie fotelik 9 - 36 kg (tak na przyszłość :-D ) - PALLAS ;-)
Fotelik Cybex PALLAS 9-36 NOWOŚĆ 2010 GRATISY (894440908) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Sorga my mamy dostany römer king (do 18kg, producent podaje że do 20kg) i kupiony taki do 25kg
powiem ci że nie narzekam na żaden z nich
z römera Michał sam się odpina, z tego drugiego nie da rady jeszcze
ten drugi ja mam u siebie w aucie, jeździmy z nim do Niemiec i daje radę ;) regulacja jest pięciostopniowa (cały fotelik) i możliwość wypięcia pasów i przypięcia normalnymi pasami od auta. W sumie mogłabym go polecić:tak: nie wiem jak w testach wypada:no: ale da mnie jest ok:tak:

Do góry